![]() |
RAM do komputera - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: Zagrajmy W... (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Pomoc (/forumdisplay.php?fid=16) +--- Thread: RAM do komputera (/showthread.php?tid=2812) |
RAM do komputera - Kubaa120 - 27-01-2013 00:01 Witajcie :) Mam pytanie na temat techniczny mojego komputera... Jest to dział ''pomoc'' i widziałem że piszą na temat mikrofonów itp. a że nie wiem gdzie dostać tą informację którą podam to piszę tutaj. A więc: Kupiłem jakiś czas temu nową płytę główną wraz z procesorem ponieważ chcę nagrywać filmy na YT ale niestety mam słabego kompa. Brakuje mi już tylko RAM ale napotkałem problem... Płyta obsługuje DDR3 max. taktowanie 1066Mhz a z takim taktowaniem są drogie Kości ... RAM z 1333Mhz jest o wiele tańszy bo chcę mieć 4GB i w porównaniu jest wielka różnica ... i to o 50zł. I teraz nie wiem ... Czy kupując sobie 1333Mhz będzie mi działać na płycie głównej która może mieć max. 1066Mhz? Słyszałem że się Szybsze RAM po prostu stabilizuje z wymaganiami płyty i wolniej po prostu pracuje ale się pytam dla pewności... Sprawdzałem na różnych forach i średnio widzę coś co by mi pomogło... Moja nowa płyta główna to : FOXCONN G41MXE Proszę o pomoc. Jeśli zły dział lub nie mogę takich tematów dawać to przepraszam i proszę o usunięcie lub zablokowanie, nie chcę kłopotów.. RE: RAM do komputera - Malix - 27-01-2013 01:05 Po prostu RAM zwolni ;) RE: RAM do komputera - Fuzzik - 27-01-2013 14:28 RAMy nie będą miały częstotliwości 1333MHz tylko max. 1066MHz, nic więcej nie powinno się zminić. RE: RAM do komputera - WinterWolf - 29-01-2013 11:07 Potwierdzam. Sama o to niedawno pytałam w sklepie komputerowym, w którym kupowałam moje kostki. |