Post Reply 
Rayman origins
Author Message
OmonandTao Offline
*

Rayman origins
Witam co możecie powiedzieć na temat nowego Rayman'a, i czy nadaje się na let's play :)
18-12-2011 15:09
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Domon Offline
*

RE: Rayman origins
Nowy Rayman jest świetny, sporo poziomów, dość trudny do wymasterowania, przepiękna grafika i ciekawe pomysły. Gra nadaje się na Let's Play całkiem dobrze, jak tylko miałbym okazję, to chętnie bym nagrał. I jeszcze jedno - świetna zabawa przy przechodzeniu ze znajomymi (przeszedłem na Xbox 360).

Pozdrawiam
29-02-2012 22:34
Find all posts by this user Quote this message in a reply
witcher1998 Offline
*

To mam dla was Dobra wiadomosc, bo nie wiem czy wiecie, ale jescze w marcu Rayman Origins wyjdzie na PC ;D Co do gry to jest super, oczywiscie ze sie nadaje na LP, a jak ci spieszno do nagrywania, to nagraj na emulatorze Wii.
01-03-2012 15:14
appareil Offline
*

Do mnie nie trafia.
Głównym imho atutem poprzednich Raymanów, w które miałem okazję grać, był świat przedstawiony. Stylistyka lokacji, muzyka i cała kompozycja tworzyły bardzo estetyczny i przyjemny klimat, którego nie da się odtworzyć w dwuwymiarowej grze. A styl przywodzący mi na myśl popłuczyny spod znaku Cartoon Network A.D. 1995.
01-03-2012 17:48
Domon Offline
*

Może i tego klimatu nie da się przedstawić w postaci 2D, ale jednak poziomy i grafika w HD są bardzo bardzo ładne. Dzięki temu gra się przyjemnie, a każdy rozdział jest stylizowany inaczej. Poza tym, gra to początku Raymana, więc wydaje mi się, że niekoniecznie musi oddawać klimat innych Raymanów. W dalszym ciągu uważam, że to świetna platformówka.
01-03-2012 18:53
appareil Offline
*

Quote:poziomy i grafika w HD są bardzo bardzo ładne. Dzięki temu gra się przyjemnie
Formułuj logiczne wnioski, proszę. Poziomy i grafika? Znaczy, że poziomy są osobnym bytem i są przedstawione nie za pomocą grafiki ale np. tekstowo? Ponadto, co sprawia, że grafika w HD ma decydujący wpływ na przyjemność rozgrywki?
Quote:a każdy rozdział jest stylizowany inaczej
Nie jest stylizowany inaczej, tylko po prostu inny. Masz projektanta używającego hipotetycznego stylu XYZ. Raz zaprojektuje on dolinę rzeki, innym razem jaskinię. Obie te lokacje są w stylu XYZ, różnią się treścią, nie formą.
Quote:Poza tym, gra to początku Raymana, więc wydaje mi się, że niekoniecznie musi oddawać klimat innych Raymanów
Kto powiedział, że musi? Przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni post, proszę. Ale skoro już temat poruszyłeś, to w sumie czemu by nie. W swoich rozpływaniach się zauważ, że Origins jest częścią serii gier. Chodzi tu o pewien kredyt zaufania, który w tym wypadku jest dostarczany wraz z tytułem, bo w społeczności funkcjonuje pewien obraz serii Rayman. Oczywiście, jest on bardzo zindywidualizowany, stąd różny odbiór tego tytułu.
03-03-2012 04:33
tomosiara Offline
*

Gra jest świetna tylko że dla mniej doświadczonych graczy może być o wiele za trudna (wiem co mówię, skończyłem Little Big Planet 1 i 2 nie ginąc ani razu na każdym poziomie a i tak miałem problemy z ostatnimi poziomami w Raymenie. Niektóre dźwięki są wzięte z poprzednich części tej serii. Gra świetnie nadaje się na "Zagrajmy". Chętnie bym obejrzał swoją drogą :).
03-03-2012 21:09
Domon Offline
*

[quote='apparatus' pid='13897' dateline='1330745638']
[quote]Oczywiście, jest on bardzo zindywidualizowany, stąd różny odbiór tego tytułu.
[/quote]
I właśnie dlatego ja uważam, że to dobra gra, ponieważ sprawiła mi dużo przyjemności i cieszyła moje oko. Mam też wrażenie, że odchodzimy trochę od jak mi się zdaje głównego zapytania, czyli czy gra nadaje się na Let's Play.
03-03-2012 22:03
appareil Offline
*

Quote:odchodzimy trochę od jak mi się zdaje głównego zapytania, czyli czy gra nadaje się na Let's Play
Tytuł działu brzmi "Dyskusje na temat gier", rozumiem, że mam autorowi dać ostrzeżenie, za niewłaściwy dział i tytuł tematu? ;>
(This post was last modified: 03-03-2012 22:26 by appareil.)
03-03-2012 22:25
Domon Offline
*

Nie miałem tego na myśli, raczej to, że wydaje mi się, że autor chciał się dowiedzieć czy gra nadaje się na Let's Play, można tak w koło się ''łapać za słówka'' i do niczego kreatywnego to nie doprowadzi.
04-03-2012 15:00
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 3 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5