Post Reply 
Masz pomysł na gre wideo ?
Author Message
FeniX Offline
*

Masz pomysł na gre wideo ?
Nie interesuje się tworzeniem gier , ale ostatnio zacząłem rozmyślać nad jakąś odskocznio od tego co serwują nam twórcy gier i po przeanalizowaniu tego co jest na "topie" w branży stwierdziłem , że jest bardzo dużo gier w których musimy unicestwiać zombie (Left4Dead , Dead Rising , Dead Island , Bikini Zombie Slayer)
Czy ktoś wpadł na pomysł zrobienia gry w której to głównym bohaterem jest zombie którego zadaniem jest zarażanie ludzi ? (Jeśli jest taka gra napiszcie )

I właśnie jak wymyśliłem "bohatera zombie" wpadłem na to aby założyć ten wątek i dowiedzieć się o waszych oryginalnych pomysłach na grę .

Jak jesteśmy w temacie ciekawych pomysłów , to w CDA zobaczyłem cytat Cliffa Bleszinskiego (gościa od Gears of War) mianowicie :
"Strasznie chciałbym grę na kinecta , w której byłbyś małpą w zoo rzucającą odchodami w gości . " Moim zdaniem strzał w 10 .
27-08-2011 19:45
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gimper Offline
*

RE: Masz pomysł na gre wideo ?
Quote:I właśnie jak wymyśliłem "bohatera zombie" wpadłem na to aby założyć ten wątek i dowiedzieć się o waszych oryginalnych pomysłach na grę .
Było kiedyś coś takiego, czytałem w którymś Tipsomaniaku z CDA. Nazywało się to bodajże "Stubbs the Zombie".

[Image: t43eX.jpg]
27-08-2011 20:00
Gik Offline
*

(27-08-2011 19:45 )FeniX Wrote:  Czy ktoś wpadł na pomysł zrobienia gry w której to głównym bohaterem jest zombie którego zadaniem jest zarażanie ludzi ? (Jeśli jest taka gra napiszcie )

"Stubbs the Zombie"

W podstawówce snułem z kolegami wizję gry, w której miałeś do wyboru współpracę z różnymi grupami. Taka mała zabawa w policjantów, gangsterów i jakichś tam rebeliantów. Aby zaakceptowali cię do grupy, oprócz wykonania kilku zadań dla nich oczywiście, musiałbyś nosić odpowiedni typ fryzury, lub ubrania.

Fryzury i ubrania wprowadziło "GTA: San Andreas", respekt z tym związany - "Saint's Row", a zabawę w policjantów i gangsterów - "25 to Life" (okropna gra swoją drogą). Ukradli nam nasze pomysły!

[Image: aqI8D.jpg]
27-08-2011 20:01
FeniX Offline
*

ehh nie wiedziałem o "Stubbs the Zombie" , ale fajnie że takie coś istnieje jak będzie okazja to zagram .
A i jestem taki nie ogarnięty , że temat założyłem w dziale "Gry" , a powinien być raczej w "Hydepark" (jak do h*&% można pomylić działy to nie wiem) jeśli można to proszę o przeniesienie .

//To nie było potrzebne.
(This post was last modified: 27-08-2011 20:13 by Gik.)
27-08-2011 20:09
Gik Offline
*

Heh, temat założyłeś w dziale "Hydepark", a ja go przeniosłem do działu "Gry".

[Image: aqI8D.jpg]
27-08-2011 20:11
vlodek2532 Offline

Ja chciałbym zobaczyć Ursus C-360 3P Racing
27-08-2011 20:16
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Psych00l Offline
*

Ja chciałbym RPG z nieograniczonymi możliwościami. Np. samemu wpisujesz co chcesz by postać powiedziała etc.
27-08-2011 20:20
Gimper Offline
*

Osobiście czekam na Matrixa ;]
Swoją drogą jest to wykonalne kiedy nauczymy się lepiej przetwarzać sygnały z mózgu na dane dla komputera - po podłączeniu się do maszynerii nasze ciało jest paraliżowane a wszystkie sygnały z mózgu przechwytywane i przekazywane do gry - voila jesteśmy w środku mimo że nadal siedzimy bezpiecznie w fotelu. Oczywiście mózg musiałby otrzymywać bodźce wzrokowe od maszyny i w ogóle. Jeszcze kilkanaście/kilkadziesiąt lat zanim nauczymy się w takim stopniu panować nad tą wspaniałą maszynerią która siedzi w naszych głowach.

[Image: t43eX.jpg]
27-08-2011 20:30
FeniX Offline
*

(27-08-2011 20:11 )Gik Wrote:  Heh, temat założyłeś w dziale "Hydepark", a ja go przeniosłem do działu "Gry".

Przepraszam , mój głupi błąd .

A co do innowacyjnej gry to właśnie wymyśliłem zręcznościówkę w której to mamy za zadanie łatać dziury w Polskich drogach czym popadnie , jeśli chcielibyśmy to trochę rozbudować to można stworzyć "Symulator Polskiego Drogowca" z dialogami (Aby przekierowywać na objazdy) , handlem (Aby skoczyć po tzw. browarka) i po tym jak wzmocnimy się "potionem" i napotkamy nieprzyjemnego kierowce który nie chce skorzystać z objazdu , to możemy skorzystać z innowacyjnego systemu walki :)
27-08-2011 20:49
punio7 Offline
*

(27-08-2011 20:20 )Psych00l Wrote:  Ja chciałbym RPG z nieograniczonymi możliwościami. Np. samemu wpisujesz co chcesz by postać powiedziała etc.

Actually, takie gry istnieją, nazywają się MUDy, Multi User Dimension. Te gry to sieciowe RPG'i tyle iż rozgrywają się w linii poleceń. Gra wymaga trochę nauki ale po wtajemniczeniu gra się naprawdę świetnie. Polecam szczególnie polskiego Killer mud, opertego na drugej edycji D&D.

Btw. sam zacząłem pisać swojego konsolowego RPG'a jeżeli kogoś by to interesowało to mogę pisać jak coś się pojawi.

[Image: 88440151.gif]
28-08-2011 21:05
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5