![]() |
Axel, Wielka Ucieczka: Najbardziej epicki quest w Waszym życiu - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: Inne (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Forum: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=9) +--- Thread: Axel, Wielka Ucieczka: Najbardziej epicki quest w Waszym życiu (/showthread.php?tid=586) |
RE: Axel, Wielka Ucieczka: Najbardziej epicki quest w Waszym życiu - Przemcio - 14-11-2011 00:49 genpj Wrote:PS. Pytanie dla Was? Jakie znacie dziwne nazwy NPC'ów z gier... bo Big Boss jest trochę... dziwny nie? :D Co powiesz na Wredny Skurwiel? Z Fallout: New Vegas : D Albo Dick, niby imię w Ameryce/Anglii (whatevar), ale to tak samo jakby ktoś u nas nazywał się [spoiler]Chuj[/spoiler] (sorry za wulgaryzm, ale taka jest prawda : P). Odcinek fajny, ale nie wiem, czy nie zaczaiłem, czy... genpj Wrote:I to jest koniec poziomu pierwszego... Jeszcze są dalsze levele : D? RE: Axel, Wielka Ucieczka: Najbardziej epicki quest w Waszym życiu - vshader - 16-11-2011 12:58 dobry epizod^^ RE: Axel, Wielka Ucieczka: Najbardziej epicki quest w Waszym życiu - appareil - 16-11-2011 23:09 Quote:Jakie znacie dziwne nazwy NPC'ów z gier... bo Big Boss jest trochę... dziwny nie?Sporo takich, np. stary, zły i brzydki Big Boss z przepaską na oku, który za młodych lat przypominał głównego bohatera. RE: Axel, Wielka Ucieczka: Najbardziej epicki quest w Waszym życiu - genpj - 17-11-2011 00:36 (14-11-2011 00:49 )Przemcio Wrote: Albo Dick, niby imię w Ameryce/Anglii (whatevar), ale to tak samo jakby ktoś u nas nazywał się [spoiler]Chuj[/spoiler] (sorry za wulgaryzm, ale taka jest prawda : P). Dick to normalne imię w stanach, więc najbliższe tłumaczenie naszej kulturze to będzie Wacław, lub zdrobnienie Wacek. Chyba kiedyś gdzieś to tak tłumaczyli. Quote:Jeszcze są dalsze levele : D? Tak :) (16-11-2011 23:09 )apparatus Wrote:Quote:Jakie znacie dziwne nazwy NPC'ów z gier... bo Big Boss jest trochę... dziwny nie?Sporo takich, np. stary, zły i brzydki Big Boss z przepaską na oku, który za młodych lat przypominał głównego bohatera. Nom ktoś mi zwrócił uwagę, że Big Boss to nawiązanie do MGS. Jestem w szoku, bo to akurat jest bardzo miłe ze strony twórców. Nie spodziewałem się tego po tej grze. A jednak :D A także, odnośnie tego co kiedyś tam pisałem. Macie ochotę na LP Sacrifice może? Tym razem z nagraniami. RE: Axel, Wielka Ucieczka: Najbardziej epicki quest w Waszym życiu - genpj - 21-11-2011 00:34 Sorry znów będzie mały poślizg, ponieważ zapomniałem swojej płyty z grą, a że skończyły mi się screeny muszę znów ją odpalić. Spodziewajcie się LP z nowym etapem, niedługo (2-3 dni). RE: Axel, Wielka Ucieczka: Najbardziej epicki quest w Waszym życiu - genpj - 22-11-2011 22:13 Czas na nowy odcineeeek... ![]() ŻARTOWAŁEM... sorry nie mam czasu dziś, ale mam już screeny, następny etap skończony. ODCINEK BĘDZIE JUTRO. A teraz dla tych co chcą jeszcze poczytać: ![]() To chciałem Wam pogratulować i podziękować. Ten wątek jest już w pierwszej dziesiątce tego działu i powoli