![]() |
Sprawdzian dla "debili" - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: Zagrajmy W... (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Aktualności (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Thread: Sprawdzian dla "debili" (/showthread.php?tid=445) |
Sprawdzian dla "debili" - kaszub - 13-07-2011 21:11 Parę dni temu, dobrze nam znany BrzydkiBurak dodał kolejny film na swoim kanale Youtubowym poświęconym grze Minecraft. Przez pierwsze 3 minuty, film nie różni się mocno tematycznie od poprzednich. BB mówi jak zrobić coś, żeby wg niego było dobrze itp, itd. Ale gdy widz dotrwa do 3:50 minuty, dowiaduje się, że prawdopodobnie stał się ofiarą pewnego eksperymentu. Zapoznajcie się z tym filmikiem: Według mnie pomysł był całkiem dobry. Cebulaczek pokazał prawdziwą naturę ok. 90% oglądających filmy z Minecraft. Wyniki tego "eksperymentu" idealnie pokazują, że prędzej sukces (jeśli chodzi o sławę i widzów) osiągają osoby, które nie pokazują niczego wybitnego. Liczy się tak zwane "show". Innowacyjność i oryginalność schodzą na dalszy plan. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale nie jest to zbyt powszechne. Nie mówię tu o Minecrafcie, ale jakichkolwiek produkcjach. Co o tym sądzicie? Czy tego typu eksperymenty mają sens? Czy może to strata czasu, gdyż młodych (i starszych) użytkowników nie da się już niczego nauczyć? RE: Sprawdzian dla "debili" - undero - 13-07-2011 21:17 No cóż ciekawy eksperyment chodziarz nie wiem czy tak na 100% się sprawdza to do czego to miało być:d RE: Sprawdzian dla "debili" - Andzia639 - 13-07-2011 21:23 Moja pierwsza myśl po obejrzeniu filmiku: "Pokazał klasę..." RE: Sprawdzian dla "debili" - Zwaniec - 13-07-2011 21:31 Z założenia omijam szerokim łukiem wszystkie filmy z Minecraft. Cały ten fenomen i wielkie "wow" (swoją drogą WoW również ;) ) odnośnie tej produkcji do mnie jakoś nie przemawia. RE: Sprawdzian dla "debili" - TheEurola - 13-07-2011 21:41 Przy pierwszym filmie udało mi się załapać całą ideę tego filmiku. Miał on pokazać, że ludzie lubią, gdy ktoś inny napracując się nagle traci wszystko. Tacy jesteśmy niestety. Post krótki, jednak ukazuje co myślę, o takich sprawach. RE: Sprawdzian dla "debili" - undero - 13-07-2011 21:56 Zgadzam się z TheEurola czasem człowiek może na coś pracować a i tak wszystko straci ale jest pozytyw że można jeszcze zacząć od początku ... RE: Sprawdzian dla "debili" - Andzia639 - 13-07-2011 22:12 No cóż, najbardziej wkurza człowieka (m.in. mnie) jak widzę ludzi którzy mają wyłącznie minecraft na koncie i nic więcej a cieszą się większą popularnością niż nie jeden dobry let's player. Mam nadzieję że wkrótce skończy się sezon minecraftowy.... RE: Sprawdzian dla "debili" - undero - 13-07-2011 22:24 Dokładnie Andzia tak gra już za długo króluje na kanałach i jest jej już za dużo a przecież jest tyle wartościowych gier.... RE: Sprawdzian dla "debili" - Roofix - 13-07-2011 22:29 Całkiem ciekawy artykuł o polskiej "scenie" Minecrafta, miejscami nawet zabawny. Polecam fanom i nie fanom. http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,9908747,Cala_Polska_gra_w_Minecrafta.html RE: Sprawdzian dla "debili" - Lavos - 14-07-2011 01:53 Głupi kontent, heh. Szkoda, że nie powiedział o swoim koncie, byłoby szczerze. I pamiętajmy, że Burak tak bardzo popiera vlogerów, czyli ludzi bez oryginalności. Sam filmik powstał przy pomocy ludzi bez oryginalności. Morał - hipokryzja i brak konstruktywizmu aż razi. |