Jak wiadomo w internecie możemy znaleźć multum darmowych gier jednak większość z nich jest po prostu słaba. Jak wyłapać te ciekawsze? Na co zwrócić uwagę? Oto kilka propozycji.
Tytuł: Alliance of Valiant Arms Gatunek: FPS Gdzie pozyskać: Steam / http://www.ijji.com
Istnieją dwie wersje tej gry. Jedna do pobrania ze Steam a druga ze strony producenta (wersje nie są ze sobą kompatybilne). Sam tytuł to na pozór zwykły FPS. Levelujemy postać, kupujemy wyposażenie (w odróżnieniu od reszty tego typu gier możemy kupić sprzęt "na zawsze" za walutę zdobywaną w meczach - w wielu przypadkach przedmioty na "perm" kupujemy za realną kasę), wsadzamy kilka headów na rundę. Jednak AVA ma coś w sobie, coś co przyciąga na dłużej. Serdecznie polecam.
Tytuł: Spiral Knights Gatunek: MMORPG Gdzie pozyskać: Steam
Ciekawa gra o dość specyficznym klimacie. W założeniach nie różniąca się znacznie od innych tego typu tytułów.
Tytuł: Battlefield Heroes Gatunek: TTP Gdzie pozyskać: Origin
Strzelanka z widokiem z perspektywy trzeciej osoby o "komiksowej" grafice - niesłychanie grywalna. Jednak system mikropłatności daję się lekko we znaki.
Tytuł: Battlefield Play4Free Gatunek: FPS Gdzie pozyskać: Origin
Miks starego dobrego BF'a 2 (mapy, mechanika gry) ze "Złą kampanią" 2 (system klas i leveli). Nic dodać, nic ująć.
Tytuł: TrackMania Nations Forever Gatunek: samochodówka/arcade Gdzie pozyskać: Steam
Wyścigi małych samochodzików o bardzo zręcznościowym charakterze.
Darmowa wersja gry od SimBin łudząco przypominająca inne, płatne produkty tego studia w rzeczywistości będąca wersją demonstracyjną usługi społecznościowej graczy RaceRoom. Jadnak ubogość (dwa samochody, jeden tor w trzech wariantach) daje się we znaki i jedynie współzawodnictwo z innymi graczami daje nam fun z gry.
Tytuł: Alien Swarm Gatunek: shooter Gdzie pozyskać: Steam
W grze wcielamy się w postacie żołnierzy, którzy muszą stawić czoła tytułowym obcym. Gra pokazuje tak na prawdę swój potencjał gdy gramy ze znajomymi.
Tytuł w rzeczywistości będący "reklamówką" jednego z modeli Citroena - tytułowego C4 (którego sam prywatnie jestem posiadaczem). Gra ma wiele wspólnego z reklamą, która mogliśmy oglądać w telewizji - nasz pojazd potrafi zmienić się w robota.
Kolejna "reklamówka" samochodu w dodatku przygotowana przez SimBin. Tym razem padło na Volvo S60 Concept Car, jednak do dyspozycji mamy także kilka klasycznych modeli tej marki. Swego czasu Volvo fundowało nagrody dla autorów najlepszych czasów an poszczególnych torach.
Te gry nie są P4F, nie wiem dlaczego chciałbyś grać w nie za darmo. No ale powiedzmy, że W FarCryu pociski musisz kupować za prawdziwą kasę, w PoP wszystkie ulepszenia miecza wymagają opłaty a Raving Rabbits tylko 4 z x gier są dostępne za darmo, reszta wiadomo. Czy to nadal te same gry? Nie. Dlatego nawet w tej opcji nie możesz powiedzieć iż ta gra jest darmowa.
Jest - Ubi udostępniło kiedyś te gry w pełni za darmo. Jedyne czego wymagali to konto na ubi.com zarejestrowane na USA - gdzie haczyk? W głównym menu wyświetlane były reklamy.
06-10-2011 21:29
punio7 Posts: 1.019
{socialsites}
No to dobrze. Pisząc wcześniej o P4F miałem na myśli grę w której duża część contentu wymaga opłat rzeczywistą gotówką. Podana przez ciebie akcja nie klasyfikuje się do tego. Ale żeby nie spamować dodam coś hurtem od siebie:
Nie grałem w większość z nich ale gorąco polecam Cave Story- wzruszająca fabuła i niezwykła grywalność czynią tą grę obowiązkowym tytułem dla fana starszych gier komputerowych.
06-10-2011 21:39
szczepan781 Posts: 11
{socialsites}
Tytuł: Which
Gatunek: Horror?
Gdzie pozyskać: Wrześniowy Cd-Action, ewentualnie coś z neta
Gra której świat jest pokazany w odcieniach bieli i szarości, poruszamy się człowiekiem prawdopodobnie lunatykiem, bądź ćpunem. Odgłos bicia sera tego pana ( a może to było moje serce) jest niesamowicie straszne. Polecam grę ;) Waży niespełna 55 mega.
Tytuł: Ace Of Spades
Gatunek: Sandbox / FPS
Gdzie Pozyskać: na http://www.ace-spades.com , gra jest w pełni Darmowa
Czyli Połączenie Gry typu FPS i Minecrafta : ) , głównym Zadaniem jest Zdobycie wszystkich punktów na Mapie , bądź zdobycie jak największej ilości punktów , za zabicie Przeciwnika : )
Najważniejsze to Praca Zespołowa , jeden źle postawiony Klocek , i cała Budowla ( Bunkier lub inna Cholera ) zapada się :-) , Osobiście polecam , gra waży ~ 5 mb