Zagrajmy w...
Terraria - czyli drugi MineCraft - Printable Version

+- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl)
+-- Forum: GRY (/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Forum: Gry (/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Thread: Terraria - czyli drugi MineCraft (/showthread.php?tid=348)

Pages: 1 2 3

Terraria - czyli drugi MineCraft - zlyshogun - 17-06-2011 15:22

Ostatnio przeglądając różne (zazwyczaj polskie) kanały na YouTube coraz częściej widzę poradniki lub zagrajmy w Terraria (czy jak tam to się zwie ) czyżby to oznaczało kolejny BOOM 13 latków na robienie zagrajmy w ... tym razem Terraria a nie Minecraft. Co o tym sądzicie

a tak btw. to czy ktoś z was spotkał się z "QuizGroupMovies" do których "należą" (celowo w cudzysłowie) prawa autorskie audiowizualne do między innymi Resident Evil 4, Max Payne, Portal 2

RE: Terraria - czyli drugi MineCraft - MrZupapl - 17-06-2011 15:57

Terraria wg mnie jest grą, która ma koniec. Gdy się zdobędzie wszystko co najlepsze nie ma już nic do roboty po za budowaniem. Budować wolę w MC.

Więc nie bój się, terraria miała chwilowy boom.

RE: Terraria - czyli drugi MineCraft - punio7 - 17-06-2011 16:22

Ale Teraria w przeciwieństwie do MC jest żwawo rozwijana, jak się już osiągnie wszystko to nowy patch wprowadza kolejne rzeczy.

RE: Terraria - czyli drugi MineCraft - MrZupapl - 17-06-2011 16:30

Fakt, ale nadal. Masz wszystko, czekasz na up, zbierasz, badasz co nowego w max 1 h, czekasz na up.

RE: Terraria - czyli drugi MineCraft - appareil - 17-06-2011 18:20

Quote:a tak btw. to czy ktoś z was spotkał się z "QuizGroupMovies" do których "należą" (celowo w cudzysłowie) prawa autorskie audiowizualne do między innymi Resident Evil 4, Max Payne, Portal 2
Było omawiane wielokrotnie. Scam wykorzystujący braki w YT.

Sama Terraria wydaje mi się jeszcze nudniejsza od Minecrafta. I tu, i tu łażenie bez celu, tyle że w Minecrafcie można przynajmniej zbudować coś ciekawego.

RE: Terraria - czyli drugi MineCraft - Falc00n - 17-06-2011 20:05

W mojej opinii to całe "boom" na Terrarię jest spowodowana tym, że jest podobna do Minecrafta. Jest uznawana za jego kopię w 2D. Wtedy mniej znani zagrajmerzy pomyśleli, że skoro ludzie, którzy jako pierwsi robili Minecrafta (na scenie LP) odnieśli taki sukces, a Terraria jest bardzo podobną grą to pewnie i nam się uda, jeśli weźmiemy się za nią szybko. Takie odniosłem wrażenie. Szczerze mówiąc obejrzałem tylko jeden (10 minutowy) film o Terrari i do tej pory nie interesuje mnie ta gra.

RE: Terraria - czyli drugi MineCraft - Mandero - 17-06-2011 21:04

lets playe sa powodowane jedynie checia na zdobycie subow

RE: Terraria - czyli drugi MineCraft - Falc00n - 17-06-2011 21:14

I tutaj bym się nie zgodził, ale zakładając, że nie generalizowałeś to zgadzam się ;)
Ale znowu wchodzimy na temat subów. Tutaj moje zdanie będzie chyba zawsze takie samo - dla jednych suby są sprawą kluczową, dla innych tylko dowodem na to, że komuś się to podoba (o ile nie są to koledzy z s4s).

RE: Terraria - czyli drugi MineCraft - Mide - 17-06-2011 21:18

(17-06-2011 16:22 )punio7 Wrote:  Ale Teraria w przeciwieństwie do MC jest żwawo rozwijana, jak się już osiągnie wszystko to nowy patch wprowadza kolejne rzeczy.

Nie do końca ostatnie dwa updaty nie wnoszą nic poza "social items" które tylko i wyłącznie dają wygląd postaci - co imo jest gówno warte (tak zakupiłem sobie terrarie - nie nie będę robił filmików - to zbędne)

RE: Terraria - czyli drugi MineCraft - MugoX - 17-06-2011 21:30

(17-06-2011 21:18 )Mide Wrote:  Nie do końca ostatnie dwa updaty nie wnoszą nic poza "social items" które tylko i wyłącznie dają wygląd postaci - co imo jest gówno warte (tak zakupiłem sobie terrarie - nie nie będę robił filmików - to zbędne)

King Slime, Tim, Dead Miner, Doctor Bones, Mr. Groom (nie spawnuje się naturalnie, więc ewentualnie można go wykreślić) nowy biom z nowymi potworami, nietoperze, piranie, króliki i złote rybki + ich wersje "corrupted"

To nie jest nic (jednak owe rzeczy nie stanowią dużego wyzwania dla graczy z najlepszym sprzętem).