Post Reply 
Gry horror
Author Message
Miguel59 Offline
*

RE: Gry horror
Co myślicie o grze Saw: The Video Game? (Piła). Opłaca się robić z niej zagrajmy? czy nie?

http://www.youtube.pl/user/miguel59pl
03-05-2011 16:30
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MrArroniro Offline
*

piła wieje sandałem
nudzi się po kilku minutach
03-05-2011 20:33
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Verlaiden Offline
*

Moim zdaniem najlepszymi grami typu horror są wszystkie wersje Silent Hill i Resident evil, oprócz 4 i 5 bo to nie to samo RE co przedtem. Przyznam z przykrością że dzisiejsze gry (nie tylko horrory) są przesiąknięte elementami takimi aby przyciągnąć szersze grono graczy. A gry same w sobie robią się filmem (tj. seria COD) a nie grą...
03-05-2011 21:55
Wilkozak Offline
*

Survival Horrory czeka ten sam los, co przygodówki. Gracze potrzebują głupich gier, bez żadnego myślenia. Dlatego teraz Survival Horrory stają się zwykłymi FPSami, które "straszą".
04-05-2011 17:53
TheKeFuPL Offline
*

Ja uwielbiam Horrory fakt fest się boje w takie gry grać ale jak gra ma odpowiedni klimat muzykę to mogę grać w tą grę cały dzień . Fajną grą jest Amnesia Mroczny Obłęd przeszedłem tą grę i naprawdę w niektórym momentach można było się mocno przestraszyć .

CZEŚĆ !
22-06-2011 19:07
MaKiPL Offline
*

(03-05-2011 16:30 )Miguel59 Wrote:  Co myślicie o grze Saw: The Video Game? (Piła). Opłaca się robić z niej zagrajmy? czy nie?

Moja odpowiedź to odesłanie do filmiku mego. Nie krzyczcie bo stary. :P

Osobiście polecam:

-Jak mata się bać, to oczywiście Amnesia, co pokazuje ten filmik mój:

-Jak macie mieć klimata to polecam oczywiście Silent Hill 2 i Silent Hill 3.

-Jak chcecie mieć funa razem z klimatem i rozwalaniem zombiaka to polecam oczywiście najbardziej epicką grę wg. mnie pod względem grywalności jako SurvivalHorror:

Resident Evil 4.

Inne mi teraz się nie chcą przypomnieć, ale jestem typem gracza który pogrywa b. często w sHorror, i grałem w dużą większość z nich. Trudno znaleźć jakąś przyzwoitą grę sHorror z NIE roku poniżej 2000.

O!
Najzarąbistszy klimat w grach komputerowych według mnie miała gra o której pewnie prawie nikt nie słyszał:

Dark Fall: Lost Souls

Usiądź ze słuchawkami w ciemnym pokoju i niech nikt ci nie przeszkadza. Tam jest takie super udźwiękowienie, że tak się wczujesz, że co chwila będziesz się odwracał, choć nie ma tam zombiaka... Ale... Są duchy!

[Image: makipolska.png]
15-09-2011 21:46
Matjas2211 Offline
*

Pamiętacie jak za młodu te gry straszyły ?

http://youtu.be/DWkiWtqgOWc
[Image: madoka_magica_icons_by_zeiky-d4xkzmz.gif]
15-09-2011 21:50
Powka44 Offline
*

No za młodu to dużo było rzeczy, które straszyły, razem z odkurzaczem, wieszakami i pszczołą w pokoju.
Gry horrory dla mnie nie są straszne, połowa to tylko łażenie i bicie jakichś potworów, a druga połowa to screamery. Jeszcze większą głupotą jest robienie gry od 18 lat, której przestraszy się tylko dziecko w wieku 7 - 8 lat albo młodsze. Klimat gra może mieć, ale to jednak nie jest strach.

http://www.youtube.com/user/Powka44
16-09-2011 13:49
Przemcio Offline
*

Ciekawi mnie ile osób piszących tutaj, że horrory nie są straszne grały same, na słuchawkach (przynajmniej średniej klasy), i w nocy : D Tutaj mały przykład:

Gik Wrote:Raczej nie ma gier, które wywoływałyby faktyczny strach. [...]

Gik Wrote:1. Project Zero 2: podróba The Ring.
http://www.youtube.com/watch?v=nIjWuislE...re=related
Graliśmy w to w nocy, w daczy obok lasu. Reakcja moja oraz moich kumpli była łudząco podobna. Mimo wszystko trochę szkoda, że skośnoocy nie znają słowa "oryginalność".

Granie z kumplami w horrory... szczególnie w tak dobry horror jakim jest Fatal Frame.

Pograjcie sobie bez nagrywania LP i tak jak napisałem wyżej w Amnezję, Silent Hille (1/2/3), albo Fatal Frame (wg mnie święta trójca horrorów).

Co do strachu, to każdy rozumie go inaczej, dla mnie np. pocenie się w czasie gry w Silent Hilla (poważnie, jak przechodziłem przez kolejne drzwi czułem czasem pot spływający mi po ciele : D) to już oznaka dużego strachu. Tak samo adrenaline boost w Amnezji przy uciekaniu od potworów, lub też gdy się kryliśmy, a potwór przechodził obok nas. Trzeba naprawdę słabo wczuć się w grę (co jest niemożliwe grając z kumplami, albo nagrywając LP), żeby nie wywoływało to na nas żadnego wrażenia : P
25-09-2011 16:26
ApOoo Offline
*

Podobnie jak mówili inni, horrory nie są dla mnie. Grałem w Resident Evila 4 i w niektórych momentach odrzucało mnie od monitora, dlatego później grałem z uwagą na każdym kroku, czy to nie koleś z piłą czy jakieś inne coś, ew. cut scenka. Po przeżyciach z czwartej części zasiadłem do 5, lecz tylko na początku się bałem, nic strasznego, ale nie wiedziałem czego się spodziewać, przeszedłem na lajcie. Jeżeli bym w nocy, przy zgaszonych światłach, z słuchawkami na uszach dostał Sillent Hilla czy inne horrory to bym chyba na zawał zszedł :p
25-09-2011 17:30
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5