Post Reply 
Wiedźmin 2
Author Message
Chomik Offline
*

RE: Wiedźmin 2
Nie, nie ja powiedział mój drogi. Powiedział IGN, ty powiedziałeś, Gamecorner, gram.pl i wiele innych serwisów. Nie mówię, że ludzie nie mają prawa do własnej opinii, mówię, że nie mają prawa do zakłamanej lub też przepełnionej subiektywizmem opinii. Gdy mówią o grze subiektywnie, ale dodają przed tym, że dana osoba tylko tak o tym myśli to dobrze, ale nie może powiedzieć, że gra jest słaba gdy jest dobra, jest to absurdalne. To tak jakby powiedzieć, że McDonald odchudza ludzi. Chcesz ocenić grę? To obiektywnie, proszę, bo subiektywnie możesz oceniać w gronie przyjaciół, nie na forach gdzie ludzie czytają i przez to nie kupują, bo nie wiedzą, że to jest subiektywna ocena, ba ! Mogą nie wiedzieć co to subiektywizm.
12-08-2011 14:32
Find all posts by this user Quote this message in a reply
appareil Offline
*

Chomiczku, drogi zapoznaj się może z pojęciem dziennikarstwa w ogóle, bo póki co mógłbym wpisać w tym poście "LOL" i miałoby taki sam sens jak tłumaczenie, że recenzja jest subiektywną formą wypowiedzi. Elementarną wiedzą jest to, że ludzie wyrażają własną opinię, nie cudzą.
(This post was last modified: 12-08-2011 15:25 by appareil.)
12-08-2011 15:25
Chomik Offline
*

Apparatus, kochaniutki. Recenzja może być obiektywna? Nie wiedziałeś? Oj... Szkoda...

Wyraźnie jesteś za mało inteligenty żeby przeczytać wszystkie moje posty i wywnioskować coś... Szkoda.

Ja kończe teraz dyskusję, bo to co miałem powiedzieć, powiedziałem. Jak chcecie tak to sobie zrozumcie, możecie mnie wyzywać, pisać coś do mnie. Tutaj nie odpowiem bo i wypowiedziałem się na temat gry jak i na temat offtopu.
(This post was last modified: 12-08-2011 15:33 by Chomik.)
12-08-2011 15:31
appareil Offline
*

Quote:Recenzja może być obiektywna?
Czekaj, masz rację.
Moja obiektywna recenzja Wiedźmina 2. Kurczę, podoba mi się to, może napiszę więcej.
A o to i jest! Macie jeszcze obiektywną recenzję Heavy Rain.
Kurczę, nie wiedziałem, że recenzent to taka fajna robota.
12-08-2011 15:43
Lavos Offline
*

Quote:Ależ nie, proszę - Nie zmieniaj moich słów tak by ci odpowiadały. Chodziło mi o to, że jeśli gra nie jest słaba, to nie jest słaba i nie można tak mówić, można mieć takie "ale" jak ty, ale pod względem innych gier - jest dobra.
Nie zmieniam, piszę jak stoi - forsujesz swój subiektywizm (Wiedźmin 2 nie jest słaby, bo nie i nie można tak pisać o nim) ponad mój (Wiedźmin 2 jest słaby, bo..). Takie przepychanki do niczego nie prowadzą, póki nie zrozumiesz, że twoja opinia nie jest lepsza od mojej i vice versa. Rozumiesz? Moje 'ale' tak bardzo wpłynęło na ocenę gry, że stwierdzam - jest słaba. Ty natomiast chcesz dowieść, że takiego toku myślenia przeprowadzać nie wolno. Napisz, czemu.

Quote:Naiwna fabuła... hmm.. Mogę się spytać dlaczego? Naiwna bo kontynuuje opowieść Sapkowskiego
Jedynka jeszcze mogła pretendować do takiego określenia. Dwójka, z kompletnie przeinaczonymi charakterami postaci oraz pomieszaniem ról tychże, plasuje się na miejscu fanfiction z większym rozmachem.

Quote:czy też naiwna bo

SPOJREL

Jednak się okazuje, że był Happy End w tym prześwietnym zakończeniu książki?
[spoiler]Okazuje się teraz? Happy End? Przecież końcówka Wiedźmina to nawiązanie do końca legendy o królu Arturze (podróż łodzią pośród mgieł śmiertelnie rannego Geralta i Yennefer) i mało w niej wesołych nut - oto dokonał się pogrom mniejszość rasowej, wcześniej cała drużyna Geralta została wybita, cała 'rodzina' - Geralt, Yennefer, Ciri - zostają rozdzieleni na zawsze. To jest happy end?[/spoiler]
Sama fabuła jest teraz ratowaniem damseli z opresji, a żeby było zabawniej, z tym faktem kompletnie nic nie robimy. Po prostu wiesza się graczowi jakiś tam cel, by był, bo jedynka była głupia z tą amnezją. Tak właśnie widzę to wszystko- jako doczepkę do rozgrywki. Nie jako pełnoprawny element gry.

Quote:Co do liniowości świata, jest taki, ale zastanawiałeś się dlaczego?
Tak, zastanawiałem - tańsze koszta produkcji oraz realizacji.

Quote:Taki Morrowind, mamy otwarty świat, ale co z tego jeśli lokacje nie są dopieszczone, większość jest taka sama i nie ma swojego klimatu.
Wiesz, mógłbym teraz w twoim stylu napisać, że nie możesz tak stwierdzić, klimat jest, ale pokuszę się o coś ambitnego i powiem, że:
Lokacje są podzielone na rozmaite regiony, każde z własnym nastrojem oraz klimatem. Od słonecznych Pastwisk z dziwnymi wieżami - domami Telvanni, do Gorzkiego wybrzeża i skrytkami, jaskiniami bandytów i innych niebezpieczeństw. Nie wiem, co masz na myśli pisząc o 'dopieszczeniu' lokacji - nie są ani wymarłe, nie widać braku przemyślanego zaprojektowania..nie widzę problemu.

Quote: Po to są zamknięte światy gdzie i tak można coś pozwiedzać by był dopieszczony i klimatyczny - Może ty nie odczułeś tego klimatu, nie każdy musi, ludzie są różni ;>.
Rykoszet w twoją stronę - może nie odczułeś klimatu Morrowinda? Bo to właśnie zamknięte, rynnowe plansze szybko się nudzą, graczy szybko irytuje brak swobody, liniowość..

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
(This post was last modified: 12-08-2011 16:45 by Lavos.)
12-08-2011 16:45
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Wiedźmin 1. Selevan 14 4.404 22-04-2012 20:09
Last Post: Infelicity

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5