Infelicity
{socialsites}
|
RE: Gdzie siedzą polskie jutuby ?
(25-04-2012 09:02 )Sou Wrote: Tylko to jest jak najbardziej normalne IRL więc czemu nie może być w internetach?
Jak się czyta niektóre opinie to według niektórych powinien być zakaz na zarabianie i popularność na youtube. No chyba, że kręci się filmy w worku po kartoflach a w razie większej popularności lub pojawienia możliwości zarabiania kasy należy zamknąć działalność; D
A gdyby Rock jak Cejrowski jeździł po polsce i za swoje gadanie przed publicznością brał kasę (bilety) to by dopiero było nie do pomyślenia! Wyzysk i sprzedawanie się!
Teraz wciskasz mi to, czego nie powiedziałem, więc radzę Ci nie spinać tak tyłka. A i uogólniasz jak cholera. Z moich ust nigdy nie padła krytyka zarobku przez naszych "kochanych jutuberów", bardziej nie pasuję mi jakość tego, czego robią. Albo w jaki sposób się wybili.
Taki Rock przykładowo, przed tym całym swoim "SrejNext" miał kilkanaście tysięcy widzów, gameplaye i nieco vlogów. Pod przykrywką wypromowania zdolnych i nieznanych zbił na tym sławę. A później zaczął gadać, że to jego praca dyplomowa o psychologii internetu czy coś w tym rodzaju...
My dobrze wiemy jak było naprawdę.
|
|
25-04-2012 11:25 |
|
Wan1Mas
{socialsites}
|
Rozumiem spotkać się na browarze z jakimś zespołem który się zna, uwielbia słuchać ich muzyki, jeździ się na ich koncerty itd, ale szczerze, niech ktoś mi powie tak z ręką na sercu,
Po co jeździć na zloty ludzi, kochających dwóch typów którzy... grają w gry... I mean serious, czy wymaga to jakiegoś talentu, daru, misji od boga? Na tym zlocie był Rojo, aka "drę mordę do Mike'a i czasem napiszę coś od niechcenia na temat jakiejś gry" oraz Rock aka "albo mówię o czymś dobrze, albo wcale, (potwierdzają to materiały o WoWie, god damn ten koleś ma naprawdę spory bagaż mówienia bullshitu)", czyli ludzie przybywają na zlot po to, żeby zobaczyć... graczy? Damn, kiedyś od tego były kafejki internetowe, turnieje esportowe... I mean seriously, WTF. Korea Style?
|
|
25-04-2012 11:41 |
|
TheQuadFour
{socialsites}
|
Quote:Taki Rock przykładowo, przed tym całym swoim "SrejNext" miał kilkanaście tysięcy widzów, gameplaye i nieco vlogów. Pod przykrywką wypromowania zdolnych i nieznanych zbił na tym sławę. A później zaczął gadać, że to jego praca dyplomowa o psychologii internetu czy coś w tym rodzaju...
Wut? To nie było to jakoś tysiąc do kilku tysięcy?
W każdym razie, niech se robią zjazdy skoro chcą. Who cares?
|
|
25-04-2012 12:30 |
|
Infelicity
{socialsites}
|
(25-04-2012 12:30 )TheQuadFour Wrote: Wut? To nie było to jakoś tysiąc do kilku tysięcy?
W każdym razie, niech se robią zjazdy skoro chcą. Who cares?
Całkiem możliwe. Jeżeli faktycznie popełniłem błąd, to przepraszam.
Quote:A jest ktoś taki kto ma dużo widzów na YT, zarabia pieniądze... i jest spoko?;] Rodak oczywiście
Soushibo, naprawdę lubisz uogólniać. Tu nie chodzi jaką ma kto cyferkę, ale skąd ma ją. Weźmy np. takiego Huberta "VVitchaven", wzbił się tylko na wulgaryzmach w swoich filmach. Jak wiemy, gimnazjaliści na coś takiego lecą. Dla mnie to jest taki "Bladebelliar który od czasu do czasu powie coś sensownego w swoich filmikach". To samo Rojo. Rock? Akcja Play Next. MMM? Polecenie przez CTSG i Minecraft. Miała już kilkaset widzów (tysiąc?) podczas 15 materiałów wideo.
Czy oni wyróżniają się materiałami? Moim zdaniem nie. I to jest ważne, a nie "ooooooooooojeeeeeeeeeej hejcicie ich bo zarabiają i mają dużo widzów, hurr-durr."
|
|
25-04-2012 12:47 |
|