![]() |
Piractwo - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: GRY (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Forum: Gry (/forumdisplay.php?fid=15) +--- Thread: Piractwo (/showthread.php?tid=951) |
RE: Piractwo - LamaTiVi - 24-01-2013 13:42 (24-01-2013 07:04 )Infelicity Wrote:Tłumaczenie...(23-01-2013 21:07 )LamaTiVi Wrote: masz demo, sciągnij zagraj nie podoba się nie kupuj,Taa, wszystko świetnie, tylko wyobraź sobie, że zwłaszcza najwięksi wydawcy rezygnują z dem? Wtedy z tzw. "praworządnych" sposobów na wyrobienie sobie opinii jest poczytanie np. takich różnych CD-Actionów, w którym Mass Effect 3 dostaje 10/10, bo jak powiedział recenzent: "Ta gra ma wiele wad, ale na nie nie zwracam uwagi". Bardzo przekonujące, nie? Możesz sobie gadać ściągniecie gry z neta jest nielegalne i nic tego nie zmienia e: idąc do sklepu kupić czekoladę próbujesz ją jeśli Ci smakuje to bierzesz, sobie inną nową niezapakowaną i dopiero płacisz? RE: Piractwo - TCW - 24-01-2013 14:11 LamaTiVi Wrote:idąc do sklepu kupić czekoladę próbujesz ją jeśli Ci smakuje to bierzesz, sobie inną nową niezapakowaną i dopiero płacisz?W mojej ocenie porównanie jest całkowicie nietrafione. RE: Piractwo - Lavos - 24-01-2013 15:12 Szkoła sidiekszonowa aka metafora samochodu. Platon chowa się przy niej ze wstydu. RE: Piractwo - Malix - 24-01-2013 15:26 LamaTiVi: Jeżeli ktoś przyszedłby pod mój dom i sobie go skopiował - nie ma problemu. Tak działają torrenty. Torrenty nie działają tak jak kradzież - że jedna strona traci, tylko na zasadzie symbiozy - jedni drugim udostępniają. A tak w temacie to najwięcej nabywców muzyki jest wśród pobieraczy :] RE: Piractwo - LamaTiVi - 24-01-2013 15:40 nie nie skopiował! Tylko cegła po cegle musi go zbudować kupić projekt. W swoim życiu wydałem nie jedną grę, i jeśli wchodząc na torrenty widzisz ją, jeśli wchodzisz na peb warez jakiś i ja widzisz to nie jest Ci miło... nie chodzi o to że tracisz pieniądze bo tacy co ściągają i tak jej nie kupią. Chodzi o szacunek do czyjejś pracy tylko o to chodzi. RE: Piractwo - Adler - 24-01-2013 16:09 Może nie jest miłe ale piractwo istnieje z powodu wielu problemów. Zamiast z piratami walczyć twórcy powinno te problemy rozwiązać. RE: Piractwo - LamaTiVi - 24-01-2013 16:11 Wychowywać ludzi proszę Cię... RE: Piractwo - Malix - 24-01-2013 16:20 Kurwa gościu, gdyby nie torrenty to większość ludzi którzy kupiła twoją grę nie dowiedziałaby się o niej. Jeżeli blokujesz gry na torrentach aby mieć więcej pinionszkóf to zyskujesz całkiem odwrotny efekt... RE: Piractwo - Lavos - 24-01-2013 16:34 LamaTiVi Wrote:Chodzi o szacunek do czyjejś pracy tylko o to chodzi.O, jeszcze brakowało mi tej frazy! Czyli z metafory, która ma wstrząsnąć odbiorcą poprzez sprowadzenie pobrania gry do czegoś bardzo namacalnego (kradzież fizycznego przedmiotu) zjeżdżamy do mówienia o szacunku. Może jeszcze piractwo jest niehonorowe? Albo niemęskie? Czekam na więcej patetyczności, wiadomo przecież, że za każdą kupioną kopię gry, jednemu z twórców płynie łza dumy. RE: Piractwo - LamaTiVi - 24-01-2013 17:00 Podejście admina jest ciekawe ;) Pozdrawiam wątek dla mnie zamknięty. O piractwie tyle już powiedziano. Jedni będą trzymali swego a drudzy czegoś innego. |