Post Reply 
Hype (nie)spełniony
Author Message
CTSG Offline
*

RE: Hype (nie)spełniony
(13-06-2011 14:38 )ModronCube Wrote:  Mogę wiedzieć, na jakiej podstawie uważasz, że twoja opinia liczy się bardziej od innego losowego posiadacza DNF?
Nie uważam, że moja opinia liczy się bardziej, niż czyjaś inna. Ja zwyczajnie wyrażam swoją opinię i najwyraźniej znajduję odbiorców. I tym samym mogę odpowiedzieć na całą Twoją piramidkę płaczu...

Co do blokowania za "własne zdanie", to jedyną osobą którą w ten sposób potraktowałem jest pan LCSintrax, który dla mnie jest radykalistą i prowokatorem, a swoje poglądy (błędne bądź też nie) wygłasza tylko po to, żeby połechtać własne ego. Więcej przykładów nie znajdziesz, bo takich nie ma.

A jeśli chodzi o atmosferę na forum, to śledzę ją od kilku tygodni. Ciężko jest się tutaj doszukać krytyki, która ma na celu pomóc komuś w doskonaleniu tego, co robi. Jest za to masa krytyki dla zasady. Krytyka powinna być efektem obiektywnej oceny. Jeśli ktoś świadomie chce komuś wytknąć tylko negatywy, to jest już coś nie tak.

Nie mam nic do społeczności tego forum, ale ciężko jest mi ukryć moje dotychczasowe obserwacje.

I'm the root of all that's evil, yeah, but you can call me cookie.
13-06-2011 14:57
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MrZupapl Offline
*

ModronCube = LCSintrax

W większości się z Tobą zgadzam, ale... Nie tyczą się te zarzuty wszystkich użytkowników.
(This post was last modified: 13-06-2011 15:03 by MrZupapl.)
13-06-2011 15:03
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
CTSG Offline
*

(13-06-2011 15:03 )MrZupapl Wrote:  ModronCube = LCSintrax
Ah, rozumiem więc teraz skąd ton wypowiedzi i ogólne nastawienie. :)

I'm the root of all that's evil, yeah, but you can call me cookie.
13-06-2011 15:06
Kern3l Offline
*

(13-06-2011 14:38 )ModronCube Wrote:  @Kernel
Quote:Summa summarum to kolejny news, który w subiektywny sposób oczernia kogoś. To nie jest dobra droga.

Pff. Gdzie tu oczernianie? Gik dość obiektywnie przedstawił swoje spojrzenie na wylew LP o DNF.

Zrobił obie rzeczy jednocześnie. Przykład z samego początku:

Quote:osobistości pokroju theBeoWulfaIV i jego kupska w gaciach, czy BladeBeliara i jego sexualnej niebezpiecznej ruskiej siksy o mordzie szczura. Tak się jednak nie stało. Za DKF wzięli się ludzie raczej… nieprzygotowani? Nudni? O tym jednak za chwilę.

Potem umiarkowany pojazd po trzech gościach + bonus, w postaci żenującego kanału, jaki jeden z nich subskrybuje - by się trochę ponabijać. Nie wygląda mi to na starający się o obiektywność news. Oczywiście pisząc wiele z tutejszych newsów nie da się nie wpół-recenzować pewnych serii, ale można to robić w o wiele mniej oczerniający sposób. Bierzcie pod uwagę to, że pisząc newsy kreujecie nimi wizerunek forum.

(13-06-2011 14:57 )CTSG Wrote:  A jeśli chodzi o atmosferę na forum, to śledzę ją od kilku tygodni. Ciężko jest się tutaj doszukać krytyki, która ma na celu pomóc komuś w doskonaleniu tego, co robi. Jest za to masa krytyki dla zasady. Krytyka powinna być efektem obiektywnej oceny. Jeśli ktoś świadomie chce komuś wytknąć tylko negatywy, to jest już coś nie tak.

"Ciężko"? Zajrzyj np. do moich postów w dziale "Wasze kanały", bądź do działu Spis powszechny grzechów wszelakich i powiedz mi, co wg. Ciebie robię nie tak. Skoro śledzisz od kilku tygodni, to na pewno się z nimi spotkałeś.

Jeśli ktoś domaga się krytyki, to raczej nie chodzi mu o głaskanie po główce, ale powiedzenie jakie wady się zauważa i ew. wskazanie, jak może ich unikać - o ile to da się prosto napisać i jednocześnie nie jest oczywiste.

(13-06-2011 15:03 )MrZupapl Wrote:  ModronCube = LCSintrax

Poważnie? To ja też zrozumiałem kilka rzeczy ;>

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
13-06-2011 15:26
CarlSheppards Offline
*

(13-06-2011 12:58 )CTSG Wrote:  Dlaczego więc warto taką grę pokazać widzom? Po pierwsze dlatego, że ludzie tego chcą. Wiele osób zastanawia się nad kupnem gry i chce poznać opinie innych, zobaczyć grę w akcji, nabrać pełnego wyobrażenia o produkcie zanim zdecydują się zainwestować pieniądze.
Od tego są fora, recenzje i wersja demonstracyjna gry.

