Post Reply 
League of Legends US czy EU poziom graczy
Author Message
Taoczin Offline
*

League of Legends US czy EU poziom graczy
Tworzę ten temat z takiego powodu że jestem zwyczajnie ciekawy co przeciętni gracze lola uważają. Mianowicie pytanie brzmi tak: Gdzie jest większy poziom tak zwanego skilla graczy czy na serwerze US czy EU (EAST)?
Proszę o komentarze przemyślane i nie oparte tylko i wyłącznie na tym że tu cytat "Ja gram na EU to znaczy, że są zajebiści gracze". Co do mojego osobistego zdania chciałbym poczekać z jego wygłoszeniem i napisać po przeczytaniu paru postów.:cool: Zapraszam do dyskusji.

Temat przenoszę do działu "Gry".
(This post was last modified: 16-08-2011 18:06 by Gik.)
16-08-2011 05:56
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Argemen Offline
*

RE: League of Legends US czy EU poziom graczy
A co ma serwer do poziomu graczy? Na każdym serwerze są lepsi i gorsi gracze.

ALe można sobie pozwolić na takie stwierdzenie, że ludzie grają gorzej na US, bo jakieś 30 % graczy tego serwera, którzy mają sekundowe opóźnienie. A skoro mają lagi, to grają gorzej.

Takie jest moje zdanie.
16-08-2011 07:42
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sakulos Offline
*

Jak jesteś słaby trafisz na słabych graczy wszędzie bo tak działa elo system.
Będąc europejczykiem graj na eu bo:
- mniejszy ping
- udział w imprezach e-sportowych
- turnieje przez internet
- East to serwer który można nazwać polskim
- Na US ludzie grali bo tam najpierw była closed beta, a później gdy firma prowadzaca LOL EU dokładnie GOA strasznie partaczyła sprawe, to ludzie byli tak tym zdenerwowani, że mimo lagów woleli grać na stabilnym US prowadzonym przez RIOT. No i dzieki takim graczom co przeniesli się z jasnego powodu zaczeły się pojawiać grupy nowych graczy którzy zadawali to samo pytanie, gdzie grac US czy EU, gdzie lepszy poziom? Ludzie wszędzie są tacy sami, są lepsi i gorsi gracze ale jak chcesz grać z dobrymi sam musisz być dobry :).

EU ma lepszy poziom bo na US bedziesz lamił przez ping, pozniej sie przyzwyczaisz i na turniejach (jeżeli na jakis sie dostaniesz) gdzie jest ping 0-5 dostaniesz baty bo bedziesz rzucał skille z uprzedzeniem, a tu trzeba bedzie refleksu ;)

Pozdrawiam

Mój blog
[Image: xd.jpg]
(This post was last modified: 16-08-2011 08:08 by Sakulos.)
16-08-2011 08:07
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
SeedPL Offline
*

Taoczin? Ten pan od hasła "Nie podoba się - zrób to lepiej"? Może z kimś pomyliłem.

Co do EU czy US. Osobiście gram na EU, ludzie jak ludzie. Trafi się Rusek, który będzie odpisywał cyrilicą. Czy Czech, którego coś tam się zrozumie. Za to nie ma francuzów, którzy by surrenderowali jeszcze przed rozpoczęciem gry. Także jest tu swoista słowiańska wspólnota. No może przesadzam, ale jest przyjemniej jeżeli o graczy chodzi.
Natomiast poruszę tu kwestię reflinków i innego badziewia aktualizującego się na profilu na stronie. Niektórzy czekali do 6 tygodni, aż się gówienko zaktualizuje. Nie sądzę, aby na US tak było.
16-08-2011 08:15
Gimper Offline
*

Quote:Taoczin? Ten pan od hasła "Nie podoba się - zrób to lepiej"?
Trafiony zatopiony, ha!

Sam gram na US i trzyma mnie tam tylko mój dorobek zdobyty przez ponad rok aktywnej gry. Lagi i delaye nie przeszkadzają, poziom jest ok, ale mimo wszystko na EU gra się przyjemnie dzięki zerowym opóźnieniom.

[Image: t43eX.jpg]
16-08-2011 12:01
Sakulos Offline
*

(16-08-2011 12:01 )Gimper Wrote:  
Quote:Taoczin? Ten pan od hasła "Nie podoba się - zrób to lepiej"?
Trafiony zatopiony, ha!

Sam gram na US i trzyma mnie tam tylko mój dorobek zdobyty przez ponad rok aktywnej gry. Lagi i delaye nie przeszkadzają, poziom jest ok, ale mimo wszystko na EU gra się przyjemnie dzięki zerowym opóźnieniom.
Gimper możesz się przenieść na EU.
Moj znajomy przeniósł się na EU i napiasł list do Riot, że jest z europy i wszyscy jego znajomi tam grają i czy mogłby dostać chociaz jakąś część postaci/skinów. Po tym mailu zgodzili się, i co jakis czas dostawal jakas postac co miał na US :) . Lepszy rydz niz nic

Mój blog
16-08-2011 13:22
Taoczin Offline
*

(16-08-2011 08:15 )SeedPL Wrote:  Taoczin? Ten pan od hasła "Nie podoba się - zrób to lepiej"? Może z kimś pomyliłem.

