Post Reply 
Hype (nie)spełniony
Author Message
CarlSheppards Offline
*

RE: Hype (nie)spełniony
(13-06-2011 16:18 )CTSG Wrote:  @Carl: Nie narzuciłeś, bo jak wspomniałem nie jesteś w pozycji, żeby coś innym narzucać.
(13-06-2011 15:50 )CTSG Wrote:  Rozumiem, że dla Ciebie nie jest to idealne źródło informacji, ale nie narzucaj proszę innym swoich preferencji.
Pisz dokładniej. Brak spójności w Twoich wypowiedziach.

(13-06-2011 15:50 )CTSG Wrote:  Nie musisz mi wierzyć, a widząc Twoje podejście nawet się nie łudzę, że tak zrobisz.
Czyli można zmienić zdanie.

(13-06-2011 16:18 )CTSG Wrote:  Zakładam, że Cię znam? Spójrz proszę na ten temat i opinie jakie można w nim znaleźć. Wielokrotnie zostałem tutaj oceniony przez osoby (w tym Ciebie) które zdają się wiedzieć o mnie i pozostałych wspomnianych Let's Player'ach wszystko.
Twierdzisz, że nie zmienię, czyli zakładasz, że mnie znasz.
Spójność.

(13-06-2011 15:50 )CTSG Wrote:  Reakcja "fanów" to jak już mówiłem moja wina i biorę ją na siebie. A moja opinia o Sintrax'ie ma swoje korzenie w innym miejscu i jego zablokowanie nie jest bezpośrednio związane z tym, że wypowiedział się pod moim filmikiem.
Niech zgadnę, sprawa N666 i VV, o których na pewno wszystko wiesz i właśnie na ich podstawie oceniasz LCSintraxa?
13-06-2011 16:26
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kern3l Offline
*

(13-06-2011 15:50 )CTSG Wrote:  LP z nowości nie są dla mnie wyścigiem, tylko reakcją na zapotrzebowanie widzów.

Co jest tożsame z robieniem pod publikę. Motywy tego są różne, ciekawi mnie Twój.

(13-06-2011 16:02 )RomanPL79 Wrote:  
(13-06-2011 15:50 )CTSG Wrote:  Nie zmienia to jednak faktu, że ludzie bardzo często wolą sięgnąć po Let's Play'a, w którym zwykły typek, podobny do nich, komentuje dla nich swoje odczucia i spostrzeżenia. Świadczy o tym popularność kanałów LP.

Ja tam uważam, że równie dobrze mógłbyś zrobić recenzję w której byś również mówił o swoich spostrzeżeniach oraz odczuciach co do gry pokazując jej urywek, a nie jak w przypadku LP całą grę (z tym lepiej (przynajmniej w moim odczuciu) poczekać, aż gra trochę ochłonie).

Z recenzją bardzo dobry pomysł.

Co do "ochłonięcia" gry - każdy moment nagrywania jest dobry. Po części wiem, o co wcześniej CTSG chodziło odnośnie tego forum. Jeśli robisz LP popularnej gry:
- zrobisz szybko - wielu tutaj zarzuci Ci robienie pod publikę
- zrobisz późno - inni krzykną "ale to już było!"
No więc ku2wa kiedy mamy takie gry nagrywać? Ja robię to wtedy, kiedy mi się zachce. Tak samo robi wielu innych i to jest dobre. Złe mogą być inne rzeczy, wiele z nich wymieniam(y) w znanym wszystkim i wspomnianym wcześniej temacie.

CTSG - nadal czekam na Twoje ustosunkowanie się do mojej poprzedniej wypowiedzi.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
13-06-2011 16:35
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lavos Offline
*

(13-06-2011 14:57 )CTSG Wrote:  Nie uważam, że moja opinia liczy się bardziej, niż czyjaś inna. Ja zwyczajnie wyrażam swoją opinię i najwyraźniej znajduję odbiorców. I tym samym mogę odpowiedzieć na całą Twoją piramidkę płaczu...

I do tego musisz podpierać się czterdziestoma minutami odpalenia gry. Właściwie masz odpowiedź co do negatywnego nastawienia do takich filmików. Co do odbiorców, to ciągnie ich do nowości, a ich poziom można szybko zauważyć. Po masie oszczerstw i nieznajomości podstawowych pojęć w języku polskim. Tak, tacy ludzie znajdą się zawsze. Niestety.
Poza tym, nazywanie mojego posta 'piramidką płaczu' doskonale oddaje twój arogancki stosunek do cudzego zdania.

