admin

{socialsites}
|
Apel do społeczności zagrajmyw.pl
Przeczytałem dzisiaj list od jednego z rodziców 4 letniego chłopca. Publikuję go tutaj aby uświadomić Was, że internet jest źródłem masowego przekazu. Weźmy sugestię tego Pana zanim wrzucimy film z całą wiązanką wulgaryzmów.
Treść wiadomości
Code:
Witajcie.
Zapewne zdajecie sobie doskonale sprawę z tego, że ogląda Was sporo ludzi. Nie wiem jednak czy wiecie, że oprócz młodzieży oglądają Was także małe dzieci. Mój syn (4 lata) wręcz nałogowo.
Mam w związku z tym prośbę. Postarajcie się nagrywać swoje materiały bez wulgaryzmów. Wiem, że nie wszystkie obejdą się bez przekleństw, ale można je przynajmniej oznaczać jako (+18) lub w inny sposób pomóc rodzicom w filtrowaniu takiej zawartości. Chciałbym abyście takie podejście promowali też wśród innych twórców filmów "zagrajmy w ...".
Staram się, aby mój syn nie spędzał za dużo czasu przed komputerem, ale nie mogę też zabronić mu wszystkiego. Takich dzieci jest wiele i wiele z nich ogląda Wasze filmy. Pokażecie klasę jeśli weźmiecie to pod uwagę.
Pod rozwagę podrzucam pomysł pewnej inicjatywy. Robocza nazwa to "Nagrywam z coolturą". Stworzenie loga i hasła tego typu pomogło by w promowaniu waszych video wśród młodzieży ale i pomogło by rodzicom w filtrowaniu treści odpowiedniej dla młodszych widzów.
Pamiętajcie, że wasza twórczość nie pozostaje bez echa - przecież "czym skorupka za młodu nasiąknie..."
Pozdrawiam i życzę sukcesów
Ireneusz, tata Miłosza :)
|
|
05-12-2012 01:46 |
|