Zagrajmy w...
Książki na podstawie gier - Printable Version

+- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl)
+-- Forum: Inne (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Forum: Literatura (/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Thread: Książki na podstawie gier (/showthread.php?tid=944)

Pages: 1 2 3 4

RE: Książki na podstawie gier - Selevan - 30-12-2011 22:52

Zna ktoś? Czytał ktoś?

http://ksiazki.polter.pl/Miasto-w-przestworzach-n28201

RE: Książki na podstawie gier - Sttark - 19-01-2012 13:54

Sam nie czytałem ale z chęcią zerknę...
Osobiście polecam obydwie części Dragon age(Utracony tron oraz Powołanie)fajna lektura wciąga bardzo szybko i jest w miarę dobrze prowadzona fabuła,choć tu mogło by być lepiej przynajmniej w drugiej z książek.Jednak ogólnie polecam zwłaszcza jeśli ktoś jest fanem gry...Obecnie w marcu będzie wydana 3 powieść będąca nawiązanie do dragon age 2.

RE: Książki na podstawie gier - Selevan - 19-01-2012 15:53

Już przeczytałem. Żadne dzieło, ale jeżeli ktoś lubi świat TESa, to wtedy czyta się szybko i przyjemnie. Ot coś np, na podróż do pociągu.

Szkoda tylko, że nie wydali jeszcze u nas drugiej części.

RE: Książki na podstawie gier - Sttark - 19-01-2012 17:18

Eee wydali i to dawno...chyba że masz na myśli książkę będącą nawiązaniem do drugiej części do rzeczywiście będzie wydana w marcu;)I nie świat TES'a tylko Thedas z dragon age.

Edit:A to wycofuje tezę:)

RE: Książki na podstawie gier - Selevan - 19-01-2012 21:05

Zapomniałem napisać, że mój post odnosił się do książki o którą ja pytalem pare postów wyżej.

RE: Książki na podstawie gier - CTSG - 02-04-2012 13:59

Oh, więc jednak wydali te nowelki w wersji polskiej. Osobiście mi się one nie podobały, nie trzymały klimatu TESów, mimo że były w tym świecie osadzone. Na dodatek przeczytanie pierwszej nowelki praktycznie zobowiązuje również do przeczytania kolejnej. Raczej nie polecam.

RE: Książki na podstawie gier - Selevan - 03-04-2012 12:02

Pierwszą wydali. Druga jest wyłącznie po angielsku.

RE: Książki na podstawie gier - CTSG - 03-04-2012 12:37

Skoro wydali pierwszą po polsku, to i na drugą przyjdzie kiedyś pora. Szkoda. Zabrałem się już za czytanie Lord of Souls, więc pewnie nie będę czekał.

RE: Książki na podstawie gier - Selevan - 03-04-2012 15:09

I jak ta druga część?

RE: Książki na podstawie gier - CTSG - 03-04-2012 17:57

Zapowiada się równie słabo jak pierwsza. Mogę dać znać jak skończę czytać, ale czuję, że w pierwszej kolejności skończę kilka innych tytułów.