![]() |
Reloop sPodcaster vs Samson Go Mic - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: Zagrajmy W... (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Pomoc (/forumdisplay.php?fid=16) +--- Thread: Reloop sPodcaster vs Samson Go Mic (/showthread.php?tid=3637) |
Reloop sPodcaster vs Samson Go Mic - Miwoli - 27-04-2014 15:22 Witam Mam zamiar przesiąść się z mojego aktualnego mikrofony (Creative Fatal1ty HS-800) na jakiś lepszy mikrofon USB do 250zł. Mam wielki dylemat, ponieważ w tej cenie znalazłem Reloop'a sPodcastera i Samsona Go Mic jako najlepsze. Który mikrofon według was powinienem wybrać? Reloop ma lepszą rozdzielczość dźwięku i jest większy, przez co łatwiej będzie go postawić na biurku i do niego gadać. Natomiast Samson ma 3 zmienne charakterystyki i wyjście na odsłuch. Tylko że jest mały i ciężko będzie go jakoś ustawić na biurku i do nieg jeszcze gadać. Chyba będę się musiał do niego garbić. O późniejszym montażu Pop filtra nie mówiąc. Doradźcie proszę który wybrać i dlaczego. RE: Reloop sPodcaster vs Samson Go Mic - Lugia007 - 27-04-2014 21:22 Samson jest mały, ale odbiera na tyle dobrze, że nie trzeba się do niego schylać. RE: Reloop sPodcaster vs Samson Go Mic - Araulen - 01-05-2014 10:20 Osobiście jestem posiadaczem Go Mica od kilku miesięcy. Mikrofon mimo swoich gabarytów niesamowicie zbiera dźwięk. Ustawiłem systemowo poziom nagrywania na 15% i mogę mówić do niego z odległości kilku metrów i będzie słychać, więc nie musisz się martwić o jakieś schylanie :). Pop Filtr według mnie do niego jest zbędny, bo nie wyłapuje tak czule wybuchowych głosek jak te większe mikrofony. Reloop jest fajny jeśli chodzi o postawienie itd. ale według mnie (podkreślam - według mnie i obserwacji różnych filmów na obydwóch mikrofonach) jakość dźwięku ma gorszą, niż Samson. Moim zdaniem bierz Samsona i będziesz zadowolony. RE: Reloop sPodcaster vs Samson Go Mic - Miwoli - 10-05-2014 15:55 Kupiłem Samsona zgodnie z waszymi zaleceniami i muszę stwierdzić, że całkiem dobrze się spisuje. Co prawda by było mnie dobrze słychać muszę mieć systemowe poziomy ustawione na 100%, a wtedy strasznie wyłapuje klawiaturę i myszkę i nie wiem, jak go ustawić, by nie było słychać mojego "spamu" na klawisze, ale dźwięk jest dobry, chociaż mówię z daleka (jakieś 50cm). Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze :) |