Post Reply 
Jeśli Quake zostałby zrobiony dzisiaj - szczery filmik z YT
Author Message
TaboretPL Offline
*

Jeśli Quake zostałby zrobiony dzisiaj - szczery filmik z YT
Witam! Sądzę że to dobry dział do tego bo w końcu też jest na temat konkretnej gry a raczej całego ogółu ;) Teraz pokaże wam pewien filmik na który ostatnio się natknąłem w czasie mojego przesiadywania na YT

No powiedzcie że to nieprawda :D

[Image: images?q=tbn:ANd9GcQq2NzBnDAx6Op7-8qL3zh...WISDPWkIrC]
12-12-2011 23:00
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Mrpati Offline
*

RE: Jeśli Quake zostałby zrobiony dzisiaj - szczery filmik z YT
Taka prawda, podpowiedzi pojawiające się w grach są tak banalnie debilne że nie mają żadnego sensu, po co mi wiedzieć że trzeba kliknąć LPM żeby strzelić? Przecież to oczywiste... no chyba że gra dawała dodatkową możliwość wtedy podpowiedzi typu "Kliknij raz by strzelić normalnym strzałem, przytrzymaj by zwiększyć siłę ataku" nadawałyby się najbardziej.
Quake to była gra która nie miała żadnego tutorialu przez co była wymagająca i samemu trzeba było znaleźć sposoby.
12-12-2011 23:14
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
EvilScrooge Offline
*

Oj prawda... ale tej całej masy wydawców to bym się nie spodziewał i poza tym, gdzie są te wszystkie niewidzialne ściany? Dobry motyw z tym tipsem "Explore! You never know what you may find" gdy mógł iść jedynie wzdłuż korytarza (DNF?)
To że gra składa się z DLC to raczej powiększenie problemu ale pokazuje do czego się zbliżamy.
(gdyby Quake wyszedł dzisiaj, miałby lepszą grafikę, hehe)
13-12-2011 16:06
Argemen Offline
*

Całkowita prawda, dzisiaj gry są robione tak, by wszyscy mogli w nie grać. Kiedyś tylko ludzie którzy naprawdę siedzieli w grach mogli pokonać takie tytuły jak w/w Quake czy Unreal.
13-12-2011 16:11
Mrpati Offline
*

Zapomniałem o najważniejszym, kiedyś gdy przeszedło się grę tego typu było się guru wszystkich graczy na osiedlu, teraz to dzieci mówią że są "pro" mimo że korzystają z podpowiedzi znajdujących się w grach.
13-12-2011 16:30
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lavos Offline
*

Jeśli chodzi o filmik, to nie mówi on nic nowego. Jest dobrze wykonany, ot co.
Zaś co do tytułu tematu, to nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ktoś ma mały zasób słów - 'szczery filmik', serio, pasuje jak pięść do nosa.
13-12-2011 17:21
Wan1Mas Offline

Zaiste, wasz dobór wyrazów jest na poziomie małolata z instytucji o nazwie Szkoła Podstawowa!!! Przecież każdy, kto przebywa na forum musi zjeść przynajmniej 2 chędogie słowniki i wbić sobię jednego lub dwóch polonistów do głowy!

A tak srsly, w/e.

Co do samego filmiku, Autor filmu miał pomysł, aczkolwiek samo wykonanie już pozostawia trochę do interpretacji własnej. A gdzie te pościgi, wybuchy, oskryptowane "sceny" które musimy przejść bo inaczej zaleje nas masa niemców/zergów/innego ścierwa! Gdzie te sceny w których gracz jedyne co musi robić to wciskać W i czasem LPM żeby przejść dany sektor/zone/korytarz/stodołe. Jak już mówiłem, idea dobra, wykonanie słabe.
13-12-2011 18:21
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5