się pnie do góry by wejść do PIERWSZEJ PIĄTKI. To brzmi dumnie :P Jak to uczcimy? ![]() Dobra może nie do końca. Proponuje małą zabawę, a w zasadzie prośbę do Was :P Jak zauważyliście apparatus słusznie zauważył podobieństwo Big Bossa z Big Bossem z MGS, co nie ukrywam było fajne. Zastanawiam kogo przypominają Wam pozostałe postacie z Axela, z pierwszego poziomu. Przygotowałem Wam zdjęcia: http://dl.dropbox.com/u/23844576/Axel/dodatkowe/Axel_twarz_lepiej.png http://dl.dropbox.com/u/23844576/Axel/dodatkowe/baltazar_twarz.png http://dl.dropbox.com/u/23844576/Axel/dodatkowe/Jimbo.png Trzech najważniejszych postaci. Jak będzie jakiś odzew to zrobię więcej. Taka prośba, żebyście robili to przez wklejenie obrazka osoby/postaci do której porównujecie przyjaciół Axela (coś podobnego zrobił apparatus). Więc do jutra! RE: Axel, Wielka Ucieczka: Najbardziej epicki quest w Waszym życiu - genpj - 24-11-2011 23:54 NOWY POZIOM! Tak, więc z ciepłego i bezpiecznego terrarium wydostaliśmy się do... no właśnie sami zobaczcie ![]() O to pokój, naszej karmicielki i podglądaczki. Kogoś kto oferował nam bezpieczeństwo, jedzenie i dość zacne życie. Więc pogwałćmy jej prywatność i rozejrzyjmy się dookoła. Na początek mała ciekawostka: Denis Adventure (na plakacie i w komputerze), to poprzednia gra twórców Axela, kolejny miły aspekt... Co się ze mną dzieje... chyba polubię tą grę zaraz :O ![]() Oto i nasza właścicielka. A za oknami... JEST JUŻ CIEMNOOOOOOOOOOO, ALE WSZYSTKO JEDNOOOOO, PYTAM SIEBIEEE ![]() Oj głupiutki Axel, przecież nie tak idą słowa... ale skoro już wyraził chęć uspołecznienia się to poszukajmy mu jakiegoś 'targetu'. ![]() O ten się nada... żołnierz, tj dzielny i w ogóle. Przywitajmy się! ![]() Chęć poznania przygód, świata i... ![]() ŻE CO JAKA MYSZKO?! ![]() Okeeej, wybaczam. Zresztą pan Żołnierzyk, pomimo dosyć pospolitego imienia, jest z zamiłowania skarbnicą wiedzy. Jestem bogatszy min. o to że, właścicielka ma na imię Emilka, a cały pokój to "Pokój Emilki" (widocznie Ołowiany odziedziczył zdolność do finezyjnych i innowacyjnych imion po rodzicach), że jesteśmy już znani (wieści się szybko roznoszą podobno) oraz że niektóre zabawki mogą nie podzielać ogólnego uwielbienia do naszej ucieczki w ostatnim poziomie. Spoko po ostatnich poziomach Axel zmężniał i jest pełen odwagi, więc nic nie jest mu straszne. ![]() hm... Zapomnijcie o ostatnim zdaniu... umrzemy w męczarniach... na pewno. Dowiedzieliśmy się jeszcze jednej rzeczy. A mianowicie: ![]() oraz: ![]() ... Dla wiadomości to jest owa przerażająca lokomotywa... ![]() ![]() I cały obraz mężnego żołnierza prysł Ok pomożemy Ci... ![]() Dobra dobra, nie ma sprawy... A teraz zapraszam naaaaaaaaaaa: ![]() Dzieci co się stanie jak pociąg A z prędkością X zbliża się do ciała stałego imieniem Axel? ![]() Nie wiecie? ![]() Prawidłowa odpowiedź to oczywiście teleportacja rzeczonego Axela obok torów. Przecież to takie prostę! Podniecony tą informacją, podzieliłem się nią z Żołnierzykiem. ![]() Niestety jakoś nie chciał w to uwierzyć... tchórz. Dobra