Quote:Co do blokowania za "własne zdanie", to jedyną osobą którą w ten sposób potraktowałem jest pan LCSintrax, który dla mnie jest radykalistą i prowokatorem, a swoje poglądy (błędne bądź też nie) wygłasza tylko po to, żeby połechtać własne ego. Więcej przykładów nie znajdziesz, bo takich nie ma.

Bazując na czyjejś opinii, bez dowodów i z mętnymi przesłankami, skomentowałem już wcześniej i dodam tylko, że nie sądzę, czy jest jakikolwiek sens w chwaleniu się swoją ciasnotą umysłową. Chociaż w dzisiejszych czasach, to kto wie, zawsze się znajdzie ktoś, kto to popiera.

Quote:A jeśli chodzi o atmosferę na forum, to śledzę ją od kilku tygodni. Ciężko jest się tutaj doszukać krytyki, która ma na celu pomóc komuś w doskonaleniu tego, co robi. Jest za to masa krytyki dla zasady. Krytyka powinna być efektem obiektywnej oceny. Jeśli ktoś świadomie chce komuś wytknąć tylko negatywy, to jest już coś nie tak.

Just one word - LOL. Kanały, Dyskusje o zagrajmy, Pomoc - śledziłeś od tygodni stronę główną czy jak? Serio, w kółko widać temat, gdzie ktoś komuś pomaga od strony technicznej czy merytorycznej. Gadacie od rzeczy, obywatelu.

Quote:Nie mam nic do społeczności tego forum, ale ciężko jest mi ukryć moje dotychczasowe obserwacje.

O kant pupci je potłuc. Są całkowicie błędne.

@Kernel
Brawo, zrozumiałeś, że mogę posługiwać się wieloma nickami naraz.

Wpis Gika był ironiczny, bo raczej tak należało podchodzić do takich osób jak Bladebeliar. Wątpię czy autor miał szczególny zamiar 'oczerniania', bo takowy trzeba mieć, by to robić. Tak, zakładam, że znasz pojęcie. Jeszcze.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
(This post was last modified: 13-06-2011 17:33 by Lavos.)
13-06-2011 17:12
Gik Offline
*

Nie chce mi się cytować.

@CTSG

Chciałeś przedstawić grę, wyrazić o niej swoją opinię, to trzeba było ją najpierw przejść. A tak zrobiłeś ponad 40 - to minutowy filmik, w którym sam nie wiesz o czym mówić. Może zaprzeczysz? Jeżeli chcę się dowiedzieć, czy warto kupić grę, to obejrzę/przeczytam jej recenzję lub pójdę na serwis Gamefaqs i przeczytam opinie tamtejszych użytkowników (tak, ufam im. Dużo bardziej, niż ludkom z gry-online). Zamiast 40 minut, stracę maks. 10. Magia, nie?

@Kern3l

Gdzie ja do ciężkiej cholery kogoś oczerniam, co? Bo napisałem, że ktoś jest nudny? A jakbym napisał, że jesteś chudy, to też byś się obraził? A jak napiszę, że jestem gruby, to co, obrażę samego siebie? Nie. Stwierdzę fakt. Czy ktoś kiedyś Ciebie obraził? Tak naprawdę? Bo coś mi się wydaje, że jesteś strasznie na tym punkcie przewrażliwiony. "A bo się nabijałeś z TheBeoWulfa". No i? Podobało ci się to jego kupsko w gaciach? Mnie zupełnie się to nie podobało i dlatego to wyśmiałem. Bo mogłem, taka ze mnie menda. To może 80% (źródło: zdupywziete.com.pl) kabaretów polskich też byś oskarżył o oczernianie, co? Wiesz, kogo mi przypominasz? Panienkę z tego filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=YIccUf8I2XE

Jest analogia, wierz mi.

"Kiedy robić zagrajmy, za wcześnie - źle, za późno - źle". Odczekać przynajmniej ten symboliczny tydzień. A jeżeli już jest wykonane jakieś porządne zagrajmy z danej gry, to - szok - nie nagrywać w ogóle :0.

Zbyt agresywne artykuły. Może. Postaram się trochę ograniczyć. Ale będzie to trudne, skoro napisanie byle czego = oczernie ludzi.

