Post Reply 
Hype (nie)spełniony
Author Message
CTSG Offline
*

RE: Hype (nie)spełniony
Carl, wybacz mi moją bezpośredniość, ale chyba nie stoisz na pozycji, w której możesz wyznaczać standardy. Staraj się więc nie mówić ludziom co jest do czego bazując tylko na własnym podejściu do tematu. Jasne, że istnieją recenzje, dema, profesjonalne serwisy zajmujące tymi sprawami. Nie zmienia to jednak faktu, że ludzie bardzo często wolą sięgnąć po Let's Play'a, w którym zwykły typek, podobny do nich, komentuje dla nich swoje odczucia i spostrzeżenia. Świadczy o tym popularność kanałów LP. Rozumiem, że dla Ciebie nie jest to idealne źródło informacji, ale nie narzucaj proszę innym swoich preferencji.

Co do sprawy Sintrax'a i komentarzy pod filmikiem, to popełniłem wtedy błąd odpowiadając na jego komentarz. Posypała się lawina docinek ze wszystkich stron i koniec końców zamiast sytuację uspokoić, to rozpętałem burzę. Swój błąd szybko skorygowałem usuwając wszystkie komentarze uczestniczące w tej dyskusji - zarówno te wulgarne, jak i na poziomie. Wierz mi, że nie jestem dumny z "fanboy'ów" którzy wydają się przemawiać moimi opiniami i poglądami. Dałem im wtedy zły przykład i tego żałuję. Ot, nauczka na przyszłość. Mam też szczerą nadzieję, że wraz ze spadkiem popularności Minecraft'a poziom moich widzów się unormuje.

I mam nadzieję, że po raz ostatni - LP z nowości nie są dla mnie wyścigiem, tylko reakcją na zapotrzebowanie widzów. Nie musisz mi wierzyć, a widząc Twoje podejście nawet się nie łudzę, że tak zrobisz. Przedstawiłem już swoje stanowisko w tej sprawie i liczę, że zostanie ono uszanowane.

I'm the root of all that's evil, yeah, but you can call me cookie.
13-06-2011 15:50
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Roofix Offline
*

Nie znam sprawy, ale rada - jak blokujesz takiego Sintraxa, to blokuj także zawistnych (swoich) fanbojów. Inaczej idziesz w skrajność.
13-06-2011 15:53
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MrZupapl Offline
*

(13-06-2011 15:53 )Roofix Wrote:  Nie znam sprawy, ale rada - jak blokujesz takiego Sintraxa, to blokuj także zawistnych (swoich) fanbojów. Inaczej idziesz w skrajność.

Fakt, selekcja widzów by się przydała na popularnych kanałach. Niedojrzali subskrybenci są okropni. Zdarzyło mi się już odsubsrybowanie kanału przez poziom widzów i komentarzy pod filmami.
13-06-2011 15:56
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
CTSG Offline
*

(13-06-2011 15:53 )Roofix Wrote:  Nie znam sprawy, ale rada - jak blokujesz takiego Sintraxa, to blokuj także zawistnych (swoich) fanbojów. Inaczej idziesz w skrajność.
Jasne, jeśli te same osoby będą robiły burzę regularnie, to będzie się to dla nich kończyło blockiem. W przypadku Sintrax'a block poleciał praktycznie z miejsca, bo miałem o nim wyrobioną opinię zanim jeszcze nawiedził mój kanał.

13-06-2011 15:57
CarlSheppards Offline
*

(13-06-2011 15:50 )CTSG Wrote:  Carl, wybacz mi moją bezpośredniość, ale chyba nie stoisz na pozycji, w której możesz wyznaczać standardy.
(...) ale nie narzucaj proszę innym swoich preferencji.
A narzucałem? Wymieniałem tylko alternatywne źródła informacji.

(13-06-2011 15:50 )CTSG Wrote:  Co do sprawy Sintrax'a i komentarzy pod filmikiem, to popełniłem wtedy błąd odpowiadając na jego komentarz. Posypała się lawina docinek ze wszystkich stron i koniec końców zamiast sytuację uspokoić, to rozpętałem burzę. Swój błąd szybko skorygowałem usuwając wszystkie komentarze uczestniczące w tej dyskusji - zarówno te wulgarne, jak i na poziomie.
Nie wszystkie. Chyba, że dosłownie przed chwilą.
Nie zmienia to jednak faktu, że zablokowałeś LCSintrax (i zarzucałeś mu różne różności), a fanów nie.

