Post Reply 
Grafika jest najważniejsza? A co z resztą?
Author Message
Malix Away
*

RE: Grafika jest najważniejsza? A co z resztą?
A moim zdaniem grafika nie ma takiego wielkiego znaczenia, lecz teraz ludzie wolą wodotryski, szmery bajery a zapominają całkowicie o grywalności.
Sam lubię grać w starsze gry lub ich odświeżenia, bardzo polecam wszystkim CorsixTH(Theme Hospital odświeżony), OpenTTD czy też TeenAgent.
11-12-2012 00:03
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Myszor007 Offline

A ja jestem ciekawy co się stanie jeżeli dojdziemy do poziomu "0" tzn grafiką komputerowa w grach będzie idealnym odwzorowaniem tego co mamy w rzeczywistości... Kiedyś musi to nastapić :P
11-12-2012 00:21
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Mruczek Offline
*

To ja też się wypowiem :D , nie wiem czy tylko ja myślę o tym ,że kiedyś gry będą z grafiką jak rzeczywista w realnym świecie ? Tak jednym słowem chyba każdy , tylko parzcie jaki to jest + i - , dlaczego ? Tak więc super będzie osiągnięcie , i to że 2/4 ludzi kupuje , bo jest "zaje grafa " ,ale potem ,aaa fabuła do dupy itp , mi podobna się w grach to ,że o NIE jest realistyczny świat , to ma być gra ,a nie replika świata , prawda ? Gra to ma być fantastyczny świat lub w "jakimś stopniu" coś trochę realistycznego , wyobraźcie sobie tego np. Minecrafta ? Cóż klocki bo klocki , nie nie "Sześciany" tak , lecz co ? Nie było by tej frajdy dla wszystkich gdyby było super hiper 3D real świat itp . Jedyna rzecz ,która mi się podoba w ładnej grafice , to możliwość przetestowania komputera , czy też jakoś umilona grafika , ale też np. Gra , która niedlugo wyjdzie "GTA V" tak to mi się podoba , niby ma być all super , grafika , fabuła, życie tak ? Nie to i tak jest tylko cząstka prawdy ! w takich grach typu FPS , można się upominać o lepszą grafikę dla lepszej rozgrywki własnej , lecz fabuła czy multi , to już nie to samo :) z mojej strony było by to na tyle , tu macie film zmontowany jak REALISTYCZNA GRA : http://www.youtube.com/watch?v=NYGlWjIKoY4 , ocencie .
11-12-2012 19:03
Rangy Offline
*

Realizm gry porównywalny z prawdziwym światem jest błędnym rozwiązaniem. Dalej utrzymuję, że grafika powinna stać na dobrym poziomie, a historia nie powinna być aż tak podobna do naszego współczesnego życia (zawsze powinna być szczypta fantazji). Nawet samo GTA jest nasycone fantazją, mimo tego, że świat przedstawiony jest bardzo podobny do naszego, to jednak zawsze mamy tą szczyptę wyobraźni od twórców.

Przy okazji: http://www.youtube.com/watch?v=P2g94xQmtHw
(This post was last modified: 11-12-2012 19:30 by Rangy.)
11-12-2012 19:19
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Baldo Offline
*

Ten boom na grafę minie kiedy będzie już na wspomnianym poziomie 0. Jak na razie żyjemy w czasach rewolucji Hi-Tech, ale jeszcze ze 3/4 zmiany komputera i kompa zmienimy, dokupimy części po 10 latach, bo nie będzie to potrzebne wcześniej.

http://www.baldopi.wordpress.com
http://www.twitter.com/BaldoPL
http://www.facebook.com/orteam
11-12-2012 21:05
SCK Offline
*

Osobiście mój stosunek do tego jest taki, że grafikę oceniam drugoplanowo. Pierwszoplanowe rzeczy to: klimat, grywalność.
13-12-2012 15:54
Chomik Offline
*

Widzicie, problem z niektórymi z was jest taki, że wy gracie w te gry. Codziennie kilka godzin, lub tygodniowo kilkanaście, a ten dla, którego nowy Battlefield 3 czy [Nazwa gry z fajną grafiką i niezbyt zajmującą rozgrywką] został wydany gra mało i rzadko więc wymaga od gry ładnego wyglądu. I nie wnerwiającego sterowania. Najlepiej też by była łatwa.

Dziwne, prawda? My chcemy by gra była otwarta, rozbudowana, długa, klimatyczna. Niestety, gry nie są robione dla nas, a dla tych obok i z tym musicie się pogodzić, gdyż jeśli idziemy oglądać film to jeden z gorszych nam się spodoba jeśli to jest nasz pierwszy film. Z czasem wymagania są coraz większe i albo z czasem stają w miejscu, albo rosną na poziom wymagający, ale żeby urosły na poziom wymagający trzeba oderwać się od największej grupy konsumenckiej i zaangażować się w oglądanie.
13-12-2012 23:42
MircoCroCop Offline
*

Grafika no.. Jest trochę ważna, widzę różnice pomiędzy takim OFP a armą, na tym samym silniku.
14-12-2012 06:17
Darkus Offline
*

Grafika czy gameplay. Temat rzeka!
Dla mnie i to i to jest ważne. Im lepsza grafika tym lepsza "wczujka" , a im większa grywalnosc tym lepsze doznania...
14-12-2012 19:10
Bernkow Offline
*

Hmm, dla mnie grafika jest rzeczą drugorzędną, chociaż trudno mi powiedziec, czy teraz zagrałbym w gre z grafikąz diablo 1. Czasy się zmieniają, a co za nim idzie, gry takze. Teraz ludzie patrzą głownie na 'grafikę' nie liczy się juz fabuła. Jestem fanem gier rpg oraz strategicznych , i sam musze przyznac ze większośc gier w ktore gram to lata produkcji między 2002-2006. Teraz strategie, jak i rpg, nie mają tego klimatu co poprzednie. Mogę tutaj przytoczyć serie gier 'Stronghold' (twierdza). Pomimo iż wyszła nie dawno jej nowa częśc, Stronghold 3 , wciąz wracam i zapewne wiecej godzin mam spędzonych przy tej grze - czyli Stroghold Crusader (twierdza:krzyzowiec). Tak więc grafike stawiam na drugim miejscu, najpierw trochę poczytam opinie innych graczy przed zakupem bo dla mnie liczy sie fabuła gry.
14-12-2012 20:51
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Gry, z których jest wstyd robić zagrajmy. Gik 80 21.209 05-03-2012 15:35
Last Post: Elwood

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5