![]() |
Propozycji kilka - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: Zagrajmy W... (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Organizacja (/forumdisplay.php?fid=19) +--- Thread: Propozycji kilka (/showthread.php?tid=2286) |
Propozycji kilka - fszeker - 12-12-2012 23:07 Witam, Na początek warto napisać, że jestem właścicielem 6 000 użytkownikowego forum również opartym na MyBB (również głównym adminem)... A więc chciałem zaproponować adminom parę przydatnych rzeczy które mogą wykorzystać aby z forum korzystało sie wygodnie... Zarówno adminom jak i użytkownikom. Więc polecam: 1. ModNotice plus plugin do MyBB -- Naprawdę ladniej będzie kiedy zamiast pisania kolorem w postach będziecie dawać notatki do postów :D Polecam zmienić CSS na lekko ciemniejszy od tła i border radius na 5px i będzie pięknie :) 2. Bardziej Administratorskie... Edit History 3. Advanced forum rules. I ustawić niektóre działy od jakiejś ilości postów.. 4. Newbie Post Moderation - Przyda się co do "Negatyw zamknął konto" 5. Naprawić Edytor WYSIWYG. pluginem od WYSIWYG W sumie jak na coś więcej wpadnę to dopiszę :D Pozdrawiam. RE: Propozycji kilka - gremlin - 13-12-2012 11:18 Ad. 1. Niespecjalnie widzę potrzebę, ale ani mnie to ziębi, ani grzeje. Może dla adminów/modów będzie to wygodniejsze, Ad. 2. Jak wyżej. IMHO 'ostatnia zmiana' jest wystarczająca. Ad. 3. Nope. Prowadzi to tylko do tego, że użytkownicy piszą durnoty w innych działach, żeby nabić licznik postów, dopóki nie osiągną wymaganego progu. Dział "Wasze zagrajmy" oraz "Aktualności" jest moderowany i to lepiej się sprawdza. Ad. 4. Że niby wymagana akceptacja postów od nowych użytkowników czy co? Ad. 5. Nie korzystam z tego edytora, stąd pytanie: a co jest skopane? Nie widzę żadnych korzyści dla zwykłego użytkownika poza ew. punktem 5. Trochę mi to zalatuje 'zróbcie forum na moją modłę'. RE: Propozycji kilka - MircoCroCop - 13-12-2012 14:56 Forum z tego co widzę do teraz trzyma się dobrze i bez wyżej wymienionych rzeczy, ale jeśli administracja posądzi, że takie coś się przyda, dlaczego nie? RE: Propozycji kilka - fszeker - 13-12-2012 23:53 Zazywczaj tak jest bo to propozycje a nie zgłaszanie błędów. Skopany jest że jest skopany i nie działają prawidłowo guziczki i tło... Ja też nie korzystam za dużo ale razi... |