![]() |
HumbleBundle - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: GRY (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Forum: Gry (/forumdisplay.php?fid=15) +--- Thread: HumbleBundle (/showthread.php?tid=3465) |
RE: HumbleBundle - Lavos - 15-09-2013 21:06 Kilka godzin po grze: system rozwoju postaci degradacja broni respawn cele misji = elementy do bani. RE: HumbleBundle - punio7 - 16-09-2013 08:21 Czy tak trudno zrobić grę w której po prostu się strzela do wszystkiego? RE: HumbleBundle - appareil - 16-09-2013 09:26 SS2 = System Shock 2, a nie Serious Sam 2 (który też w paczce jest, nieszczęśliwie dla fanów skrótowców). RE: HumbleBundle - Selevan - 16-09-2013 11:44 Nie wiem Lavos. Mnie irytował może respawn, i fakt że pod koniec gry ma się postać omnibusa. Degradacja broni wymaga rozważniejsze korzystanie z niej, unikanie niecelnych strzałów i używanie różnego sprzętu, nie tylko tego najlepszego. A nie, czekajcie. W sumie w ostatniej fazie gry gra trochę spuszcza z tonu, bo rzuca na nas mrowie przeciwników, i robi się trochę sieczka. RE: HumbleBundle - Lavos - 17-09-2013 10:58 Gra do tego zmusza, ot co. Wybór 'klas' nie jest w zasadzie żadnym wyborem. To samo robiło ograniczenie amunicji z oryginalnego System Shocka. W dodatku nie widzę sensu, według którego broń niszczy się po kilkunastu strzałach. Mają broń z materiałów czwartej kategorii? Dlaczego zatem kluczem można okładać wszystko dookoła, nie musząc martwić się jego stanem? RE: HumbleBundle - Selevan - 17-09-2013 12:20 Wybór klas faktycznie nie jest wyborem, bo daje tylko mały bonus w którąś z gałęzi umiejętności. Ale czy to jest wada, że nie ma sztywnych blokad ? Na drugie pytanie ci odpowiem tak. Faktycznie, jest to dość dziwny i głupi system, ale gry mają to do siebie, że gdy reszta jest wciągająca, to wtedy ignoruje się takie pojedyńcze bezsensowności w mechanice. No chyba że jest ich za dużo, to wtedy faktycznie może nieziemsko irytować. Podobnie masz w Kotorze czy w innym Dragon Ejdżu, gdzie napotykasz niemalże identyczne grupki przeciwników co 15 metrów, z którymi walka wygląda prawie zawsze tak samo. RE: HumbleBundle - Lavos - 17-09-2013 17:03 Jak to nie ma? Hurr hurr, albo grasz hakerem, który ma dostęp d owszystkiego, albo psionikiem i pakujesz masę punktów by robić to samo. Aha, masz jeszcze marine - którego możesz tak ustawić by nie potrafił korzystać z broni. Wymagania minimalne, piękna rzecz. Nie wiem jak ciągły respawn w połączeniu z niszczejącą bronią może nie irytować. Respawn był w jedynce (w którą jestem niemal pewien nie grałeś), ale był wolny i bardziej jako kara za 'śmierć', broń się nie niszczyła, a amunicji było całkiem sporo, jeśli się ją szukało. To przykład utrudnienia, które nie jest zrealizowane w kiepski sposób. Zaś dwójka musiała być innowacyjna i wsadzić do fpsa system degradacji pukawek. Okej. Dajcie mi zatem opcję przekradnięcia się obok wroga. Przejęcie kontroli nad jakimś botem. Alternatywy, które nie wymagają korzystania z broni. Hurr durr podobnie masz w setce innych gier, w których stosujesz optymalną strategię by zapewnić sobie sukces. Your point? RE: HumbleBundle - Elwood - 08-07-2014 19:32 Bajoszoki na bundlu, plus ostatnie Spec Ops, Mafia II, XCOM i The Darkness 2. Fajno. https://www.humblebundle.com/ RE: HumbleBundle - punio7 - 12-07-2014 13:31 Gdyby tak X-Com był taniej. 20$ na bundlu? To prawie jak pełna cena jednej gry :/ RE: HumbleBundle - Lavos - 13-07-2014 10:29 I to niezbyt dobrej. |