Zagrajmy w...
Mocna muza - Printable Version

+- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl)
+-- Forum: Inne (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Forum: Muzyka (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Thread: Mocna muza (/showthread.php?tid=1456)

Pages: 1 2

Mocna muza - kyciu96 - 09-07-2012 21:18

Witam, jestem fanem muzyki metalowej ale ostatnio mam problem ze znalezieniem czegoś nowego i porządnego do słuchania.
Głównie słucham takich zespołów jak:
-Metallica
-SOAD
-Megadeath
-Nirvana
-RATM
-Slayer
Jeżeli ktokolwiek byłby w stanie polecić mi coś do słuchania w stylu powyżej podanych zespołów to byłbym bardzo wdzięczny ;D
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH Z GDYNI

RE: Mocna muza - Gik - 09-07-2012 21:33

kyciu96 Wrote:Metallica, SOAD, Nirvana, Megadeath
kyciu96 Wrote:Mocna muza
[Image: BgUEo.png]

Mortician, złotko, Mortician.

RE: Mocna muza - Infelicity - 09-07-2012 21:36

Mortician - Zombie Apocalypse - "Hu! Hu hu hu hu huu! Mu hu hu hu hu! Hu hu mu hu! Hu Mu hu hu!" Serio, oni coś tam śpiewają?

RE: Mocna muza - Gik - 09-07-2012 21:40

Zombie powstają z grobów, łażą, jęczą, żrą. Typowo death-metalowe jojczenie. Zresztą nie liczy się tekst, tylko pierdolnięcie. Albo lulz.
http://www.youtube.com/watch?v=l7MHuuszIE8
http://youtu.be/yfTy7TMKUU0

RE: Mocna muza - Infelicity - 09-07-2012 21:43

Ok, ja polecę Ci, jeśli tylko nie odstraszają Ciebie takie klimaty - Gorgoroth. Prawdziwi "black metalowcy". Nie tam jakiś Behemoth, tylko dobry norweski black metal.

RE: Mocna muza - Argemen - 09-07-2012 23:53

Palić grabić i gwałcić. A tak wgl mówiąc że SOAD i Nirvana (jezu, dlaczego ten zespół powstał) to metal, to przyjebałeś. Brakowało tam tylko Linkin Parku

RE: Mocna muza - kyciu96 - 10-07-2012 07:41

Przepraszam ale nigdy nie mówiłem że słucham black metalu, ale uważam że muzyka którą podałem jest "mocna". Wyrażenie "mocna muzyka" którego użyłem dla każdego może mieć inne odzwierciedlenie. I nie napisałem że Nirvana i SOAD to metal. Napisałem że jestem fanem muzyki metalowej a słucham głównie[...]. Mam nadzieję że wyraziłem się teraz dostatecznie jasno, a Nirvanę uwielbiam od zawsze, wybaczcie jeżeli komuś to aż tak przeszkadza

RE: Mocna muza - Dexarz - 10-07-2012 09:25

Taak, tylko, że pisząc "słucham głównie" poprzedzając to że "słucham metalu" mówi jazsno, że chcesz podać przykłady zespołów metalowych.

Jeśli chodzi o mocną muzykę - Mors Principium Est, Shade Empire, Amon Amarth, Epica ma troche ciężkich, choć to symphonic, Static-X choć podchodzi pod industrial. Pierwsze płyty Therion.

RE: Mocna muza - Argemen - 10-07-2012 09:42

Sorry, ale jeśli 96 to twój rocznik to akurat do ludzi w takim wieku słuchających "metalu" typu: Metallica (tutaj lubią zwykle Nothing Else Matters), SOAD (Chop SUey to jedyny utwór jaki znają) i Nirvany (podniecanie się Kurtem, który swoją drogą był słaby, a na koncertach pomijał swoje epickie solówki na jednej strunie) To przepraszam, ale ostro zalatuje mi to pozerstwem.

Co do zespołów to jak przepadasz jeszcze trochę za folkiem to Ensiferum i Korpiklaani, a jeśli chcesz w końcu zapoznać się z jakimś dobrym melodeathem to WIntersun.

RE: Mocna muza - kyciu96 - 10-07-2012 10:03

Rozumiem ciebie Argemen bo też znam mnóstwo osób które słysząc Metallica odrazu nucą największy kwas tego zespołu czyli właśnie Nothigg Else Matters i to też zawsze mnie denerwowało i tak, 96 to mój rocznik ale nie chcę pisać czegoś w stylu "wcale nie, uwierzcie ja jestem fajny";p, poprostu uwierz że znam wszystkie piosenki Metallici(słucham ich od 6 roku życia) na pamięć a co do Chop Suey to faktycznie fajny utwór ale już prawie każdemu się przejadł. I przepraszam że wyraziłem się niejasno, słucham(bez głównie) metalu ale rock itp. też przypadają mi do gustu, i nie, nie jestem pozerem