Post Reply 
The Walking Dead - gra zakończona
Author Message
gremlin Offline
*

RE: The Walking Dead - gra zakończona
@up
Jeśli chodzi o gry czy inną formę rozrywki, to kwestia tego czy warto na daną produkcję wydawać pieniądze jest subiektywna. Kropka. Ja nie kupiłbym (no, chyba że po jakiejś obniżce), a Ty owszem. Czy to znaczy, że nie szanujesz swoich pieniędzy? Oczywiście, że nie, po prostu masz inny gust.

Ciesz się, że się nie założyłeś, bo piwo byś przegrał. W jaki sposób wydane pieniądze wpływają na percepcję? Pogorszyłby mi się wzrok czy uznałbym za miłe udogodnienie?

Odnośnie zagadek - to po co ich obecność w ogóle? Są w takim wypadku tylko denerwującymi przerywnikami między dialogami. Nie płynie żadna satysfakcja z rozwiązywania, ot zapchajdziura.

Screw you guys, I'm goin' home!
12-12-2012 18:54
Find all posts by this user Quote this message in a reply
appareil Offline
*

Quote:Nie powiedziałbym, że pieniądze na Żywe Trupy są wywalone w błoto. To tak samo jak byś kupił bardzo dobry, interaktywny serial.
Tyle, że to gra, a nie interaktywny serial. Przynajmniej taką mam nadzieję. Już raz pokazano że to zły pomysł.
12-12-2012 21:16
MircoCroCop Offline
*

TWD nas zaskakuje tym, że my wszyscy mamy wpływ na to, co zobaczymy potem - i to znacząco wpłynie na rozgrywkę. Nawet z najmniejszym dialogiem, różnicując stosunki i tym podobne. Zakończenie wręcz idealne, mam małe pytanie, którego niestety u osoby w kierunku u której grałem nie zyskałem odpowiedzi;
[spoiler]
Skoro była opcja odcięcia ręki Lee, a potem on i tak umiera od zarażenia - jak do niego doszło? Infekcja się przedarła?[/spoiler]
Z góry dziękuję za odpowiedź.
13-12-2012 18:23
gremlin Offline
*

(13-12-2012 18:23 )MircoCroCop Wrote:  [spoiler]
Skoro była opcja odcięcia ręki Lee, a potem on i tak umiera od zarażenia - jak do niego doszło? Infekcja się przedarła?[/spoiler]

[spoiler]Infekcja prawdopodobnie już objęła cały organizm poprzez krwiobieg. Poza tym można wywnioskować, że wszyscy i tak byli zarażani (jak ten nauczyciel, który powstał po śmierci mimo braku ukąszenia), a samo ugryzienie przyspieszało rozwój choroby(?).[/spoiler]

Screw you guys, I'm goin' home!
13-12-2012 20:42
MircoCroCop Offline
*

(13-12-2012 20:42 )gremlin Wrote:  
(13-12-2012 18:23 )MircoCroCop Wrote:  [spoiler]

[spoiler]Infekcja prawdopodobnie już objęła cały organizm poprzez krwiobieg. Poza tym można wywnioskować, że wszyscy i tak byli zarażani (jak ten nauczyciel, który powstał po śmierci mimo braku ukąszenia), a samo ugryzienie przyspieszało rozwój choroby(?).[/spoiler]

[spoiler]A gdzieś ujęto ten wątek, że odcięcie ręki nic nie dało?[/spoiler]
13-12-2012 20:45
Elwood Offline
*

Ktoś wie, czy gra jest fabularnie powiązana z serialem (nie licząc oczywiście samego świata)?
13-12-2012 20:46
DudziPL Offline
*

Nie, sama gra nie jest powiązana z serialem chociaż można tam wypatrzeć kilka zależności. Cała fabuła opiera się bardziej na komiksie.

Siemanko
13-12-2012 21:47
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Dead Island - Pierwsze wrażenia ManyMM 12 3.287 13-12-2012 18:17
Last Post: MircoCroCop
  Left 4 Dead ManyMM 4 2.030 18-10-2011 08:46
Last Post: ManyMM

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5