Post Reply 
Strategie
Author Message
Sworson Offline
*

Strategie
Jakie są wasze ulubione? Preferujecie turowe czy RTSy? Czemu, tak mało osób, decyduję się robić Zagrajmy z tego typu gier? Sam, robię aktualnie z Twierdzy. Czyżby, tak mało ludzi lubiło tego typu gry? Wątpię. Także, jakie są wasze wspomnienia dotyczące gier strategicznych.
01-06-2011 19:33
Find all posts by this user Quote this message in a reply
RomanPL79 Offline
*

RE: Strategie
(01-06-2011 19:33 )Sworson Wrote:  Czemu, tak mało osób, decyduję się robić Zagrajmy z tego typu gier?

Pewnie im się nie chcę, bo za długo by nagrywali lub nie przepadają za takiego rodzaju grami.

A co do rodzaju strategi to preferuje RTS - moją ulubioną grą tego typu jest Company of Heroes (jeżeli chodzi o wojenne) oraz Anno 1404 (jeżeli chodzi o ekonomiczne)
01-06-2011 19:50
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Mide Offline
*

Strategie mało osób nagrywa ponieważ musisz mieć niezły słowotok w zanadrzu żeby widza nie zniechęcić, wydaje mi się że mało kto by je oglądał, chyba żeby to były jakieś speedruny w wykonaniu fachowca - sam myślałem na strategiami bo je uwielbiam - są moim "czarnym koniem" wśród gier, ale czy kiedyś nagram LP ze strategii, nie wiem wydaje mi się że raczej nie. Nie wiem czym i jak mógłbym zachęcić kogoś do oglądania moich wypocin, już prędzej zrobiłbym walkthrough z małym barwnym komentarzem aniżeli LP.

Inna sprawa iż zjadłoby to mi sporo czasu na pewno.

Nie wiem sam - muszę ten fakt przemyśleć, nie mówię nie ale nie mówię też i tak. Przynajmniej na razie.

A moje ulubione to HOMaM (od 2 z dodatkami do 3 na In The Wake Of Gods Kończąc), C&C Tiberian Sun (+Firewall) i C&C Tiberium Wars (ten najnowszy mi się nie spodobał - zabili te grę totalnie) i jeszcze jedną grą tego typu jest King's Bounty wraz z dodatkiem Wojownicza Ksieżniczka (nie nie mówię o tej starej wersji z czasów "amigi" która była prekursorem HOMaM). I to by było na tyle jeśli chodzi o moje ulubione (a ogólnie strategii jest na moim koncie dość sporo).

kanał: http://www.youtube.com/user/MideStorm
01-06-2011 22:06
Kern3l Offline
*

(01-06-2011 19:33 )Sworson Wrote:  Jakie są wasze ulubione? Preferujecie turowe czy RTSy?

Lubię oba rodzaje. Ulubione: Total Annihilation (!), HoM&M III, TW: Shogun (pierwszy i drugi), StarCraft 2, Warcraft III, Civilization (IV i V). Kolejność nieprzypadkowa.

(01-06-2011 22:06 )Mide Wrote:  Strategie mało osób nagrywa ponieważ musisz mieć niezły słowotok w zanadrzu żeby widza nie zniechęcić, wydaje mi się że mało kto by je oglądał, chyba żeby to były jakieś speedruny w wykonaniu fachowca - sam myślałem na strategiami bo je uwielbiam - są moim "czarnym koniem" wśród gier, ale czy kiedyś nagram LP ze strategii, nie wiem wydaje mi się że raczej nie. Nie wiem czym i jak mógłbym zachęcić kogoś do oglądania moich wypocin, już prędzej zrobiłbym walkthrough z małym barwnym komentarzem aniżeli LP.

Inna sprawa iż zjadłoby to mi sporo czasu na pewno.

Dużo czasu = dużo zabawy ;] Ja nie widzę żadnego problemu - moje pierwsze zakończone LP było z StarCraft'a 2, nie tak dawno zrobiłem (na ślepo, a i tak bezproblemowo poszło) TW: Shogun 2. Co komentować? Nad tym się w ogóle nie zastanawiałem - dla mnie naturalne było mówienie co robię, dlaczego, jakie mam plany na bliższą i dalszą przyszłość i pokazywanie, jak zmieniają się plany w odpowiedzi na zmieniającą się sytuację.

