![]() |
Fight Club / Podziemny krąg - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: Inne (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Forum: Filmy (/forumdisplay.php?fid=12) +--- Thread: Fight Club / Podziemny krąg (/showthread.php?tid=980) |
Fight Club / Podziemny krąg - Pilesiu - 29-12-2011 15:31 "Podziemny krąg" to film opowiadający o trzydziestokilkuletnim Jacku, który cierpi na bezsenność. Z tego właśnie powodu zaczyna chodzić na różnego rodzaju spotkania grup wsparcia. Na jednym z nich spotyka Marlę, która podobnie jak on udaje różne choroby tylko po to by być w centrum uwagi. Główny bohater, który jest jednocześnie narratorem, jest znużony swoim dotychczasowym, jałowym życiem. Pewnego dnia w samolocie spotyka Tylera. <--- to część artykułu z Filmweb. http://www.filmweb.pl/Podziemny.Krag Jeśli chodzi o mnie to film bardzo mi się podobał. Niech was tytuł nie myli głównym wątkiem nie jest walka choć też występuje stąd pewnie bierze się polskie tłumaczenie. ( btw. wizerunek Jareda Leto po jednej z walk głównego bohatera bardzo mi leży haha. :cool:) Polecam ten film ponieważ jest ciekawy i końcówka filmu bardzo zaskakuje. Miłego oglądania Pozdrawiam Pilesiu RE: Fight Club / Podziemny krąg - Kern3l - 30-12-2011 19:25 W moim rankingu filmów jest na drugim miejscu. Oglądałem go z polecenia osoby, której upodobania są mało zbieżne z moimi i byłem dość sceptycznie nastawiony - moje zaskoczenie było spektakularne. Niestety niewiele mogę napisać ponad to, co znajduje się w poście powyżej, by nie psuć tym, którzy nie oglądali. Jazda obowiązkowa. RE: Fight Club / Podziemny krąg - Gik - 30-12-2011 19:46 Nie chce mi się za bardzo pisać, więc: - Kumpel zespoilował mi film. Nienawidzę go za to. + Muzyka kicks ass. + Jared Leto zostaje zmasakrowany. Oh yeah. -/+ Filozofia Durdena nie bardzo do mnie przemawia, ale żarty miał niezłe (kino). + Dialogi, wartka akcja, film nie nudzi. + Ciekawe postacie. + Helena Bonham Carter zanim zbrzydła. + Patent z "migawkami" Durdena. - Końcówka odstawała od klimatu reszty filmu. Ogólnie film jest w moim osobistym "Top 10". I główny bohater raczej nie nazywał Jack. W napisach końcowych figurował chyba jako "Narrator". |