Poll: Co będzie najlepsze?
Free to Play
Płatność jednorazowa
Abonament
[Show Results]

Post Reply 
Dota 2 - F2P, płatność jednorazowa, czy może abonament?
Author Message
Kornik755 Offline
*

Question Dota 2 - F2P, płatność jednorazowa, czy może abonament?
Co Wy sądzicie? Który i dlaczego właśnie ten sposób grania będzie najlepszy, dla tak kultowego RTS'a, jak Dota 2? Ja jestem raczej za płatnością jednorazową... Odstraszy to dzieciaków, a za tak dobrą grę jestem gotów wydać tą stówkę, tylko żeby nie dodali mikropłatności, bo te mnie przyprawiają o pulsującą żyłkę... Kupuję grę, nie chcę wlewać w to dodatkowej kasy... I żeby nie było jak w Team Fortress 2, gdzie to po jakimś czasie inni gracze mieli za darmo, a tamci, co zapłacili figę mieli :/
03-01-2012 08:41
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Blitz Offline
*

RE: Dota 2 - F2P, płatność jednorazowa, czy może abonament?
Jestem za płatnością jednorazową ,wszystko co było potrzebne powiedziałeś.
co do Dzieciarni ,Idole będą grać,oni będą grać - proste
03-01-2012 09:06
Andzia639 Offline
*

Podejrzewam że dota będzie korzystała z jednej z dwóch poniższych opcji:

1.F2P + dobrowolne mikropłatności (patrz League of Legends ze swoimi boostami, skinami itd.)
2.Jednorazowy abonament (patrz minecraft)

Osobiście uważam że najlepszy jest pierwszy wariant bo każdy kto chce może wypróbować grę a jeśli nie spodoba się to nie wyrzuci swoje pieniądze w błoto. Ponadto taka opcja finansowania jest znacznie korzystniejsza dla samych producentów gdyż zapewnia stały dopływ gotówki pod warunkiem że gra będzie atrakcyjna nie tylko na początku ale będzie też rozwijana w czasie (ponownie odwołuję się do LoL z swoimi 2 tyg. patchami)
03-01-2012 09:18
Wan1Mas Offline

Ehm, przecież Valve nie zrobi F2P gierki... Gra będzie do kupienia za $$ na steamie, także sam sens dyskusji na ten temat jest dosyć niepotrzebny, aczkolwiek wolałbym żeby było F2P, może udałoby się znależć alternatywe dla LuLa
03-01-2012 12:40
Kornik755 Offline
*

IConquer, a jednak spójrz na TF2, poza tym Valve mówiło, że pracuje nad grą właśnie F2P, a podaj chociaż jedną grę, która nie jest Dotą2 i jest produkowana przez Valve. Innych nie ma. Czyli najwięcej wskazuje właśnie na F2P, co mi się nie za bardzo podoba... mogliby zrobić np. jak w WoW'ie, że do któregośtam LvL masz za free, a potem płacisz... ale raz!
03-01-2012 13:55
Wan1Mas Offline

@up Słyszałeś może o "CS:GO"? Hehs, poza tym, daj link w którym mówią, że pracują nad grą F2P, ponieważ o tym nie słyszałęm. Widzę także, że nie masz pojęcia o czym mówisz, ponieważ w WoWa masz Free Triala do levela 20, później zęby w ściane, po czym musisz kupić 3 pudła i dopłacić 75 PLN za Prepaid na 2 miechy, po wbiciu max levela co 2 miechy 75 PLN.
Jeżeli chodziło Ci o kupno samego klienta, to jest opcja, aczkolwiek wątpie, żeby zrobili DOTE2 F2p
03-01-2012 15:00
Kornik755 Offline
*

@up Google nie boli
03-01-2012 15:18
Wan1Mas Offline

Oto co znalazłem na googlu: Podaj źródło Twojej wiedzy, zamiast pisać że google nie boli, bo póki co to Ty wychodzisz na ignoranta i osobę rzucającą zasłyszane frazesy w czeluść internetu, które nie są potwierdzone przez Developera.
TF2 przeszedł na P2P, bo nikt w to już nie grał, szansa na dorwanie servera z ludźmi wynosiła 0.00 nic, otworzyli F2P, ponieważ wiedzieli że więcej na tym zarobią.
(This post was last modified: 03-01-2012 15:53 by Wan1Mas.)
03-01-2012 15:42
carving85 Offline
*

A tu się nie zgadzam co do TF2 miałem go kupionego i kiedy jeszcze niebył darmowy nie było problemu żeby w niego zagrać owszem nie było tyle nowych mapek robionych przez graczy. Ale grać się dało i to bez problemu.
03-01-2012 16:04
Kornik755 Offline
*

@Up Up
http://dota2.pl/forum/showthread.php?tid=42
Miłej lektury życzę.
BTW/
"Widzę także, że nie masz pojęcia o czym mówisz, ponieważ w WoWa masz Free Triala do levela 20, później zęby w ściane, po czym musisz kupić 3 pudła i dopłacić 75 PLN za Prepaid na 2 miechy, po wbiciu max levela co 2 miechy 75 PLN."
Ja mówię o tym, że można zrobić, żeby był np. do 5 lvl, potem po prostu bloczą konto i trzeba kupić, ale jednorazowo, jak jakiegoś RPG, bez abonamentu. Jedyne podobieństwo, o którym wspomniałem to to, że do któregoś lvl free. Radzę koledze się lepiej wczytać.
@Up
Mówię o tym, że teraz ci co zapłacili mają figę, że wywalili 40zł na grę, która następnego dnia była za free... Tak ci powiem.
03-01-2012 16:36
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  DOTA 2 invite kubn2 0 715 10-07-2012 15:38
Last Post: kubn2
  Dota 2 - The International Matiz 33 8.627 19-08-2011 13:13
Last Post: Sakulos

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 3 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5