![]() |
Zagrajmy, a prawa autorskie. - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: Zagrajmy W... (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Pomoc (/forumdisplay.php?fid=16) +--- Thread: Zagrajmy, a prawa autorskie. (/showthread.php?tid=2112) |
Zagrajmy, a prawa autorskie. - appareil - 05-11-2012 21:12 Każdy twórca zagrajmy prędzej czy później spotka się z problemami dotyczącymi praw autorskich. Let's play to youtubowa szara strefa i zależnie od wydawcy, różnie traktowana jest na tubie. Dlatego, warto podjąć środki, które zminimalizują ryzyko usunięcia filmu. Nie będziemy brali pod uwagę wszelkich spraw związanych z grafiką/muzyką do intra etc. bo sama idea intra w zagrajmy to gówniany pomysł. A jak chcecie taplać się w szambie, to nie liczcie na to, że pierwszy lepszy człek z ulicy doradzi wam, czy lepsze ciemne czy jasne. Co nam więc zostaje? Wybór gry. Quote:Ale jak to? Pszeciesz mogem nagrywac co chce a tobie nic do tego!!!11Prawda, nic mi do tego. Dlatego to jest poradnik dot. problemów z prawami autorskimi, a nie biblia zagrajmy. Oczywiście, patrzymy na gry z perspektywy problemów z prawami autorskimi, gusta na bok. Wiedza na ten temat najczęściej przychodzi z doświadczeniem, dlatego warto uczyć się na błędach innych, np:
Jestem w stanie wyodrębnić kilka czynników, które mają wpływ na usunięcie filmu. Są to:
Słówko o reklamach przy filmach (roszczenia identyfikatora treści):
I to w zasadzie tyle na obecną chwilę. Zdaję sobie sprawę, że cały temat można podsumować zdaniem nihil novi sub sole, ale chciałem te informacje zebrać w kupę i przykleić dla potomnych. Jeśli macie cokolwiek do dodania lub poprawienia, piszcie na PW. |