RomanPL79
{socialsites}
|
RE: Battlefield 3 czy MW 3 ?
To tak: Pograłem trochę w BF3 i powiem, że według mnie gra miażdży.
Po pierwsze grafika, która jest świetna (w tej chwili na rynku chyba żadna gra jej nie dorównuje pod tym względem.) i nie licząc paru niedociągnięć (luneta snajpera odbija światło nawet na ciemnych mapach, itd.) wygląda bardzo realistycznie. Animacje też bardzo dobrze zrobione i przykładowo na Multiplayer'rze nie widać nienaturalnych zachowań innych graczy (a przynajmniej ja nie zauważyłem.). Na szczęście został również ograniczony system zniszczeń, przez co gra wygląda o wiele realistyczniej. Jedyne co mnie jeszcze irytuje to możliwość niszczenia siatki za pomocą noża - no cóż - zawsze są jakieś niedociągnięcia.
Po drugie rozgrywka: Przed zagraniem w BF'a obawiałem się, że będzie to sama grafika, a rozgrywka będzie średniawa - na szczęście się myliłem. Co prawda rozgrywka w singlu mnie jakoś specjalnie nie wciągnęła, >to sztuczna inteligencja wydaje się być dopracowana (starają się współpracować, itd.)< Błąd - zmyliły mnie skrypty.
Po trzecie i najważniejsze - MULTIPLAYER. Multi jest naprawdę dopracowane i wciągające. Gdy tylko odpaliłem ten tryb to zwyczajnie nie potrafiłem się oderwać od rozgrywki. Do odblokowania jest naprawdę dużo i założę się, że w kolejnych aktualizacjach będą dodawane kolejne przedmioty oraz uzbrojenie. W trakcie gry trzeba również myśleć i współpracować z kompanami, aby sobie ułatwić rozgrywkę oraz mieć jako takie szanse na wygranie rozgrywki. Sporym utrudnieniem jest również grafika, przez którą o wiele trudniej dostrzec przeciwnika (no chyba, że biegnie na pałę przez środek strzelaniny.), co bardzo mi przypomina starą dobrą ARMA'e. :]
Podsumowywując BF3 wydaje się mi grą bardzo dobrą i według mnie MW3 zwyczajnie nie ma z nim szans (no w sumie BF3 to już gra "nowej generacji" a MW3 to odgrzewany kotlet, który równie dobrze mógłby być DLC.).
(This post was last modified: 22-11-2011 07:30 by RomanPL79.)
|
|
29-10-2011 18:41 |
|