Post Reply 
Najbardziej ssące gry świata
Author Message
Lavos Offline
*

RE: Najbardziej ssące gry świata
MircoCroCop Wrote:Sztampowa fabuła? Wymyśl coś lepszego - ukłon ryjem o ziemię.
Ratuj wszechświat przed nieznanym zagrożeniem, starożytna cywilizacja o technologii bardziej zaawansowanej niż obecna, mały twist pod koniec - zły nie był zły, był indoktrynowany.
Jak bardzo przywykłem do poziomu BioWare, który zazwyczaj był typową przygodą, tak ME rozłożyła forma. Jedynka tylko w Cytadeli (która jak na największy ośrodek kulturalno-administracyjny była niesamowicie okrajana, wraz kolejnymi częściami) starała się imitować cRPG, po niej latało się po planetach - arenach, by dojść do ostatniego bossa, odfajkować zadanko i lecieć dalej.

Quote:Towarzysze? Głupi? Nie raz nie potrafiłem się powstrzymać od śmiechu słysząc komentarz Wrex'a
Masz na myśli wersję polską, gdzie dodano mu bluzgi dresa z Pragi?

Quote:zaś ich sztuczna inteligencja może wymaga małej poprawki - kiedy to nie możemy podejść do osłony bo wpieprzył się na całą nasz towarzysz - to jest jedyny przypadek w którym się po części zgodzę.
Najwidoczniej graliśmy w róźne gry. Tak jak pisał punio, towarzysze nie są wielką pomocą, zwłaszcza w jedynce, gdzie często dają się zabijać w naprawdę tani sposób. Nie pomaga mocno okrojony system komend, na które także reagują opieszale i raczej nigdy w sytuacji, gdzie przeciwnik nie znajduje się przed ich nosami.

Quote:Nudne poboczniaki - są naprawdę dobre, nie wiem - gdzie szukałeś tych pobocznych misji, ale na pewno nie w tej grze.
Teraz to bzdury gadasz. Chodzenie po dokładnie tych samych lokacjach, tylko pod innymi nazwami, zabijanie jednej czy dwóch grupek przeciwników i aktywacja jakiejś tam wajchy/ znalezienie fanta, to twoja definicja dobrej misji?
http://gamebanshee.com/masseffect/walkth.../xawin.jpg
http://gamebanshee.com/masseffect/walkth...s/maji.jpg
http://gamebanshee.com/masseffect/walkth.../chohe.jpg
Powyżej mamy przykłady eksploracji, a dokładnie planet, na których możemy lądować. Punkty oznaczają ogólnie coś do zabicia i coś do zabrania. Niewiele ich, jak na planety, prawda? Podobnie wyglądają zadania:
http://gamebanshee.com/masseffect/walkth...binthu.php
Ot, przyleć, zabij, zbierz troszkę śmieci i leć zabijać dalej. Nie czuć zupełnie jakiegokolwiek znaczenia w wykonaniu takiego zadania, bo przecież to tylko kolejna plansza z mobami. Zadania główne to zaś większe plansze z mobami, po wykonaniu których w jakiejś tam części ktoś poklepie nas za to po plecach.

Quote:System walki i itemizacja - kapa? Dawno nie widziałem tak fajnego rozwiązania,
Czemu dobry? Czemu podział pukawek na pistolety, strzelby, karabiny snajperskie oraz automatyczne, który różnie je raptem współczynnikami, jest dobry?

Quote:dobry system kontroli nad towarzyszami,
Komend. System komend. Kontrola to co innego. Vide...każdą grę na silniku Infinite.

Quote:zróżnicowanie arsenału - umiejętności - pancerze - wszystko jest kozackie.
..bo są? To chcesz nam przekazać?

Quote:Oczywiście powtarzając opinie po innych powstają jakieś nieciekawe z dupy wyssane plotki.
Oczywiście zawsze możesz tak to sobie tłumaczyć i kompletnie zignorować mój post, osoby, która poświęciła 28 godzin na ME oraz 42 na ME2 (wg Steama). Trójkę przeszedłem raz.

Quote:Nie bez powodu seria dotrwała do trzeciej części, którą po przejściu pierwszej mam zamiar kontynuować.
Prawda, nie bez powodu. Tym powodem była budżet na właśnie trzy części. Dlatego już jedynkę reklamowano jako część trylogii.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
22-04-2013 09:32
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 

Messages In This Thread
Najbardziej ssące gry świata - CZOLG - 20-04-2013, 11:54
RE: Najbardziej ssące gry świata - Lavos - 22-04-2013 09:32

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 21 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5