Post Reply 
Skyrim
Author Message
Lavos Offline
*

RE: Skyrim
Właściwie jest, tylko inaczej podawana.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
11-03-2012 17:38
Find all posts by this user Quote this message in a reply
bossek Offline
*

mi się tam ogólnie skyrim podoba chodź z początku gdzieś wydawała mi się średnia ale później jakoś zaczęło mnie ciągnąć do tej gry :D mam chyba 27 lvl oczywiście cesarstwo :)
chwilowo nie gram bo musi mi się gra aktualizować i nie chce mi się czekać tych 5-10 min
11-03-2012 19:52
Sttark Offline

Skyrim jako gra prezentuje się najlepiej z serii the elder scrolls.Przynajmniej dla mnie,mamy spory otwarty świat(cholera niech weźmie bugi,nie ma gry bez nich),przyzwoita fabuła nic niesamowitego,ale nadal ma sporo dobrych wątków.Dubbing jest dla mnie średni choć Fronczewski daje rade.Same tworzenie postaci jest w porządku,ale nie ma niczego czego bym wcześniej nie widział.Muzyka jest ok bardzo lubię parę kawałków,ale mimo to ogólnie soundtrack nie powala.(Sam menu theme to przerobiony główny wątek Morrowind'a-który mnie znudził,tak jest wolę Oblivion'a).Grafika nie ma dla mnie większego znaczenia,ale jest ładna i cieszy oko choć do wiedźmina 2 jej daleko.Jednak gra jest fenomenem głównie pod względem jej grywalności a tej akurat nic zarzucić nie można.Sam ukończyłem jakieś 30% gry a nie rozpocząłem jeszcze na dobre wątku głównego.Aż dziw bierze,że nie ma multiplayer'a.
A co do minusów

-za łatwe smoki
-fabuła mogła być lepsza
-konflikt pomiędzy cesarstwem a gromowładnymi jest dość,hm...płytki.
Ale mimo to dałbym jej porządną dziewiątkę na dziesięć.W końcu nie ma gier idealnych.
(This post was last modified: 12-03-2012 18:12 by Sttark.)
12-03-2012 18:08
Interhex Offline
*

Sttark.
Zapomniałeś dodać do minusów ehkmh ekhm.
-Gra co 30-40min sie wyłacza/buguje.
-Trzeba zainstalować mody aby poprawić ZNACZNIE grafike.
-Świat jest mniejszy niż w oblivionie.
+Jest najbardziej piraconym produktem na rynku.
sweet...
12-03-2012 18:29
Sttark Offline

Mi się nie wyłączała więc tego nie uwzględniłem
Cóż tak jak w gothic'u 3,Oblivionie i wielu innych tytułach.Niby racja,ale pisałem grafa nie jest dla mnie najważniejsza.Co do rozmiarów świata wydaje mi się większy,ale możesz mieć racje nie wiem.A co do piracenia to akurat bardzo możliwe i Polacy pewnie nieźle się w tym wyniku udzielili.
12-03-2012 19:44
Elwood Offline
*

Osobiście nie grałem, ale widziałem w działaniu Pony Dragon Mod i polecam go wam! Chyba nie muszę wyjaśniać, co on dodaje :P
12-03-2012 21:02
Sttark Offline

Co do modów to rzeczywiście jest ich sporo;)Sam miałem zainstalowane z 3 mody,ale ten zmieniający smoki na Fluttershy był zainstalowany tylko na chwilę(nie miałem serca je zabijać:s
Polecam jeszcze ten mod

12-03-2012 21:13
Lavos Offline
*

(12-03-2012 18:08 )Sttark Wrote:  Skyrim jako gra prezentuje się najlepiej z serii the elder scrolls.
Lawl. Prezentuje się najlepiej będąc najbardziej okrojoną częścią? Niby jak?

Quote:Przynajmniej dla mnie,mamy spory otwarty świat(cholera niech weźmie bugi,nie ma gry bez nich)
Problem z bugami jest taki, że większość to niedoróbki, które z lenistwa zwalono w finalną wersję gry. Licząc na modderów, jak zawsze.

