(24-04-2011 14:22 )SeedPL Wrote: Także prosiłbym o przedstawienie jakichś mniej znanych tytułów, które mimo wszystko na uwagę zasługują.
Słyszałem (być może zagram + zrobię "Zagrajmy"), że całkiem mocny jest Clive Barker's Undying - to z tych mniej znanych. Jeszcze w liceum mi kumple opowiadali (niestety zdradzili kilka mocnych scen), a jakoś nigdy się nie zabrałem do grania.
(28-04-2011 13:20 )Gik Wrote: Skoro zahaczyliśmy o straszne gry, to teraz przejdziemy do strasznych momentów w tych grach, co?
Ech, skleiłem filmik gdzie omawiałem najmocniejsze momenty gier i filmów jakie ostatnio widziałem, jednakże dostałem natychmiastowo 4 spory + jeden kategoryczny (rozpatrzony negatywnie...) i musiałem usunąć. Aż do usunięcia nie mogłem wrzucać plików >15min - ponownie.
Do tego filmiku wybrałem jeden motyw z gry - fragment intra SH4. Scena jest standardem - wróg idzie do Ciebie. Jednakże jest tak rewelacyjnie zmontowana, że nałożone efekty graficzne i dźwiękowe tworzą prawdziwe dzieło - kilka sekund filmu oddziałującego tak negatywnie, że nie masz ochoty tego ponownie oglądać.
Zaczyna się zaraz po tej scenie:
http://www.youtube.com/watch?v=KY-OhUV4G...age#t=122s
Co do strachu - kiedyś straszyły filmy, gry, książki ("Miasteczko Salem"! Nie chciałem iść spać, to czytałem dalej ;D). Teraz tak przedawkowałem horrory, że jedynie wywołują napięcie i zaskoczenie. Niektóre nie wywołują nawet tego (jak skrajnie przewidywalny remake Koszmaru z ulicy wiązów). Jednym słowem: znieczulica ;>