Masz pomysł na gre wideo ?
|
Author |
Message |
FeniX
{socialsites}
|
Masz pomysł na gre wideo ?
Nie interesuje się tworzeniem gier , ale ostatnio zacząłem rozmyślać nad jakąś odskocznio od tego co serwują nam twórcy gier i po przeanalizowaniu tego co jest na "topie" w branży stwierdziłem , że jest bardzo dużo gier w których musimy unicestwiać zombie (Left4Dead , Dead Rising , Dead Island , Bikini Zombie Slayer)
Czy ktoś wpadł na pomysł zrobienia gry w której to głównym bohaterem jest zombie którego zadaniem jest zarażanie ludzi ? (Jeśli jest taka gra napiszcie )
I właśnie jak wymyśliłem "bohatera zombie" wpadłem na to aby założyć ten wątek i dowiedzieć się o waszych oryginalnych pomysłach na grę .
Jak jesteśmy w temacie ciekawych pomysłów , to w CDA zobaczyłem cytat Cliffa Bleszinskiego (gościa od Gears of War) mianowicie :
"Strasznie chciałbym grę na kinecta , w której byłbyś małpą w zoo rzucającą odchodami w gości . " Moim zdaniem strzał w 10 .
|
|
27-08-2011 19:45 |
|
Gik
{socialsites}
|
RE: Masz pomysł na gre wideo ?
(27-08-2011 19:45 )FeniX Wrote: Czy ktoś wpadł na pomysł zrobienia gry w której to głównym bohaterem jest zombie którego zadaniem jest zarażanie ludzi ? (Jeśli jest taka gra napiszcie )
"Stubbs the Zombie"
W podstawówce snułem z kolegami wizję gry, w której miałeś do wyboru współpracę z różnymi grupami. Taka mała zabawa w policjantów, gangsterów i jakichś tam rebeliantów. Aby zaakceptowali cię do grupy, oprócz wykonania kilku zadań dla nich oczywiście, musiałbyś nosić odpowiedni typ fryzury, lub ubrania.
Fryzury i ubrania wprowadziło "GTA: San Andreas", respekt z tym związany - "Saint's Row", a zabawę w policjantów i gangsterów - "25 to Life" (okropna gra swoją drogą). Ukradli nam nasze pomysły!
|
|
27-08-2011 20:01 |
|
FeniX
{socialsites}
|
ehh nie wiedziałem o "Stubbs the Zombie" , ale fajnie że takie coś istnieje jak będzie okazja to zagram .
A i jestem taki nie ogarnięty , że temat założyłem w dziale "Gry" , a powinien być raczej w "Hydepark" (jak do h*&% można pomylić działy to nie wiem) jeśli można to proszę o przeniesienie .
//To nie było potrzebne.
(This post was last modified: 27-08-2011 20:13 by Gik.)
|
|
27-08-2011 20:09 |
|
vlodek2532
{socialsites}
|
Ja chciałbym zobaczyć Ursus C-360 3P Racing
|
|
27-08-2011 20:16 |
|
Psych00l
{socialsites}
|
Ja chciałbym RPG z nieograniczonymi możliwościami. Np. samemu wpisujesz co chcesz by postać powiedziała etc.
|
|
27-08-2011 20:20 |
|
FeniX
{socialsites}
|
(27-08-2011 20:11 )Gik Wrote: Heh, temat założyłeś w dziale "Hydepark", a ja go przeniosłem do działu "Gry".
Przepraszam , mój głupi błąd .
A co do innowacyjnej gry to właśnie wymyśliłem zręcznościówkę w której to mamy za zadanie łatać dziury w Polskich drogach czym popadnie , jeśli chcielibyśmy to trochę rozbudować to można stworzyć "Symulator Polskiego Drogowca" z dialogami (Aby przekierowywać na objazdy) , handlem (Aby skoczyć po tzw. browarka) i po tym jak wzmocnimy się "potionem" i napotkamy nieprzyjemnego kierowce który nie chce skorzystać z objazdu , to możemy skorzystać z innowacyjnego systemu walki :)
|
|
27-08-2011 20:49 |
|
User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)