Post Reply 
Dungeons - znów będzie nam dobrze być złym?
Author Message
kaszub Offline

Dungeons - znów będzie nam dobrze być złym?
Dungeon Keeper. Wspaniała gra w którą grałem w podstawówce. Tworzenie własnych lochów, sal tortur, kurników i wiele innych. I ten słynny slogan "Dobrze być złym". Ci co zasmakowali tej wspaniałej produkcji, na pewno stracili przy niej mnóstwo czasu. Czy jest ktoś taki, kto po zagraniu w DK 2 nie czeka z utęsknieniem na 3 część? No właśnie.. :)

Już 10 lutego ukaże się gra Dungeons, czyli potomek Dungeon Keeper 1 i 2. Co prawda nie będzie to typowy "symulator" lochu. Będzie to nieco inna gra, ale również osadzona w starych dobrych podziemiach. Naszym zadaniem będzie również tworzenie lochu z tą różnicą, że będziemy musieli go "dekorować". Czyli tworzyć warsztaty, skarbce, biblioteki itp. Wszystko po to, żeby wpuszczony do naszych lochów bohater, czuł się tam dobrze. Dziwne? Tak, dziwne, ale szczęśliwy bohater jest więcej wart. A raczej jego dusza. Gdy nasz uwięziony bohater jest już wystarczająco szczęśliwy, Władca Podziemi (czyli my) wysysa z niego energię. Za zdobytą energię kupujemy kolejne "ozdoby" do naszego lochu. I tak dalej. Przynajmniej tyle wiemy na chwilę obecną.

Gra na razie nie ma Polskiego wydawcy, więc może być problem z zakupem. Miejmy nadzieję, że jednak zostanie ona wydana w Polsce i odpowiednio zlokalizowana.

A póki co, zapraszam na mini gameplay-recenzję dema.
http://www.youtube.com/watch?v=ENPqdU0ODUA
31-01-2011 15:26
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
punio7 Offline
*

RE: Dungeons - znów będzie nam dobrze być złym?
:O

Dekorujemy lochy aby bohater się w nich dobrze czuł? Mój mózg nadal to przetwarza i nadal nie łapie w tym sensu.

[Image: 88440151.gif]
(This post was last modified: 31-01-2011 21:27 by punio7.)
31-01-2011 16:08
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lavos Offline
*

'Nieco inna gra' ?!

To jak porównać DK do Simsów.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
31-01-2011 16:47
Find all posts by this user Quote this message in a reply
SeedPL Offline
*

Quote:Dekorujemy lochy aby bohater się w nich dobrze czół?
Czuł, tak przy okazji.

Szwabska gra, dema nawet po angielsku nie wydali.
31-01-2011 17:17
kaszub Offline

(31-01-2011 17:17 )SeedPL Wrote:  Szwabska gra, dema nawet po angielsku nie wydali.

Podobno to tylko kwestia przestawienia literek na "en" w pliku config. Nie sprawdzałem, więc nie wiem czy to prawda.
31-01-2011 19:22
RomanPL79 Offline
*

Gra naprawdę fajnie się prezentuję, chyba dość szybko se ją załatwię ^^
04-02-2011 16:13
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  SSX - będzie kontynuacja? kaszub 0 1.428 09-11-2010 20:38
Last Post: kaszub

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5