![]() |
Negatyw zamknął konto - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: Zagrajmy W... (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Dyskusje (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Thread: Negatyw zamknął konto (/showthread.php?tid=2240) |
RE: Negatyw zamknął konto - MZLJ - 06-12-2012 13:03 Ma ktoś ostatni film(y?) z kanału /NegatywnaPrawda? Koleś powiedział, że w następnym filmiku ujawni dowody na jakieś tam machlojki Negatywa i po nim na pewno Negatyw usunie swoje konto. To musiało być chyba coś mocnego. Wałował gimbusów na kasę? ![]() Teraz wiem czemu tak się użalał nad sobą w audiologach - dobrze wiedział, że jest śmieciem. Okradać swoich 12letnich widzów? Geniusz zła, na prawdę. Przepraszam za double-post; myślałem, że skrypt forum sam łączy posty, RE: Negatyw zamknął konto - appareil - 06-12-2012 15:44 Słyszałem o tym, choć nie wiedziałem, że negatyw miał z tym jakiś związek. O Maćku w ogóle jest dużo interesujących historii krążących. RE: Negatyw zamknął konto - Elwood - 06-12-2012 16:08 Keyloggery w modifikacji? Brzmi średnio prawdopodobnie tak dla mnie, choć mało się na tym znam. @apparatus, jakie na przykład? To dziwne, ale ostatnio lubię czytać o takich konspiracyjach. RE: Negatyw zamknął konto - CTSG - 06-12-2012 16:42 Ciekawe. Popytałem i przynoszę newsy. Info pochodzi z zeznań osób którym mniej lub bardziej ufam, więc może nieco mijać się z prawdą. Faktycznie istniał mod keyloggujący informacje o koncie MC osób które go używają. Nie wiadomo, czy keyloggował coś jeszcze. Przynajmniej Maciek wiedział czym ten mod jest i promował go świadomie. Ani Maciek, ani Negatyw nie są twórcami tego moda, ale czerpali jakieś niematerialne korzyści z pomocy w jego promowaniu - na przykład DDoSowanie wskazanego celu. Negatyw twierdzi, że niedługo zabierze głos w tej sprawie i uważa, że twórcy moda próbują posłużyć się nim, żeby sfałszować dowody i umyć się od winy. RE: Negatyw zamknął konto - Empirator - 06-12-2012 16:52 Zgodzę się z tym że KeyLogger był w tej modyfikacji. Myślę że ta 2'jka sama zrobiła tego "wirusa" ale modyfikację inni informatycy - bo oni są obaj na to zbyt głupi. Myślę że tym że Negatyw zamknął konto nie wpłynie w absolutnie żaden sposób negatywnie na yt, a wręcz przeciwnie. RE: Negatyw zamknął konto - JudiMakeFun - 06-12-2012 17:18 Po prostu jednego Majnkrafta mniej, uznajmy to za filtracje youtuba... Jeśli natomiast chodzi o tą całą akcję to cóż, na yt można było wcześniej zobaczyć w pewnym stopniu to jak dany twórca filmów wykorzystuje swych widzów. Teraz wzrosło to o lvl w górę, wykorzystajmy widzów kradnąc ich kasę :) RE: Negatyw zamknął konto - skkf - 06-12-2012 17:54 Wkleję swoje dwa komentarze, w których starałem się wyjaśnić pewnej osobie co nieco o tej nieszczęsnej modyfikacji: Quote:Niby dlaczego? Ten kanał powinien już dawno zostać zamknięty. Wiesz czemu negatyw zamknął konto? Nie dlatego, że przygniotło go "hejterstwo", oszczerstwa itd. Zamknął kanał, ponieważ ktoś miał zamiar opublikować informacje o modyfikacji "MineCash" która zawierała trojana, który wykradał hasło do minecrafta osobie która je pobrała. Nagrał o niej film, razem z MaćkiemTMPL, powinna część z was go pamiętać. Negatyw zwyczajnie wystraszył się konsekwencji i wolał skasować konto, niż skonfrontować się z prawdą. Quote:Polecam przeczytać komentarz Agaty Mróz z tego screena: http://scr.hu/0ur1/6wn23 Niestety film Maćka jest ustawiony od jakiegoś czasu na prywatny, jednak są kopie cache google, gdzie jest też link do mediafire, gdzie była ta modyfikacja umieszczona. Znajomy programista ją pobrał i zdekompilował, także jak ktoś byłby zainteresowany mogę podesłać kod (jest prosty, także nawet laik połapie się w jaki sposób kradli hasła i gdzie były wysyłane). Dodam jeszcze, że kanał negatywa zniknął tuż po tym, jak pojawił się film który się znajdował tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=Dqz3PJrxgng niestety nie zdążyłem go pobrać na dysk. Był to pierwszy film który konkretnie wspominał o modyfikacji minecash, także myślę, że tutaj żadnego zbiegu okoliczności nie ma. Ciekawostka: łupem "hakerów" padło kilkaset kont premium o wartości kilkudziesięciu tysięcy złotych, także jest powód do trzęsienia portkami. Ciekawy jestem teraz jak będą wykręcać się autorzy modyfikacji, jak i filmu i kto będzie się bawił w obalanie ich tłumaczeń ;) RE: Negatyw zamknął konto - CTSG - 06-12-2012 17:58 Coś w ogóle wiadomo o twórcach tego moda? Ewentualnie szczegóły dotyczące tego gdzie i jak były wysyłane informacje o kontach użytkowników? RE: Negatyw zamknął konto - Elwood - 06-12-2012 18:04 Łał. Serious shit. Ciekawym, jak sprawa dalej się potoczy, przynajmniej z tym Maćkiem, bo Negatyw już chyba nie wróci do łask jutubów. RE: Negatyw zamknął konto - skkf - 06-12-2012 18:08 @CTSG - tak, wiadomo. Ale to już jest baaardzo głębokie gówno, które sięga dużo dalej poza minecash. Nie wiem czy chcę się angażować publicznie w tą całą srakę. Wrzucę wam zaraz kod tej modyfikacji, wiele wniosków będziecie w stanie wyciągnąć sami, w razie czego dodam coś od siebie. |