(13-06-2011 15:50 )CTSG Wrote:  I mam nadzieję, że po raz ostatni - LP z nowości nie są dla mnie wyścigiem, tylko reakcją na zapotrzebowanie widzów.
Nie chcę tutaj nic zarzucać, ale to brzmi jak coś ala sub-whore.
Tutaj jednak można się sprzeczać w nieskończoność.

(13-06-2011 15:50 )CTSG Wrote:  Nie musisz mi wierzyć, a widząc Twoje podejście nawet się nie łudzę, że tak zrobisz.
Zakładasz, że mnie znasz.

(13-06-2011 15:50 )CTSG Wrote:  Przedstawiłem już swoje stanowisko w tej sprawie i liczę, że zostanie ono uszanowane.
Na pewno będzie, ale też uszanuj innych.
Zarzucanie różności LCSintraxowi, mi narzucania preferencji i zakładanie, że mnie znasz wcale Ci w tym nie pomaga.

EDIT:
(13-06-2011 15:57 )CTSG Wrote:  Jasne, jeśli te same osoby będą robiły burzę regularnie, to będzie się to dla nich kończyło blockiem. W przypadku Sintrax'a block poleciał praktycznie z miejsca, bo miałem o nim wyrobioną opinię zanim jeszcze nawiedził mój kanał.

Chyba żartujesz. I my mamy uszanować Twoje stanowisko?
(This post was last modified: 13-06-2011 16:01 by CarlSheppards.)
13-06-2011 15:59
RomanPL79 Offline
*

(13-06-2011 15:50 )CTSG Wrote:  Nie zmienia to jednak faktu, że ludzie bardzo często wolą sięgnąć po Let's Play'a, w którym zwykły typek, podobny do nich, komentuje dla nich swoje odczucia i spostrzeżenia. Świadczy o tym popularność kanałów LP.

Ja tam uważam, że równie dobrze mógłbyś zrobić recenzję w której byś również mówił o swoich spostrzeżeniach oraz odczuciach co do gry pokazując jej urywek, a nie jak w przypadku LP całą grę (z tym lepiej (przynajmniej w moim odczuciu) poczekać, aż gra trochę ochłonie).
13-06-2011 16:02
MrZupapl Offline
*

Mi się podoba to co robi TotalBiscuit.
WTF is ...? Pierwsze 40 min gry, na ślepo, gdzie opowiada trochę on grze, opowiada co robi i opowiada co czuje. Na końcu werdykt, czy gra jest dobra czy nie. W jego odczuciu, na podstawie pierwszych 40 min gry.
(This post was last modified: 13-06-2011 16:07 by MrZupapl.)
13-06-2011 16:06
Shinji-kun Offline
*

Heheh, a propos TotalBiscuita, wiedzieliście, że rozmawiamy po Zergowemu? :D
13-06-2011 16:08
CTSG Offline
*

@Carl: Nie narzuciłeś, bo jak wspomniałem nie jesteś w pozycji, żeby coś innym narzucać. Za to mój komentarz bierze się stąd, że próbujesz narzucać. Masz swoje preferencje i dziwujesz się co nie miara, że inne osoby postrzegają te tematy w inny sposób. Twoje posty są sugestywne i osądzające, więc nie traćmy proszę czasu na zabawy słowne.

Zakładam, że Cię znam? Spójrz proszę na ten temat i opinie jakie można w nim znaleźć. Wielokrotnie zostałem tutaj oceniony przez osoby (w tym Ciebie) które zdają się wiedzieć o mnie i pozostałych wspomnianych Let's Player'ach wszystko.

Reakcja "fanów" to jak już mówiłem moja wina i biorę ją na siebie. A moja opinia o Sintrax'ie ma swoje korzenie w innym miejscu i jego zablokowanie nie jest bezpośrednio związane z tym, że wypowiedział się pod moim filmikiem.

13-06-2011 16:18
Roofix Offline
*

Za "mocno" skrytykował i zabolało? A tych fanbojów na serio radzę także poblokować, bo już lepiej mieć konstruktywną krytykę niźli flejm.
(This post was last modified: 13-06-2011 16:26 by Roofix.)
13-06-2011 16:25
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Hype spełniony, czyli zagrajmy w Crysis 2 Gik 10 4.626 27-03-2011 23:49
Last Post: punio7

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 7 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5