Link do babki podałem, bo śmieszą mnie ludzie, którzy zamiast normalnie powiedzieć dzień dobry wyjeżdżają z jakimś "konicziła". Prywata jak cholera, faktycznie, może i powinienem był sobie to darować. Nie odnosiłem tego to Lodzika, tylko do tej babki. A poza tym, ma ona fajne cycki. http://www.youtube.com/watch?v=NfQfhfLHl...ideo_title

[Image: aqI8D.jpg]
13-06-2011 17:32
Valion Offline
*

Niech no ja zgadnę, zaraz CTSG napisze, że spada, ponieważ wszyscy go atakują.
13-06-2011 17:35
CTSG Offline
*

Misie moje kolorowe, jak z wami dyskutować, skoro wy w każdym temacie jesteście nastawieni na "nie"? :) To już jakaś choroba jest. "O kant pupci je potłuc"? Obserwacje są jak najbardziej trafne, a to, że tobie się one nie podobają to już zupełnie inna sprawa. Nużą mnie te gierki słowne i wasze próby wyczytania spomiędzy wierszy czegoś, czego nie ma. Tutaj nie toczy się dyskusja. Tutaj każdy forsuje swoje poglądy. Nie tylko nie zaowocuje to niczym konstruktywnym, ale i zgłupieć od tego można. Dojrzałości w tym wszystkim brak. Jesteście tak zamkniętym gronem, że kiedy pojawia się ktoś z odmiennym punktem widzenia, to włącza Wam się odruch obronny i próbujecie go zjeść żywcem.

I jeszcze jedno. Tak, filmiki są robione pod publikę, dla publiki, z myślą o publice. Jeśli ktoś robi filmiki z gier dla siebie, a potem uploaduje je na publiczny portal, to ma coś poprzestawiane we łbie. Jestem hobbystą i czerpię niesamowitą radochę z dzielenia się moimi przeżyciami z gier z innymi. Wchodzi mi to źle? Trudno. Pracuję nad tym. Cieszy mnie za to, że mam to dla kogo robić, a odbiorcy są w dużej mierze zadowoleni.

Sintrax dostał blocka za to co widziałem na własne oczy oraz za to co słyszałem od znajomych. Mam wrażenie, że w poprzednich postach wyraziłem to wystarczająco jasno. Ktoś zatem wyraźnie nie chce przyjąć tego do wiadomości. A ja nie mam ochoty się powtarzać.

A na koniec małe podsumowanie tematu głównego - jako gracz bardzo często wyczekuję konkretnych tytułów. Mój apetyt rośnie z każdym nowym trailerem, wywiadem z twórcami, zapowiedzią w internecie. Kiedy gra wychodzi na rynek rzucam się na nią, bo faktycznie tak bardzo chcę ją skonsumować. Przy okazji nagrywam materiał, szeroko pojęte LP, bo wiem, że jest masa ludzi którzy chcą coś takiego zobaczyć. Niektórzy chcą zobaczyć czy gra jest warta ich czasu i pieniędzy, niektórzy oglądają, bo mają problem z jej przejściem, a jeszcze inni oglądają, bo nie mają nic lepszego do roboty przy porannej kawie lub wieczornym piwie. To co nagrywam i wrzucam na YT jest efektem chęci zadowolenia widza. To na serio jest tak proste. Więc życzę Wam powodzenia w szukaniu teorii spiskowych. Wiem, że takowe są bardziej ekscytujące niż rzeczywistość, ale wystarczy rzucić okiem na wariatów od WTC czy globalnego ocieplenia żeby zobaczyć jak jest to niezdrowe.

Próbowałem wnieść trochę zdrowego podejścia do tego tematu, ale widzę, że tutejsi eksperci nie są tym zainteresowani. Szkoda. Dziwi mnie tylko, że osoby które z taką zajadłością zarzucają innym brak samokrytyki same nie są w stanie okazać odrobiny otwartości na cudze poglądy.

@Kern3l: Wybacz, ale nie bardzo wiem którą wypowiedź masz na myśli. Chętnie odpowiem na PM, bo w tym wątku raczej nie ma sensu się już wypowiadać. Powiedziałem co mi na sercu leżało, a już od Was zależy jaki zrobicie z tym użytek. :)

I'm the root of all that's evil, yeah, but you can call me cookie.
13-06-2011 18:03
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Valion Offline
*

I won !

