Post Reply 
Hype (nie)spełniony
Author Message
punio7 Offline
*

RE: Hype (nie)spełniony
(11-06-2011 20:50 )m4xies Wrote:  Skyrim... który ogólnie może być cudem jeżeli chodzi o gry :]

To się nazywa hype a nie "cud".

[Image: 88440151.gif]
11-06-2011 21:02
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lavos Offline
*

To się robi już nudne, narzekanie na ten hype.. ; ]
Jedno słowo, przeciwko twojemu, punio. Jak na razie pat na szachownicy wolnego słowa.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
11-06-2011 21:43
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Roofix Offline
*

Tu się robi pewna zależność. Nowy "hit", nowy LP zrobiony w dniu wydania w kraju i nowy temat na forum.
11-06-2011 22:01
m4xies Offline
*

Tyle, że ja miałem dosłownie na myśli - cud. Grałem w MorrowinD'a, Arenę, Daggerfall'a i Oblivion'a, teraz czekam tylko na "cud" :D

Być będąc, będąc tym kim chce się być.
(This post was last modified: 11-06-2011 23:47 by m4xies.)
11-06-2011 23:46
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lavos Offline
*

Gdzie cud? Bo gra wychodzi?

11-06-2011 23:48
m4xies Offline
*

(11-06-2011 23:48 )ModronCube Wrote:  Gdzie cud? Bo gra wychodzi?

Nie gra, lecz The Elder Scrolls, w te gry zagrywałem się po 20 razy... Ta gra bardzo (przynajmniej mnie) wciąga. :]

11-06-2011 23:55
punio7 Offline
*

Myślę, że ten film jest idealną odpowiedzią: http://www.youtube.com/watch?v=c9eGtyqz4gY

[Image: 88440151.gif]
12-06-2011 07:37
m4xies Offline
*

Na tym filmie miałem najwyżej oceniany komentarz :o

12-06-2011 11:00
Lavos Offline
*

Nie, gra. Elder Scrolls to gra. Seria gier, jeśli chodzi o detale.

12-06-2011 11:13
CTSG Offline
*

Wątek ten rozbawił mnie pod wieloma względami, więc pokuszę się o komentarz i przedstawienie mojego punktu widzenia.

Po pierwsze, DNF to gra słaba, bez polotu, z beznadziejnym designem postaci i broni, korzystająca z technologii używanych w grach w latach 2007-2008. Moim zdaniem jedyne co DNF może zaoferować graczowi, to odzywki Duke'a oraz ogólny humor panujący w grze. I zaznaczam, że mówię to będąc dopiero na etapie 3 misji. Robiąc materiał o jakiejkolwiek grze ważnym jest, żeby zachować subiektywność oceny. Gik miał dobre wrażenie, że nie podobają mi się nowe przygody Duke'a. Dlatego też jasno to wyrażam (zarówno plusy jak i minusy), żeby nie wywrzeć na moich widzach mylnego wrażenia, że im tę grę polecam.

Dlaczego więc warto taką grę pokazać widzom? Po pierwsze dlatego, że ludzie tego chcą. Wiele osób zastanawia się nad kupnem gry i chce poznać opinie innych, zobaczyć grę w akcji, nabrać pełnego wyobrażenia o produkcie zanim zdecydują się zainwestować pieniądze. I tutaj pojawia się pierwsza różnica w naszych punktach widzenia. Autor newsa sugeruje, że hype ma miejsce dlatego, że let's playerzy chcą łatwo nabić sobie widzów. Oczywiście nie twierdzę, że nie ma osób które z tego dziecinnego założenia wychodzą. Ale czy przeszło Wam kiedyś przez głowę, że przecież właśnie o to chodzi, żeby wypuszczać materiały, na które jest zapotrzebowanie? Nie zagłębiałem się specjalnie w Wasze forum, ale z tego co widzę, to budujecie tutaj niezdrową atmosferę "tru zagrajmerstwa", gdzie gardzi się blockbusterami tylko ze względu na to, że ludzie chcą o nich słuchać. To taki underground na siłę, bez uzasadnienia, bez sensu...

Ja osobiście jaram się nowościami. Może to konsumenckie podejście, ale skoro sprawa mi to frajdę, to dlaczego powinienem czuć się z tym głupio? Też jestem graczem, hobbystą. Gram w gry dobre, jak i w te złe. Czy Wam nigdy nie zdarzyło się ukończyć słabej produkcji? Albo czy na serio widzicie coś złego w graniu w gnioty? Ja nie.

Robienie LP z gier w dniu ich premiery ma przede wszystkim na celu pomóc widzom w podjęciu takich decyzji jak zakup gry czy też poświęcenie czasu na jej przejście. Sam często oglądam LP zanim zdecyduję się wywalić kasę w ciemno. Możecie twierdzić, że to parcie na suby, ale w moim przekonaniu takie podejście jest bardzo dziecinne i sam tego w ten sposób nie postrzegam.

Autor tego wątku ma jak najbardziej prawo do swojego zdania na ten temat, ja jednak zachęcam do spojrzenia na ten problem pod innym kątem.

I'm the root of all that's evil, yeah, but you can call me cookie.
(This post was last modified: 13-06-2011 13:00 by CTSG.)
13-06-2011 12:58
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Hype spełniony, czyli zagrajmy w Crysis 2 Gik 10 4.626 27-03-2011 23:49
Last Post: punio7

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 3 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5