![]() |
Lincz - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: Inne (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Forum: Filmy (/forumdisplay.php?fid=12) +--- Thread: Lincz (/showthread.php?tid=1625) Pages: 1 2 |
Lincz - RevicenT - 05-08-2012 11:56 Film ogólnie jest oparty na faktach , koleś który mieszkał na wsi (Polak) Terroryzował całą wieś , zabił w cholere ludzi :/ Dręczył ich itp.. Każdy na wsi bał się jego ,aż w końcu jego 3 braci postanowili go poprostu zatłuc na śmierć , bo nikt nie mógł z nim wytrzymać . Zresztą co ja będe gadać obejżcie :) Dam wam dla próbki małą wycinke z tego filmu , akurat jak go zadźgali .. Aż trudno uwierzyć ,że to na autentycznych faktach :( RE: Lincz - Infelicity - 05-08-2012 12:26 >Zachęcaj ludzi do obejrzenia danego filmu >Wyjaw, że kluczowego bohatera zabili jego bracia RE: Lincz - RevicenT - 05-08-2012 14:51 Niewiem czy piszesz to jako jakąś rade ,albo ze zniechęcenia ,że wyjawiłem kto zabił głownego bohatera ? RE: Lincz - Gik - 05-08-2012 19:40 Byłem na tym w kinie w maju zeszłego roku. W sumie niewiele z tego pamiętam. Ogólnie film ni to ziębi, ni to grzeje. Miał za zadanie wstrząsnąć widzem, co mu wyszło słabo. Główną wadą jest obsada - wszyscy aktorzy występujący w filmie są znani przede wszystkim z oper mydlanych. Przypomina to dramatyzacje znane z programu "997". Dziadzio terroryzował wieś, owszem, ale nie "zabił w cholere ludzi :/". BTW - ten komiksowo przerysowany prokurator był nawet zabawny. RE: Lincz - Roofix - 05-08-2012 21:27 (05-08-2012 12:26 )Infelicity Wrote: >Zachęcaj ludzi do obejrzenia danego filmuSęk w tym, że to historia autentyczna, więc koniec jest i tak znany. RE: Lincz - Infelicity - 06-08-2012 15:39 Co nie oznacza, że ja go znałem. Teraz chociażby nie mam już ochoty oglądać tego "dzieła". RE: Lincz - kleer - 11-08-2012 17:22 Prezydent ich chyba ułaskawił, prawda? RE: Lincz - RevicenT - 13-08-2012 10:13 Jeden z ich braci popełnił samobójstwo ,bo podobno go kiedyś gwałcili w więzieniu i już niechciał tam wracać ,a zresztą niewiem co się dzieje ,być może są w więzieniu ... Niewiem.. RE: Lincz - Wan1Mas - 13-08-2012 10:18 http://pl.wikipedia.org/wiki/Samos%C4%85d_we_W%C5%82odowie Lurkać 1 września 2010 Sąd Najwyższy w Warszawie ostatecznie zakończył postępowanie sądowe przed polskim wymiarem sprawiedliwości w tej sprawie oddalając kasacje obrońców skazanych, którzy wnosili o przekazanie sprawy do ponownego rozpoznania przez sąd I instancji. W mocy pozostał tym samym wyrok Sądu Apelacyjnego w Białymstoku. Wcześniejszą decyzją Lecha Kaczyńskiego w ramach ułaskawienia wykonanie kar pozbawienia wolności warunkowo zawieszono skazanym za zabójstwo na okres 10 lat próby - czytać. RE: Lincz - kurek90 - 13-08-2012 16:45 Kaczyński zginął, to pół roku później sąd oddalił ;) Nieźle. |