@CTSG

Od znajomych? Czyli od ludzi, którzy nie słyszeli/widzieli !prawdziwej! historii? Mam rację?
13-06-2011 18:05
CarlSheppards Offline
*

(13-06-2011 18:03 )CTSG Wrote:  Misie moje kolorowe, jak z wami dyskutować, skoro wy w każdym temacie jesteście nastawieni na "nie"? :) To już jakaś choroba jest.
Ta emotikona zapewne świadczy o wyluzowaniu i pewności siebie w tej wypowiedzi z czystej hipokryzji.

(13-06-2011 18:03 )CTSG Wrote:  Nużą mnie te gierki słowne i wasze próby wyczytania spomiędzy wierszy czegoś, czego nie ma.
Mam Ci przypomnieć, jak niespójne są Twoje wcześniejsze wypowiedzi do mnie skierowane? Czy może nadal chcesz się pławić w swojej hipokryzji z dalszej części wypowiedzi, gdzie to niby jesteśmy zamknięci?

(13-06-2011 18:03 )CTSG Wrote:  Jesteście tak zamkniętym gronem, że kiedy pojawia się ktoś z odmiennym punktem widzenia, to włącza Wam się odruch obronny i próbujecie go zjeść żywcem.
Pisze ten, który to blokuje ludzi za odmienne zdanie. Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na cudze argumenty, to faktycznie może Ci się wydawać, że jesteśmy zamknięci.

(13-06-2011 18:03 )CTSG Wrote:  I jeszcze jedno. Tak, filmiki są robione pod publikę, dla publiki, z myślą o publice.
Jeśli tak, to znaczy, że widzowie chcą ZW z nowej gry jak najszybciej, czyli kto szybciej owe zrobi, zyska tych widzów, czyli to jednak wyścig.
(13-06-2011 18:03 )CTSG Wrote:  Jeśli ktoś robi filmiki z gier dla siebie, a potem uploaduje je na publiczny portal, to ma coś poprzestawiane we łbie.
Tutaj jednak racja. Co nie zmienia faktu, że wygląda to w tym przypadku na wyścig.

(13-06-2011 18:03 )CTSG Wrote:  Sintrax dostał blocka za to co widziałem na własne oczy oraz za to co słyszałem od znajomych. Mam wrażenie, że w poprzednich postach wyraziłem to wystarczająco jasno. Ktoś zatem wyraźnie nie chce przyjąć tego do wiadomości. A ja nie mam ochoty się powtarzać.
Prowokacja i wzmacnianie własnego ego - bez konkretów, bez uargumentowania i potwierdzenia dowodami.
Co widziałeś? Może opiszesz dokładniej i zobaczymy stopień Twojej dezinformacji. Plus znajomi - oczywiście. Najlepsze źródło informacji, szczególnie, że większość pewnie już nadała mu etykietę "trolla" i "hejtera".

(13-06-2011 18:03 )CTSG Wrote:  Więc życzę Wam powodzenia w szukaniu teorii spiskowych. Wiem, że takowe są bardziej ekscytujące niż rzeczywistość, ale wystarczy rzucić okiem na wariatów od WTC czy globalnego ocieplenia żeby zobaczyć jak jest to niezdrowe.
Porównujesz śmierć tysięcy ludzi do filmu na YouTube.
To chyba mała przesada. Szczególnie mnie to zabolało, gdyż jestem w połowie Amerykaninem.
Nie chciałem tego pisać, ale jesteś niedojrzały.

(13-06-2011 18:03 )CTSG Wrote:  Próbowałem wnieść trochę zdrowego podejścia do tego tematu, ale widzę, że tutejsi eksperci nie są tym zainteresowani.
My też. I dziękuję, za szydzenie z nas, nazwaniem nas sarkastycznie "ekspertami". Z góry widać, kto tutaj czuje się bezpieczniej ze swoimi argumentami.

(13-06-2011 18:03 )CTSG Wrote:  Szkoda. Dziwi mnie tylko, że osoby które z taką zajadłością zarzucają innym brak samokrytyki same nie są w stanie okazać odrobiny otwartości na cudze poglądy.
A na siebie spójrz i na wcześniejsze swoje wypowiedzi, zarzuty, domysły, itp.

(13-06-2011 18:03 )CTSG Wrote:  Powiedziałem co mi na sercu leżało, a już od Was zależy jaki zrobicie z tym użytek. :)
Valion jest prorokiem. Darmowy Internet dla tego Pana!
(This post was last modified: 13-06-2011 18:26 by CarlSheppards.)
13-06-2011 18:22
Sworson Offline
*

Może jego przyjaciółka podsunęła mu pomysł zablokowania LC. W końcu, tak dobrze się rozumieją.

