Post Reply 
Zmiany na forum - sugestie
Author Message
Blitz Offline
*

RE: Zmiany na forum - sugestie
@Up Niezły plan , wtedy można byłoby zwiększyć wymagania na "normalną" krytyke
12-11-2011 17:02
Find all posts by this user Quote this message in a reply
punio7 Offline
*

Jest odpowiedni temat na takie rzeczy: http://zagrajmyw.pl/f/showthread.php?tid=694 .

[Image: 88440151.gif]
13-11-2011 12:08
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lemur Offline
*

Mam sugestię, dotyczącą organizacji tego forum, a konkretniej podziału na fora, podfora itd.
A dotyczy ona podforum "Pomoc".
Obecnie jest strasznie nieczytelne.
Pytania o zakup peryferiów, komputerów, pomieszane z pytaniami o konfiguracje programu do nagrywania i spalonym zasilaczem.
Przydałoby się go jakoś podzielić.
Np. na:
"Zakupy" - czy jakoś podobnie to nazwać, generalnie nazwa mówi sama za siebie - pytania dot. zakupu peryferiów i podzespołów.
"Nagrywanie" - pytania odnośnie nagrywania, czym, jak itd.
"Problemy techniczne" - problemy z np. Windowsem, czy zasilaczem.
Ogromnie zwiększyło by to przejrzystość forum i ułatwiło udzielienie porad innym.
Przy okazji, warto by zdefiniować "Wzorzec" dla działu zakupów.
Np. przy temacie o kupnie karty graficznej:
"Podaj, jaki masz zasilacz (marka, model, moc) - jeśli nie znasz tych danych, zdejmij (jeśli masz obudowę w standardzie ATX) lewą ściankę obudowy i zrób zdjęcie tabliczki znamionowej zasilacza (tej naklejki), lub przepisz wszystkie dane z niej.
Podaj również, jaki masz procesor, pamięci, oraz płytę główną.
Nie zapomnij o modelu obudowy/ew. zmierzeniu miejsca, jakie jest na kartę graficzną."

Jestem Magiczny.
22-03-2013 23:47
LamaTiVi Offline
*

Pojebawszy? w forum zakup zróbmy działy obudowę, lapke nocną, klapki. Ilość postów jest tak niewielka że aż takie uszczegółowienie jest zbędne. Dobry temat i kto ma wejść ten wejdzie, jeśli nie umiesz topicu dobrze zatytułować to Twoja strata
22-03-2013 23:58
gremlin Offline
*

@up
Daruj sobie to wyolbrzymienie, bo akurat propozycja jest całkiem zasadna. Nie ma co prawda uciążliwie wysokiej aktywności w tym dziale, ale wprowadzenie podkategorii wpłynęłoby na przejrzystość.

Screw you guys, I'm goin' home!
23-03-2013 00:08
Lemur Offline
*

@LamaTiVi
Umiem dobrze zatytułować tytuł.
I nie muszę nikogo się tu pytać o sprawy związane ze sprzętem - chcę pomóc innym.
Idąc Twoim tokiem myślenia, najlepiej, gdyby w "" były jeszcze pytania typu "Dziewczyna mnie rzuciła, co mam zrobić ;( ;( :(".
To podstawowy podział.

Jestem Magiczny.
(This post was last modified: 23-03-2013 00:19 by Lemur.)
23-03-2013 00:13
LamaTiVi Offline
*

w pierwszej kolejności zastanowiłbym się nad serwerem, bo ilość podrozdziałów nic nie da gdy dostępność będzie taka jak w tej chwili. Jak dla mnie uszczegóławianie jest dla osób które dobrze nie potrafią szukać.
23-03-2013 00:34
The Meldero Offline
*

Jak już setny post , to poświęcę go na forum:
Mianowicie.
1. Lemur mówi całkiem ok, jednak uwierz mi - aktywność jaki jest w tamtym dziale, jest dosłownie na tyle mała że nie potrzeba dawać żadnych poddziałów. Kto chce, to wchodzi tam i pomaga.
2. Osobiście jak wiele innych osób wie, że regulamin i zasady, zostały spisane przez HoGara, czyli lata świetlne temu. Przydałaby się chociaż mała aktualizacja zasad. Potem się ktoś przyczepia, że admini nie stosują się do zasad.
3. Na głównej stronie zagrajmyw.pl na mój gust można by było umieścić coś w rodzaju aktualności i zrobić nabór na choćby pseudo "redaktorów", którzy zamieszczali by tam najświeższe informacje z YT, a potem zapraszali do dyskusji na forum. Ożywiłoby to forum oraz stało by się to wszystko bardziej przejrzyste, a ta strona mogłaby stać się centrum właśnie tych najświeższych i najważniejszych informacji.
4. Równe z tym byłoby usunięcie działu aktualności LUB przeniesienie go do działu dyskusji (utworzenie sub-forum).
Jak coś jeszcze mi się przypomni to napiszę ,to tutaj.

Another day, another night.
23-03-2013 00:48
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
appareil Offline
*

Quote:Na głównej stronie zagrajmyw.pl na mój gust można by było umieścić coś w rodzaju aktualności i zrobić nabór na choćby pseudo "redaktorów", którzy zamieszczali by tam najświeższe informacje z YT
Mieliśmy kiedyś coś takiego, ale ssało pałkę. Poszukaj newsów z cyklu "Beztytułowy podsumowaniec". Imho to dobry pomysł, tylko nie widzę jak go realizować - bo o czym można pisać? "Tivolt rozpoczął/zakończył serię z gry XYZ"? Pudelkowo-dramowe newsy w rodzaju "X wyzywa Y", "A odchodzi z youtube" też mi nie leżą. Zamiast newsów, zostaje publicystyka, a tego nikomu się nie chce pisać.
23-03-2013 15:54
pepyl Offline

Jo mom pomysł żeby zrobić dział Kanały zagrajmerskie i tam można się reklamować xP. Na pewno zwiększą się wyświetlenia forum. Ludzie będą szczęśliwsi bo wpadają tylko po to na to forum żeby się zareklamować. A reklamowanie tylko i wyłącznie swoich skączonych serii to za mało. Każdy by na tym dużo skorzystał. Wy byście zaczęli szarpać kase na reklamach, a my cieszyć banana temu że ktoś powiedział co robimy dobrze a co źle :)
21-04-2013 11:26
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Mało gamingu na forum. Skorsez 11 6.105 08-10-2013 15:43
Last Post: Asasinek54
  Zmniana tła forum. Wilczyca 50 23.406 13-12-2012 01:36
Last Post: appareil
  Propozycja zmiany hostingu lanceq 1 1.091 17-07-2012 01:01
Last Post: lanceq
  Wdrążenie wsparcia dla Oliwii Jaworskiej, także na forum ,,ZagrajmyW''. atin5555 15 7.712 21-03-2012 15:36
Last Post: appareil
  Cenzura na forum SeedPL 6 2.462 23-07-2011 19:07
Last Post: EvilScrooge
Exclamation Regulamin forum HoGar 0 1.158 04-07-2011 15:01
Last Post: HoGar

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5