X
Zagrajmy w...
Masz pomysł na gre wideo ? - Printable Version

+- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl)
+-- Forum: GRY (/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Forum: Gry (/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Thread: Masz pomysł na gre wideo ? (/showthread.php?tid=622)

Pages: 1 2 3

Masz pomysł na gre wideo ? - FeniX - 27-08-2011 19:45

Nie interesuje się tworzeniem gier , ale ostatnio zacząłem rozmyślać nad jakąś odskocznio od tego co serwują nam twórcy gier i po przeanalizowaniu tego co jest na "topie" w branży stwierdziłem , że jest bardzo dużo gier w których musimy unicestwiać zombie (Left4Dead , Dead Rising , Dead Island , Bikini Zombie Slayer)
Czy ktoś wpadł na pomysł zrobienia gry w której to głównym bohaterem jest zombie którego zadaniem jest zarażanie ludzi ? (Jeśli jest taka gra napiszcie )

I właśnie jak wymyśliłem "bohatera zombie" wpadłem na to aby założyć ten wątek i dowiedzieć się o waszych oryginalnych pomysłach na grę .

Jak jesteśmy w temacie ciekawych pomysłów , to w CDA zobaczyłem cytat Cliffa Bleszinskiego (gościa od Gears of War) mianowicie :
"Strasznie chciałbym grę na kinecta , w której byłbyś małpą w zoo rzucającą odchodami w gości . " Moim zdaniem strzał w 10 .

RE: Masz pomysł na gre wideo ? - Gimper - 27-08-2011 20:00

Quote:I właśnie jak wymyśliłem "bohatera zombie" wpadłem na to aby założyć ten wątek i dowiedzieć się o waszych oryginalnych pomysłach na grę .
Było kiedyś coś takiego, czytałem w którymś Tipsomaniaku z CDA. Nazywało się to bodajże "Stubbs the Zombie".

RE: Masz pomysł na gre wideo ? - Gik - 27-08-2011 20:01

(27-08-2011 19:45 )FeniX Wrote:  Czy ktoś wpadł na pomysł zrobienia gry w której to głównym bohaterem jest zombie którego zadaniem jest zarażanie ludzi ? (Jeśli jest taka gra napiszcie )

"Stubbs the Zombie"

W podstawówce snułem z kolegami wizję gry, w której miałeś do wyboru współpracę z różnymi grupami. Taka mała zabawa w policjantów, gangsterów i jakichś tam rebeliantów. Aby zaakceptowali cię do grupy, oprócz wykonania kilku zadań dla nich oczywiście, musiałbyś nosić odpowiedni typ fryzury, lub ubrania.

Fryzury i ubrania wprowadziło "GTA: San Andreas", respekt z tym związany - "Saint's Row", a zabawę w policjantów i gangsterów - "25 to Life" (okropna gra swoją drogą). Ukradli nam nasze pomysły!

RE: Masz pomysł na gre wideo ? - FeniX - 27-08-2011 20:09

ehh nie wiedziałem o "Stubbs the Zombie" , ale fajnie że takie coś istnieje jak będzie okazja to zagram .
A i jestem taki nie ogarnięty , że temat założyłem w dziale "Gry" , a powinien być raczej w "Hydepark" (jak do h*&% można pomylić działy to nie wiem) jeśli można to proszę o przeniesienie .

//To nie było potrzebne.

RE: Masz pomysł na gre wideo ? - Gik - 27-08-2011 20:11

Heh, temat założyłeś w dziale "Hydepark", a ja go przeniosłem do działu "Gry".

RE: Masz pomysł na gre wideo ? - vlodek2532 - 27-08-2011 20:16

Ja chciałbym zobaczyć Ursus C-360 3P Racing

RE: Masz pomysł na gre wideo ? - Psych00l - 27-08-2011 20:20

Ja chciałbym RPG z nieograniczonymi możliwościami. Np. samemu wpisujesz co chcesz by postać powiedziała etc.

RE: Masz pomysł na gre wideo ? - Gimper - 27-08-2011 20:30

Osobiście czekam na Matrixa ;]
Swoją drogą jest to wykonalne kiedy nauczymy się lepiej przetwarzać sygnały z mózgu na dane dla komputera - po podłączeniu się do maszynerii nasze ciało jest paraliżowane a wszystkie sygnały z mózgu przechwytywane i przekazywane do gry - voila jesteśmy w środku mimo że nadal siedzimy bezpiecznie w fotelu. Oczywiście mózg musiałby otrzymywać bodźce wzrokowe od maszyny i w ogóle. Jeszcze kilkanaście/kilkadziesiąt lat zanim nauczymy się w takim stopniu panować nad tą wspaniałą maszynerią która siedzi w naszych głowach.

RE: Masz pomysł na gre wideo ? - FeniX - 27-08-2011 20:49

(27-08-2011 20:11 )Gik Wrote:  Heh, temat założyłeś w dziale "Hydepark", a ja go przeniosłem do działu "Gry".

Przepraszam , mój głupi błąd .

A co do innowacyjnej gry to właśnie wymyśliłem zręcznościówkę w której to mamy za zadanie łatać dziury w Polskich drogach czym popadnie , jeśli chcielibyśmy to trochę rozbudować to można stworzyć "Symulator Polskiego Drogowca" z dialogami (Aby przekierowywać na objazdy) , handlem (Aby skoczyć po tzw. browarka) i po tym jak wzmocnimy się "potionem" i napotkamy nieprzyjemnego kierowce który nie chce skorzystać z objazdu , to możemy skorzystać z innowacyjnego systemu walki :)

RE: Masz pomysł na gre wideo ? - punio7 - 28-08-2011 21:05

(27-08-2011 20:20 )Psych00l Wrote:  Ja chciałbym RPG z nieograniczonymi możliwościami. Np. samemu wpisujesz co chcesz by postać powiedziała etc.

Actually, takie gry istnieją, nazywają się MUDy, Multi User Dimension. Te gry to sieciowe RPG'i tyle iż rozgrywają się w linii poleceń. Gra wymaga trochę nauki ale po wtajemniczeniu gra się naprawdę świetnie. Polecam szczególnie polskiego Killer mud, opertego na drugej edycji D&D.

Btw. sam zacząłem pisać swojego konsolowego RPG'a jeżeli kogoś by to interesowało to mogę pisać jak coś się pojawi.