(13-06-2011 12:58 )CTSG Wrote:  Ale czy przeszło Wam kiedyś przez głowę, że przecież właśnie o to chodzi, żeby wypuszczać materiały, na które jest zapotrzebowanie?
Jednak robienie tego typu materiałów tak prędko po premierze przypomina nieco wyścig, w którym należy się jak najszybciej pochwalić nową grą.
Nawet, jeśli to pominiemy, to dalej zostaje fakt zwykle kiepskiego komentarza w takich produkcjach.

(13-06-2011 12:58 )CTSG Wrote:  Ja osobiście jaram się nowościami. Może to konsumenckie podejście, ale skoro sprawa mi to frajdę, to dlaczego powinienem czuć się z tym głupio? Też jestem graczem, hobbystą. Gram w gry dobre, jak i w te złe. Czy Wam nigdy nie zdarzyło się ukończyć słabej produkcji? Albo czy na serio widzicie coś złego w graniu w gnioty? Ja nie.
Liczy się jakość, nie szybkość wystawienie po premierze. Tutaj jest odwrotnie - szybko po premierze i słaba jakość komentarza. Tutaj ten problem, ponieważ Twój komentarz do DNF jest porównywany z komentarzem z innych gier.

(13-06-2011 12:58 )CTSG Wrote:  Robienie LP z gier w dniu ich premiery ma przede wszystkim na celu pomóc widzom w podjęciu takich decyzji jak zakup gry czy też poświęcenie czasu na jej przejście.
Od tego jest też demo. Wrażenia własne są zawsze lepszą formą informacji, niż LP.

(13-06-2011 12:58 )CTSG Wrote:  Możecie twierdzić, że to parcie na suby, ale w moim przekonaniu takie podejście jest bardzo dziecinne i sam tego w ten sposób nie postrzegam.
Tak samo można powiedzieć, że robienie z LP wyścigu jest bardzo dziecinne.
Bo tak, bo sam nie uzasadniłeś czemu, więc po cóż ja mam to robić?

(13-06-2011 14:57 )CTSG Wrote:  Co do blokowania za "własne zdanie", to jedyną osobą którą w ten sposób potraktowałem jest pan LCSintrax, który dla mnie jest radykalistą i prowokatorem, a swoje poglądy (błędne bądź też nie) wygłasza tylko po to, żeby połechtać własne ego. Więcej przykładów nie znajdziesz, bo takich nie ma.

Z tego co widziałem, to już w pierwszych odpowiedziach pisałeś coś o tym, że uczestniczył w głupotach, czy coś, i zarzucałeś mu bez prawdziwego uargumentowania prowokacje dla zwiększania ego itp.
Twoi fanboy'e, którzy troszkę przesadzali w komentarzach nie dostali żadnego upomnienia, co jest trochę hipokryzją z Twojej strony, bo co niby robią dzieci wyzywając innych w Internecie, jak nie prowokacje i wzmacnianie własnego ego? Ich też powinieneś zablokować.
13-06-2011 15:30
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MrZupapl Offline
*

(13-06-2011 15:30 )CarlSheppards Wrote:  
(13-06-2011 12:58 )CTSG Wrote:  Dlaczego więc warto taką grę pokazać widzom? Po pierwsze dlatego, że ludzie tego chcą. Wiele osób zastanawia się nad kupnem gry i chce poznać opinie innych, zobaczyć grę w akcji, nabrać pełnego wyobrażenia o produkcie zanim zdecydują się zainwestować pieniądze.
Od tego są fora, recenzje i wersja demonstracyjna gry.

(13-06-2011 15:30 )CarlSheppards Wrote:  
(13-06-2011 12:58 )CTSG Wrote:  Robienie LP z gier w dniu ich premiery ma przede wszystkim na celu pomóc widzom w podjęciu takich decyzji jak zakup gry czy też poświęcenie czasu na jej przejście.
Od tego jest też demo. Wrażenia własne są zawsze lepszą formą informacji, niż LP.

Czy Ty mi dyktujesz, z czego mogę pobierać informacje a z czego nie? : >

Bo ja na przykład kupując grę sugeruję się tylko LP innych ludzi. Nie czytam for, gazet o tematyce giercowej.
13-06-2011 15:36
CarlSheppards Offline
*

(13-06-2011 15:36 )MrZupapl Wrote:  Bo ja na przykład kupując grę sugeruję się tylko LP innych ludzi. Nie czytam for, gazet o tematyce giercowej.
Czytanie złeeeee, granie przez innych dobreeee.
Samo czytanie nie dostarczy tych samych wrażeń, co LP.
LP to też zbyt mocny spoiler.
13-06-2011 15:40
MrZupapl Offline
*

Wszystko zależy od człowieka:D
Mnie spojlery nie bolą i podczas LP lepiej poznam uczucia towarzyszące podczas gry.
13-06-2011 15:44
CarlSheppards Offline
*

(13-06-2011 15:44 )MrZupapl Wrote:  Wszystko zależy od człowieka:D
Mnie spojlery nie bolą i podczas LP lepiej poznam uczucia towarzyszące podczas gry.

>Uczucia

My tu mówimy o LP DNF w wykonaniu przede wszystkim CTSG, pamiętasz?
13-06-2011 15:45
MrZupapl Offline
*

Tak i bronię idei robienia LP z gry zaraz po premierze. Wolę LP od for, gazet.
(This post was last modified: 13-06-2011 15:49 by MrZupapl.)
13-06-2011 15:48
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Hype spełniony, czyli zagrajmy w Crysis 2 Gik 10 4.628 27-03-2011 23:49
Last Post: punio7

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 7 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5