Z kolei zastanawiałem się w ostatnich dniach nad zrobieniem LP z pewnej strategii ekonomicznej - ale stwierdziłem, że zdecydowanie nie zrobię na ślepo - najpierw muszę sporo poćwiczyć, by przyjemnie się oglądało i efekty były dobre ;]

Btw. teraz robię (będę kontynuował, jak skończy się sesja...) remake SC1, czyli silnik graficzny z dwójeczki, reszta z oryginału. Na ślepo. So far so good.

(01-06-2011 19:33 )Sworson Wrote:  Czemu, tak mało osób, decyduję się robić Zagrajmy z tego typu gier?

Też mnie to zastanawia. Zanim zrobiłem Shoguna, były na YT tylko 2-3 filmiki zapowiadające zrobienie LP z niego. Jak zacząłem wrzucać, to oni już nic nie zrobili. Ani nikt więcej. Więc zapewne byli motywowani jedynie zrobieniem pierwszego LP z tej gry, która wtedy była świeżynką. Gdyby naprawdę im się podobała, by zrobili niezależnie od ilości filmów na YT. Prawdopodobnie myśleli w ten sposób: "Już jest, wielu widzów nie złapię, a LP będzie długie, więc nie ma sensu" - i takie myślenie jest błędne.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
02-06-2011 21:34
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Mide Offline
*

Kern3l a co myślisz o Supreme Commander - jakby nie było to jakoś nie przypadkiem wygląda jakby odnowili Totala :D - nie wiem czy słyszałeś. Myślę że jakbym miał robić LP ze strategii to właśnie bym wybrał Suprema

kanał: http://www.youtube.com/user/MideStorm
02-06-2011 21:46
Kern3l Offline
*

(02-06-2011 21:46 )Mide Wrote:  Kern3l a co myślisz o Supreme Commander - jakby nie było to jakoś nie przypadkiem wygląda jakby odnowili Totala :D - nie wiem czy słyszałeś. Myślę że jakbym miał robić LP ze strategii to właśnie bym wybrał Suprema

Pewnie, że słyszałem, ale gdy miałem ochotę spróbować, kupiłem kilka innych tytułów, a potem zapomniałem... Dzięki za przypomnienie, może niedługo spróbuję ;>

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
03-06-2011 01:02
Sworson Offline
*

Gry RPG też nie należą do najkrótszych. I chodzenie z miejsca na miejsce też nie należy do ciekawych. Jak dla mnie, jak ktoś lubi tego typu gry i czuję się w nich dobrze to powinien spróbować. Nudne momenty zawsze można przyspieszać lub wycinać.
04-06-2011 11:19
Kern3l Offline
*

(04-06-2011 11:19 )Sworson Wrote:  (...) Nudne momenty zawsze można przyspieszać lub wycinać.

Hehe, czuję, jakbym był cytowany ;D

04-06-2011 12:17
Lares838 Offline
*

Proste, takie gry są ciekawe tylko dla grającego. Dla reszty jest to nudne, i nie za bardzo jest o czym mówić. I co do samych RTS'ów to lubię tylko Stronghold i Stronghold Crusader. Wszystkie te nowsze części twierdzy to już nie to samo. I jeszcze Disciples II bez względu na dodatki. Grałem jeszcze w bitwę o śródziemie LOTR, ale jest dla mnie zbyt nudna.
05-06-2011 16:06
Kern3l Offline
*

(05-06-2011 16:06 )Lares838 Wrote:  Proste, takie gry są ciekawe tylko dla grającego. Dla reszty jest to nudne, i nie za bardzo jest o czym mówić. I co do samych RTS'ów to lubię tylko Stronghold i Stronghold Crusader. Wszystkie te nowsze części twierdzy to już nie to samo. I jeszcze Disciples II bez względu na dodatki. Grałem jeszcze w bitwę o śródziemie LOTR, ale jest dla mnie zbyt nudna.

Mówisz o swoich gustach tak, jakby to była prawda uniwersalna.

05-06-2011 16:21
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5