Tak to ja. Ba ja wciąż mam takie zdanie i nie zamierzam się go wypierać.

A teraz moje zdanie dotyczące serwerów. Prawdą jest iż na obu serwerach zdarzają się nooby i leaverzy czy afkerzy w trakcie ważnych rozgrywek. Prawdą jest również to że na serwerze US jest lekkie opóźnienie, lecz tutaj pragnę zauważyć coś dziwnego Polscy gracze US do tego opóźnienia są jakby to nazwać "przyzwyczajeni" i kiedy trafiają na EU i maja grać bez tego zjawiska zdarza się że maja problemy np z lasthitowaniem co według mnie jest normalnym zjawiskiem. Jeżeli jednak chodzi o ostateczną odpowiedź uważam że jednak wyższy poziom gry jest na US i nie chodzi mi konkretnie o cały serwer lecz jedynie o społeczność polaków grających w tą grę. Ja osobiście gram na obu serwerach i jestem wstanie dostrzec niestety ogromną różnicę w umiejętnościach gry polaków z US a tych z EU (oczywiście nie mówię tutaj o wszystkich bo sam znam wielu dobry graczy z EU), ale niestety prawda jest taka że poziom polskich graczy na EU przynajmniej według mnie jest niższy. To może być także związane z tym że większość z nich zaczęła grać dopiero gdy weszła możliwość używania języka polskiego w samej grze lub nieco wcześniej a znani mi gracze z US są jednak bardziej doświadczeni. Chciałbym jeszcze dodać że jeżeli teraz zaczynał bym tą grę prawdopodobnie założył bym konto na EU, lecz teraz moje przejście niema sensu gdyż mam dokładnie ten sam problem co Gimper. To chyba tyle takie jest moje zdanie na ten temat jeżeli komuś się nie podoba czekam na ostre rycie...
16-08-2011 16:20
Sakulos Offline
*

Taoczin nikt nie będzie nic rył, ale nie masz racji co do poziomy gry bo wszędzie jest taki sam. Masz 2 konta? Spoko, ale nie wiesz o jednej rzeczy, że normal game nie dobiera po lvlach lub po ilosci gier, on również korzysta z systemu elo tak samo jak na ranked. O co mi chodzi? O to, że widocznie na us masz to elo wyzsze,a co za tym idzie lepszy poziom graczy. :)
Poza tym nawet jesli mowic kto jest najlepszy w League of Legends, to DreamHack pokazał, że europa , dokładnie Fnatic :)

Mój blog
16-08-2011 16:40
Taoczin Offline
*

Jeśli chodzi o Fnatic to jest wyjątek potwierdzający regułę.
A co do reszty ja nie mowie o randomach którzy są wyszukiwani losowo, lecz o graczach którzy sami mnie do gry zapraszali i nie mówię teraz o jednej czy dwóch grach ale o dużej tych gier ilości. Nawiązując do tego elo tu miałbyś racje gdyby nie fakt który właśnie podałem. Chciałbym jeszcze dodać że chodzi mi przede wszystkim o poziom gry polaków. Chociaż muszę przyznać że poziom ogólny na US również jest wyższy można to zaobserwować to jednym przykładzie gracza o nicku Argeen który na serwerze EU w solo queue stara się właśnie o srebrny medal i jest tego celu bliski a na serwerze US miał problem z uzyskaniem brązowego (i wcale się nie dziwie bo wiem jakie umiejętności trzeba mieć na US żeby taki medal uzyskać i wiem również jakie posiada tu przytoczony Argeen) oczywiście Argeen to tylko przykład takich osób jak on na pewno znalazło by się więcej. Chciałbym dodać, że wszystko o czym pisze jest oparte na własnych sprawdzonych doświadczeniach i nie są to fakty wyssane z palca.
16-08-2011 16:49
Falc00n Offline
*

Moim zdaniem po rozdziale serwera EU na N/E i W jestem bardzo zadowolony z gry na nim. Już nie ma problemów z ogromnymi kolejkami, laggi też nie męczą, a w dodatku od jakiegoś czasu można pograć w ojczystym języku. Myślę, że po tych zmianach mogę być pewny o wyższości serwera EU. O poziomie graczy nie będę się wypowiadał, bo nie gram na US.
16-08-2011 18:40
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  League Of Legends Pioziom 150 39.042 01-08-2013 09:18
Last Post: kruskader
  League of Legends - podział serwera EU Falc00n 8 3.041 01-07-2011 00:54
Last Post: MrArroniro

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5