Post Reply 
League of Legends US czy EU poziom graczy
Author Message
Shinji-kun Offline
*

RE: League of Legends US czy EU poziom graczy
Nie bez powodu pada określenie 'ELO Hell', czyli między 1100 a 1400 ELO. Poniżej jest łatwo wrócić do 1100+, a powyżej zazwyczaj jest się, bo jakieś tam umiejętności się ma, podobnie jak partnerzy w drużynie, więc gry są dosyć wyrównane. Między 1100 a 1400... Cóż, to dosłownie kilka gier w przód lub w tył, więc można trafić na kompletnych amatorów, którym gry wygrywali inni pomimo ich żenujących umiejętności, albo na tych lepszych z dajmy na to dwoma średnimi graczami przeciwko 5 dobrym.

A na rankedach również nie jest aż tak trudno o trollowanie - 'Akali, feed that Kass mid more'. Wzięła to jak najbardziej na poważnie, przez co żałowałem brak Mejaia... 8-1 po 10 minutach, bo się pchała pod turreta.

Na US Europejczykom i odwrotnie jest grać dużo ciężej z powodu lagów - cierpią na tym głównie bohaterowie wymagający celowania umiejętnościami, np. Karthus, Cassiopeia, Blitzcrank, Ezreal. Z drugiej strony, KAŻDY ma mniejszy lub większy problem z zabijaniem minionów (u mnie normą jest -50 minionów w 20 minucie gry dowolnym carry tylko z powodu laga na US), co rzutuje na ekwipunek i możliwości walki (z wiadomych przyczyn średnio tyczy się to supportów).

Swoją drogą, normą to było już w Docie, ale ostatnio zacząłem zauważać to w League of Legends - Rosjanie nie grają na zbyt wysokim poziomie, a do tego dosyć często ich maniery są godne pożałowania. Może to tylko mój pech jak do tej pory, ale jeżeli na dziesięciu Rosjan ośmiu z nich to osoby, które z jakiegoś powodu MOŻNA zareportować, to coś jest na rzeczy.
18-08-2011 00:26
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 

Messages In This Thread
RE: League of Legends US czy EU poziom graczy - Shinji-kun - 18-08-2011 00:26

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  League Of Legends Pioziom 150 39.121 01-08-2013 09:18
Last Post: kruskader
  League of Legends - podział serwera EU Falc00n 8 3.046 01-07-2011 00:54
Last Post: MrArroniro

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5