![]() |
Agora - co to jest? - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: Zagrajmy W... (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Dyskusje (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Thread: Agora - co to jest? (/showthread.php?tid=624) |
RE: Agora - co to jest? - punio7 - 28-08-2011 17:36 Ehem, powiedzmy sobie o czymś takim jak prawo cytatu: Quote:Prawo cytatu – prawem dopuszczalna możliwość przytoczenia w tworzonym przez siebie dziele urywków rozpowszechnionych utworów lub drobnych utworów w całości bez zgody ich twórcy i bez uiszczania na jego rzecz wynagrodzenia. Prawo cytatu dotyczy twórczości chronionej majątkowymi prawami autorskimi i stanowi ich ograniczenie na rzecz dozwolonego użytku. Z utworów nie objętych prawami majątkowymi można bowiem korzystać swobodnie, pod warunkiem oznaczenia autora. Tworzenie wideoporadnika do gry wideo, które ze swojej definicji musi zawierać fragmenty omawianej gry, mieści się w ramach tego prawa. Dlaczego więc twierdzisz iż Agora legalnie blokuje filmy zagrajmerów? RE: Agora - co to jest? - ThePirat19 - 28-08-2011 18:07 Aż tak to was boli? Trudno... Nie zamierzam walczyć z administracją... Jednakże wielkie korporacje typu Ubisoftu zarobiły na YT krocie z powodu Let's playerów. Wielkie wytwórnie muzyczne zarobiły na YT krocie z powodu kopiowania muzyki. You Tube musiał się jakoś bronić bo by zbankrutował... stąd VEVO i organizacje typu agora... Myśl agory była szlachetna i gdyby nie mój wiek (zaledwie 17 lat) należałbym (być może) do jej administratorów na YT... Dziś nie jestem już na bieżąco w sposobie jej działania, znam mechanizm ale co z tego? Agora ma takie prawo do blokowania filmów i nic nie poradzicie... Możecie się spierać z innymi ale nikt nigdy nie powie wam prawdy bo każdy kto jest w strukturze agory jest objęty umową I TYLE... Możecie narzekać ale to się zmieni jeżeli uda wam się dostać do jej struktur... Wtedy "agora" stanie się dla was ideałem? Czy może odmówicie i będziecie nadal szlachetnie bronić swoich opinii... Jeżeli tak to gratuluję a jeśli nie to po co ta dyskusja? Nie zgodzicie się ze mną trudno... Taka prawda... Pozdrawiam: ThePirat19 RE: Agora - co to jest? - Shinji-kun - 28-08-2011 18:15 Jak dla mnie to trochę niepojęte. YouTube nigdy nie odda w całości przyjemności płynącej z grania w grę, więc wszelkiego rodzaju Lets Playe powinny co najwyżej nakłaniać ludzi do zapoznania się z produktem samemu, dając większe zyski dla producenta. Z muzyką/filmami sytuacja jest o tyle inna, że umieszczany jest gotowy, pełny produkt, a widz nie traci absolutnie żadnego doświadczenia w porównaniu do np. kupna DVD. RE: Agora - co to jest? - appareil - 28-08-2011 18:24 Lulz, true lol cow spotted. Proszę o odpowiednie paragrafy, które usprawiedliwiłyby naruszanie przez nią mojego prawa do wolności słowa oraz wolności dziennikarskiej, czyli np. wspomnianego materiału z bety Space Marines. Czekam. RE: Agora - co to jest? - punio7 - 28-08-2011 18:38 Łał z tego co gada pirat to nie ma znaczenia. Ot po prostu mają kasę, mają pozwolenie więc działają i nieważne ile w tym mamy praw i wolności. Ot brutal life truth. RE: Agora - co to jest? - RomanSzondi - 28-08-2011 18:42 Czyli ostatecznie, aby nie mieć kłopotów to najlepiej dostać partnera, a potem zostać współpracownikiem Agory i roszczenia nam już nie grożą? Proszę bardzo, same korzyści. RE: Agora - co to jest? - Dzejkop56 - 28-08-2011 19:00 Czyli jak powiedział RomanSzondi Quote:Czyli ostatecznie, aby nie mieć kłopotów to najlepiej dostać partnera, a potem zostać współpracownikiem Agory i roszczenia nam już nie grożą? Proszę bardzo, same korzyści. 2 Sprawdźcie prawnie czy to jest legalne. RE: Agora - co to jest? - Lavos - 28-08-2011 19:13 Quote:i gdyby nie mój wiek (zaledwie 17 lat) No, to wyjaśnia spory procent postów pirata w tym temacie. Co do tematu, to brzmi jak jakiś jutubowy gabinet cieni, stojący ponad prawem. Jakoś mało mi się to podoba. RE: Agora - co to jest? - ThePirat19 - 28-08-2011 20:08 punio7 dokładnie o to chodzi... LavosCore założę się że spora część ludzi na tym forum tak z 80% to 12-15 latki tak więc mój wiek nie jest tak mały :P a co do paragrafów Ty jesteś użytkownikiem YT a oni administratorami i to oni płacą oto Twój paragraf... RE: Agora - co to jest? - appareil - 28-08-2011 20:23 Quote:a co do paragrafów Ty jesteś użytkownikiem YT a oni administratorami i to oni płacą oto Twój paragraf...Lulz, wewnętrzny regulamin YouTube nie jest ponad prawem. Zwłaszcza w sytuacji, gdzie jawnie umieszczają sytuację, że naruszyłem prawa autorskie, mimo że tego nie zrobiłem. Protip: poszukaj sobie w słowniku wyrazu "pomówienie". |