Quote:,przyzwoita fabuła nic niesamowitego,ale nadal ma sporo dobrych wątków.
Jakich?

Quote:Muzyka jest ok bardzo lubię parę kawałków,ale mimo to ogólnie soundtrack nie powala.(Sam menu theme to przerobiony główny wątek Morrowind'a-który mnie znudził,tak jest wolę Oblivion'a)
Zapomniałeś o tym, że do tej ścieżki dźwiękowej wykorzystano w dużej mierze utwory z Morrowinda. Co śmieszy, kiedy widzę 'niepowalający soundtrack'.
Apostrof przy odmianie piszemy tylko po samogłosce, niezależnie od tego, jak fajnie wygląda on gdzie indziej.

Quote:Jednak gra jest fenomenem głównie pod względem jej grywalności a tej akurat nic zarzucić nie można.Sam ukończyłem jakieś 30% gry a nie rozpocząłem jeszcze na dobre wątku głównego.
Grywalności można zarzucać sporo, od nadal średniego systemu walki z tanimi finisherami, na wszechobecnym okrojeniu poprzestając.
Stark, nie pisz nigdy recenzji. Zostań przy tych kuchach.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
(This post was last modified: 12-03-2012 22:35 by Lavos.)
12-03-2012 22:34
CTSG Offline
*

Skyrim to mój guilty pleasure. Gra ssie pod wieloma względami, a mimo to świetnie się przy niej bawię. Właściwie jedynym grzechem którego nie potrafię Bethesdzie wybaczyć jest popychanie serii coraz głębiej w zimne i szare średniowiecze. Brakuje mi kolorowych i różnorodnych światów, lokacji których położenie na mapie zdradzała fauna, flora i architektura. Kiepski jest też system companionów - nie wiem kto z tego korzysta, dla kogo jest to robione. Na korzyść gry przemawia ilość zawartego w niej contentu i wbudowane API do modyfikacji.

Swoją drogą, cieszę się niezmiernie, że mam angielską wersję językową. Usłyszałem na jakiś streamie kobiece "Fus Ro Dah" w wersji polskiej i stwierdziłem, że nie mógłbym tak grać.

Jestem też trochę zawiedziony nowelkami z TES. Co prawda nie doczytałem jeszcze Lord of Souls, ale The Infernal City zdaje się w żaden sposób nie nawiązywać do tego, co przedstawia nam fabuła w Skyrim...

I'm the root of all that's evil, yeah, but you can call me cookie.
12-03-2012 23:54
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sttark Offline

Lavos

1.Cóż może i jest okrojona dla ciebie,ale dla mnie jest najlepsza.Dlaczego?Gdyż łączy klimat który miał Morrowind z otwartym światem Skyrim'a.
2.Tu się zgodzę,ale tak już ma Bethesd'a sam przyznaj.
3.Ten z smokami jest przyjemny nie twierdzę,że jakiś super dobry,ale po prostu przyjemny.
4.Po raz kolejny dla MNIE jest on nie powalający,ale dla ciebie może być dobry o gustach muzycznych się nie dyskutuje.Wiem o apostrofie,ale nadal będę pisał po swojemu ku twojej radości;)
5.System walki rzeczywiście jest średni,ale czego oczekiwałeś?Nie ma gier idealnych

A co do twojego stwierdzenia bym nie pisałam recenzji to ty akurat masz najmniej do gadania w tych sprawach w kwestii kucyków poległeś na całej linii;) a nie mam zamiaru przekonywać do czegoś największego marudy na portalu/o ile nie w całym internecie.Radził bym wyluzować i cieszyć się życiem,albo chociaż bardzo dobrą grą.

Tak w ogóle może sam byś napisał ,,recenzję'' Skyrim?Chętnie się dowiem co wszechwiedzący Lavos ma do powidzenia w tym temacie.Znowu będziesz narzekać na wszystko jak robisz zawsze?
13-03-2012 16:10
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5