RE: Hype (nie)spełniony
Proszę bardzo. Nie tłumaczę się skąd wzięła się moja opinia na temat Sintrax'a, bo musiałbym powołać się na osoby których nie chcę w tę dyskusję angażować. Moja obecność tutaj to mój problem, a pozostałe osoby pewnie wolą, żeby zostawić je w spokoju. Pierwszy raz natknąłem się na wypowiedź Sintrax'a jakieś 2 miesiące temu w komentarzu do jakiegoś filmiku (nie znam autora, byłem tam przez przypadek). Wydała mi się wtedy bardzo absurdalna, jakby pisała ją osoba czerpiąca przyjemność z najeżdżania na innych. I oczywiście nie chodziło o to, że krytykowała twórcę filmiku tylko o to, że była bezpodstawna. Zapamiętałem nick, bo sprawdziłem wtedy jego konto. Było też oczywiście słynne zamieszanie u Niezapominajki, ale o tym usłyszałem z drugiej ręki. Właściwie to wiem jedynie, że robił tam spore szumy. Wypowiadam się w temacie na który nie mam pojęcia? Możliwe, ale cenię sobie kulturę i gdybym miał jakieś krytyczne opinie na temat dowolnego Let's Player'a, to wolałbym wyrazić to w wiadomości prywatnej, zamiast robić mu dymy w komentarzach. Ot, moje podejście. Oczywiście wyjątkiem był moment, w którym odpisałem Sintrax'owi na komentarz pod moim filmikiem. Popełniłem wtedy błąd, co przyznałem już wcześniej. Na szczęście szybko się zorientowałem i usunąłem całą dyskusję pod filmikiem jaka się przez moją odpowiedź nawiązała. Dla niewtajemniczonych, Sintrax napisał ogólnikowy komentarz o żałosnym wyścigu. To, że się z tym komentarzem nie zgadzam, to jedna sprawa. Komentarz z mojej strony poleciał bardzo impulsywnie, bo pomyślałem sobie "o, na mnie przyszła pora". Powiem szczerze, że do tej pory uważałem Sintrax'a za osobę która sporą część swojego czasu spędza na trollowaniu w internecie, a po tym co miało miejsce w tym temacie ciężko będzie mi zmienić zdanie. Wracając - grupa "fanów" w reakcji na mój komentarz zaatakowała Sintrax'a. Oczywiście to moja wina, bo dałem im zły przykład. Nie jest tajemnicą, że spora część moich widzów to jeszcze dzieci którymi bardzo łatwo jest zmanipulować, nawet przez przypadek... Ale tak jak wspomniałem, mam nauczkę na przyszłość. Komentarze "fanów" pousuwałem, jako, że to ja byłem za nie odpowiedzialny, a Sintrax'a zablokowałem, żeby uniknąć podobnych dymów w przyszłości.
Może słów kilka o samym komentarzu Sintrax'a. Napisał coś o "tym waszym żałosnym wyścigu". Dlatego właśnie czepiam się o to nieszczęsne generalizowanie. Bo co innego Sintrax zrobił? Podsumował mnie tak, jak mu to było na rękę. Moje zdanie na temat nagrywania LP z gier zaraz po ich premierze możecie znaleźć pod koniec 2 strony tego tematu. Gdyby taka opinia pojawiła się ze strony dowolnej innej osoby, to bym ją zignorował. Ale wiedząc, że pisze to Sintrax, uznałem to za prowokację. Żałuję, że Sintrax ma wyłączone "ostatnie aktywności" na swoim kanale YouTube, bo zapewne dużo łatwiej byłoby mi uzasadnić to, co tutaj piszę.
Pewnie wiele z Was odpisze, że nie potrafię przyjąć krytyki i mnie słowa Sintrax'a uraziły. Nie. Poza moimi uprzedzeniami co do jego osoby, chodzi głównie o kulturę wypowiedzi. Bardzo lubię kiedy ktoś jest mi w stanie wskazać, co robię źle. Gdyby Sintrax w kulturalny sposób powiedział co myśli o hype na nowości, to byłoby spoko. Natomiast nazywając mnie uczestnikiem żenującego wyścigu nieco przesadził. Wiem, że stać go na kulturę, ale celowo jej unika. Na moich kanałach mam duży problem z poziomem widzów. Nie dość, że połowa komentarzy to rebusy słowne przygotowane przez gimnazjalistów, to jeszcze muszę pilnować, żeby przypadkiem jakiś Sintrax nie prowokował kłótni w komentarzach. Stąd block. Bo przezornym w życiu łatwiej.
Proszę, oto całe wyjaśnienie. Jeśli macie jakieś konkretne uwagi to słucham i postaram się odpowiedzieć. Liczę jednak na to, że w najbliższym czasie będziemy mogli przejść do oficjalnego tematu tego wątku... Swoją drogą nadal nie jestem w stanie zrozumieć jak ten to zagadnienie mogło Wam przysłonić całą rzeszę wartościowych wypowiedzi jakie zostały tutaj poruszone.
I'm the root of all that's evil, yeah, but you can call me cookie.
(This post was last modified: 13-06-2011 21:06 by CTSG.)
|