![]() |
Książki Obcojęzyczne - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: Inne (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Forum: Literatura (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Thread: Książki Obcojęzyczne (/showthread.php?tid=2858) |
Książki Obcojęzyczne - Gaer56 - 01-02-2013 17:06 Tak więc Książki w obcym języku. Jakie lubicie? Jakie czytacie? Wasze ulubione? Gdzie można je kupić? Z racji iż nie czytałem takich książek mam takie pytania. Co sądzicie o tych książkach? Czy są gdzieś dostępne? Seria The Thomas Covenant - Thomas Donaldson. Seria The Myth - Robert Aspirin. The Belgeriad i Mallorean -David Eddings Polecił mi je ktoś.Na recenzjach wypadają nieźle. Problem tylko z dostępnością... RE: Książki Obcojęzyczne - Lavos - 02-02-2013 01:29 Ostatnio czytałem opowiadania Lovercrafta, zbyt nudne nawet na pociąg. Pożyczyłem od znajomego, trzymałem chyba ze trzy miesiące, heh. RE: Książki Obcojęzyczne - Andzia639 - 03-02-2013 12:15 Ostatnio zabrałem się w ramach przygotowania się do zaliczenia Socjologii Prawa za twórczość Max Webera np. "Etyka protestancka i duch kapitalizmu", nie miałem ochoty męczyć się przy szukaniu polskich tłumaczeń jego twórczości (sam wykładający powiedział że jedyne dobre tłumaczenia tego faceta są już dawno wyprzedane) więc zabrałem się za czyste niemieckie wersje. I muszę przyznać że w polskich tłumaczeniach niektóre zwroty są bardzo dziwne tłumaczone. Wniosek: Jeśli umiesz i możesz to czytaj teksty w ich pierwotnym języku, mają wtedy brzmienie takie jakie one powinno mieć bez jakiegokolwiek wpływu ze strony tłumaczów itp. RE: Książki Obcojęzyczne - Berx - 18-02-2013 16:01 Jak dla mnie najlepsza biografia anglojęzyczna, czyli biografia Anthonego Kiedisa pt."Blizna". |