Nastąpiło to, co każdy przewidział. Powiedział, co wiedział i urażony wraca do świata, jakim jest jego przepiękny kanał gdzie każdy ma go za Boga. I nikt, a ni to nikt nie może powiedzieć o nim złego słowa. To jego kraina, w której może uciec od problemów realnych i każdy dowartościuję jego ego.
13-06-2011 18:26
Lavos Offline
*

Tiehehe.

(13-06-2011 18:03 )CTSG Wrote:  Misie moje kolorowe, jak z wami dyskutować, skoro wy w każdym temacie jesteście nastawieni na "nie"? :)

Pokaż przykład 'każdego tematu' oraz jendomyślność w takowym.

Quote:To już jakaś choroba jest. "O kant pupci je potłuc"? Obserwacje są jak najbardziej trafne, a to, że tobie się one nie podobają to już zupełnie inna sprawa.

To moje niepodobanie uargumentowałem czymś więcej niż 'każdy temat'. Serio, udowodnij mi, że się mylę, pokaż, że nigdzie użytkownicy sobie nie pomagają, nie dyskutują, a wyzywają innych. I dare you.

Quote:Nużą mnie te gierki słowne i wasze próby wyczytania spomiędzy wierszy czegoś, czego nie ma. Tutaj nie toczy się dyskusja. Tutaj każdy forsuje swoje poglądy.

Co zabawne, robisz to właśnie ty. Piszesz swoje poglądy, domysły, a na konfrontację albo nie odpowiadasz albo określasz ynteligentnie 'piramida płaczu' etc. Skoro tak się boisz weryfikacji swojego zdania, to po prostu nie pisz na jakimkolwiek forum, bo na forach opinie, prócz wymiany, ulegają konfrontacji. Jakbyś nie wiedział.

Quote:Nie tylko nie zaowocuje to niczym konstruktywnym, ale i zgłupieć od tego można. Dojrzałości w tym wszystkim brak. Jesteście tak zamkniętym gronem, że kiedy pojawia się ktoś z odmiennym punktem widzenia, to włącza Wam się odruch obronny i próbujecie go zjeść żywcem.

Lubisz bardzo z góry coś zakładać, aj? Gdzie tu brak dojrzałości? Gdzie hermetyczność? Co ty możesz powiedzieć o tym forum, skoro nie zaglądałeś nawet do jego tematów?

Quote:Sintrax dostał blocka za to co widziałem na własne oczy oraz za to co słyszałem od znajomych. Mam wrażenie, że w poprzednich postach wyraziłem to wystarczająco jasno. Ktoś zatem wyraźnie nie chce przyjąć tego do wiadomości. A ja nie mam ochoty się powtarzać.

Słyszałem od znajomych, że jesteś wielbicielem Rydzyka i stałeś pod krzyżem. To na pewno niezaprzeczalna prawda. Oczywiście piszę to po pokazaniu dowodów weryfikacji swojej opinii z drugiej strony, bo poznanie tylko jednej nie dowodzi wiedzy pełnego spektrum sprawy. Right?

Quote:Próbowałem wnieść trochę zdrowego podejścia do tego tematu, ale widzę, że tutejsi eksperci nie są tym zainteresowani. Szkoda. Dziwi mnie tylko, że osoby które z taką zajadłością zarzucają innym brak samokrytyki same nie są w stanie okazać odrobiny otwartości na cudze poglądy.

So? Rage quit?
Jesteś kolejną osobą, która zakłada z góry, nie umie znaleźć solidnych argumentów etc. a potem płacze, że nikt tego nie rozumie. Tak, wszyscy tutaj to hieny, twoi wrogowie. Jutro spalimy ci krzyż przed kanałem.
Poważnie, przestań pisać idiotyzmy, które zupełnie nie mają pokrycia. Pisz o faktach. Nie o własnych wynurzeniach. Wtedy będziesz wiarygodny, bo na razie jedyną osobą która się do kogoś rzuca, to ty.

Wink, wink. Iskde.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
13-06-2011 18:28
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Hype spełniony, czyli zagrajmy w Crysis 2 Gik 10 4.628 27-03-2011 23:49
Last Post: punio7

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5