wyłączmy tą kolejkę, niech się biedaczyna trochę porusza, bo tak nie zdrowo w jednym miejscu stać. ![]() Jest i dźwignia. Oby obyło się bez proble... ![]() ... KTO BY SIĘ SPODZIEWAŁ?! NO KTO?! ![]() ![]() ![]() Czekaj czekaj... co Ty mówiłeś podczas naszego pierwszego spotkania... co to było... ![]() I TO JEST TWÓJ PRZYJACIEL!!! Stary musisz sobie znaleźć innych przyjaciół serio... I to koniec odcinka czekajcie na kolejny, a w nim: Axel dowiaduje się co to prawdziwa przyjaźń!!! I mapa... tego też się dowiaduje, ale to pewnie mniej ekscytujące. Nadal zachęcam Was, do brania udziału w szukaniu odpowiedników bohaterów Axela. Może na zachętę dam + komuś do reputacji, co da najlepsze/najbardziej trafne porównanie (wiem hojny jestem... ale taki już się urodziłem). RE: Axel, Wielka Ucieczka: Najbardziej epicki quest w Waszym życiu - genpj - 12-12-2011 22:36 Jakby ktoś się zastanawiał, to żyję, ale robię sobie krótką przerwę od Axela, z prozaicznego powodu, bardzo słabo stoję z czasem. Mam teraz zarezerwowany na niego czas niedługo, ale nie będę pisał kiedy, bo to się może zmienić. Przepraszam za opóźnienia. RE: Axel, Wielka Ucieczka: Najbardziej epicki quest w Waszym życiu - genpj - 12-02-2012 15:33 Witaaam po ogromnej przerwie. Mam nadzieję, że wrócę do co tygodniowych update'ów. Tymczasem w świecie Axela: ![]() yay! ![]() W grze brak jest legendy, ale łatwo się domyślić, że w kółku znajduje się Axel, a tam gdzie jest iks powinien być skarb... ops... mysz imieniem Jino. Ale za nim tam pójdziemy przedstawmy wrogów z tego poziomu, ponieważ co poziom się zmieniają najwidoczniej, a powinienem ich przedstawić, to LP w końcu: ![]() Koledzy żołnierzyka. Najwidoczniej bardzo agresywni w promowaniu nowej mody na czerwone kombinezony. Atakują swoimi talerzami, nic nadzwyczajnego. Za to ten gość: ![]() Jest wkurzający przez to, że.... ![]() STRZELA RAKIETAMI... Przy okazji zabawne było próbowanie zrobienia screena rakiety w locie i skończenie z serią dziwnych screenów tego typu: ![]() Robotem wysyłającym dym z tyłka i prezentującym.... coś biednemu chomikowi... mam nadzieje, że nikt nie będzie przeglądał mojego komputera. WRACAJĄC DO EKSCYTUJĄCEJ FABUŁY: Znalazłem Jino: ![]() Dobra przypomnijmy może, Jino to podobno przyjaciel Ołowianego Żołnierzyka, który jest teraz uwięziony przez pociąg który zamiast przejeżdżać przedmioty teleportuje je w losowe miejsce. Warto też przypomnieć, że żołnierzyk mówił iż nikt mu nigdy nie pomógł. Hmmm postępowanie Jino kogoś mi przypomina... ![]() ![]() eee Axel... ![]() Axel!! Twoi fani na Ciebie liczą! ![]() ![]() ![]() ![]() To dziwne uczucie, że któś za Tobą chodzi... ![]() Po jakimś czasie... TADA! ![]() ![]() Ok, ale najpierw oddajmy questa... może dowiemy się gdzie jest wyjście... ![]() Podobno ta sterta należy do jakiegoś Jokera... ![]() o matko... RE: Axel, Wielka Ucieczka: Najbardziej epicki quest w Waszym życiu - appareil - 12-02-2012 20:20 Dobrze mi się wydaje? Sterta klocków Jokera? Andrzej ma jednak sposoby na promocję, nie ma co. |