Post Reply 
Counter-Strike: Global Offensive
Author Message
Tobickan Offline
*

Counter-Strike: Global Offensive
Co sądzicie o "Counter-Strike: Global Offensive"? Krótko o tej grze z serwisu http://www.gry-online.pl:
[spoiler]"Counter-Strike: Global Offensive to kolejna, po Counter-Strike: Source, próba odświeżenia tej popularnej strzelanki, która zaczynała jako modyfikacja Half-Life. Mimo upływu lat, nie zmienia się filozofia rozgrywki - nadal do czynienia mamy z drużynową grą akcji. Naprzeciw stają dwa zespoły - terroryści oraz próbujące ich powstrzymać siły specjalne. Za każdego wyeliminowanego przeciwnika nagradzani jesteśmy gotówką, za którą na początku kolejnej rundy możemy kupić lepszą broń i uzbrojenie. W grze znajdziemy cztery tryby rozgrywki: wyścig zbrojeń, demolkę, turniejowy uproszczony oraz klasyczny uproszczony. Pierwszy to wariacja klasycznego deathmatchu – po zabiciu przeciwnika dostajemy nową broń. Drugim rządzi podobna zasada w kwestii otrzymywania nowego ekwipunku, ale zabawa podzielona jest na rundy, podobnie jak w klasycznych trybach. Trzeci, jak nazwa wskazuje, przeznaczony jest dla początkujących graczy i jego zadaniem jest wprowadzenie nowicjuszy w tajniki Counter-Strike, m.in. poprzez zrezygnowanie z ognia przyjacielskiego. Tryb klasyczny turniejowy został pozbawiony wszelkich udogodnie"[/spoiler]

Osobiście grę kupiłem dzisiaj za 10.99 euro, czyli ok. 44 zł. Do tej pory gra wywarła na mnie dobre wrażenie- grafika jest na solidnym poziomie, szczególnie, że CS:GO dalej ciśnie na silniku z HL2. Menu bardzo mi się podobało ;d Trochę szkoda, że wprowadzono mało zmian względem CS 1.6. Dodano nowy tryb polegający na zdobywaniu broni poprzez zabójstwa wrogów, czyli to samo, co mamy w CoD-ach i BF-ach. Trochę zaniepokoił mnie fakt, że gra wydaje mi się za mało dynamiczna, może to dlatego, że za dużo grałem w BF'a 3. Interface bardzo przejrzysty, znajduję tam wszystkie potrzebne mi informacje. Najbardziej spodobał mi się sklep- bardzo łatwo się w nim odnaleźć i ładnie wygląda. Osobiście sądzę, że CS:GO jest dobry dla początkujących graczy i takich hmmm... "średnich", jeśli ktoś szuka wyzwania niech lepiej pozostanie przy dawnym CS'ie 1.6, bo wątpię, żeby CS-owi weterani zostawili starego, dobrego 1.6. Podsumowując CS:GO to bardzo fana gra, która na dodatek ma przyzwoitą cenę, bo według mnie 44 zł za frajdę, którą na razie dała mi gra to dobry biznes. Oczywiście gra ma swoje wady (o których powiedziałem), jednak za tą samą cenę możemy kupić Battlefield Bad Company 2, który jest o wiele lepszy.

A co Wy sądzicie o najnowszej odsłonie CS'a?
31-08-2012 20:19
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Elwood Offline
*

RE: Counter-Strike: Global Offensive
Well, porównywanie CS-a do Battlefielda nie jest trafione. W sumie sam zamierzałem kupić GO, ale na razie się wstrzymuję. Pooglądam gameplaye i się zastanowię.
31-08-2012 20:52
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MakiMaki Offline
*

Tryb gungame został już dawno wymyślony i był używany w CS 1.6. Stary interfejs też był dobry i przejrzysty. Natomiast nowy śmierdzi konsolą. Ogólnie rzecz biorąc gra ma troszkę dziwny feeling, inny niż poprzednie osłony. Na szczęście jest to, co w serii CS jest najważniejsze - gra postawiona na umiejętności celowania myszką.
(This post was last modified: 31-08-2012 22:12 by MakiMaki.)
31-08-2012 22:12
Tobickan Offline
*

(31-08-2012 20:52 )Elwood Wrote:  Well, porównywanie CS-a do Battlefielda nie jest trafione.

http://www.gram.pl/sklep/pc/battlefield-...mpany-2-cl
http://store.steampowered.com/app/730/

Może i są to zupełnie inne gry, ale zobacz- Bad Company jest tańsze, starsze i lepsze. Po za tym niestety, ale u mnie nie obejdzie się bez porównań do dobrych tytułów- lepiej tak zrobić i znaleźć wady, dzięki czemu komuś być może pomogę w wyborze niż porównać CS'a do jakiegoś gó*na. Równie dobrze mogłem porównać CS'a do They're Alive (http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=13874) i powiedzieć, że CS:GO jest prze super. Niekoniecznie musisz się ze mną zgadzać, ja to uszanuję, tylko jeśli ktoś dysponuje określoną kwotą np. 50zł i nie wie czy opłaca mu się kupić CS:GO, to ja mówię, żeby lepiej kupił tego BF'a BC 2, ponieważ jest bardziej rozbudowany. Po za tym i to strzelanka i to.

Oczywiście wspomnę, że o grze wyraziłem się dobrze i zasługuje na uznanie wśród fanów strzelanek.
31-08-2012 22:15
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Elwood Offline
*

Chodzi mi o to, że te gry się od siebie różnią. Możesz porównać CS-a do innej sieciowej strzelanki w podobnym feelingu, OK. Ale idąc Twoją logiką, mógłbym porównać GO do Super Mario Bros czy Chrono Trigger i powiedzieć, że to świetna gra. Tylko że te gry są zupełnie inne, reprezentują inne gatunki.

Jeżeli chcesz porównywać CS-a do jakiejkolwiek innej strzelanki, możesz powiedzieć, że np. CS ma lepiej zaprojektowany interfejs albo łatwiejsze celowanie,
ale nie możesz nazwać go lepszym, gdyż każdy ma osobiste preferencje, każdy szuka czegoś innego w grach. Jednemu może się nie podobać zróżnicowanie klas w TF2, inny będzie narzekał na rozmiar map w Battlefieldzie. To tak, jakbyś miał raz na zawsze ustalić, czy jabłko jest lepsze od gruszki.
01-09-2012 07:26
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  GLOBAL SOCCER turniej drużynowy, czerwiec - lipiec '12 v_user 1 979 21-06-2012 12:59
Last Post: witcher1998
  Call Of Duty United Offensive ManyMM 4 2.029 19-10-2011 06:56
Last Post: RomanPL79

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5