Post Reply 
Pegasus
Author Message
whit Offline

Pegasus
Taki sentyment mnie złapał, że... Pamięta ktoś pegasusy? Ja bardzo dobrze, wydaje mi się, że do końca życia będę miał ten obraz w pamięci.
A miałem dokładnie ten model :

http://imageshack.us/photo/my-images/685/pegazus.jpg/

Do dziś pamiętam, ile to radości mi przysporzyło. Dyskietek nie miałem, ciężko było mi znaleźć pasujące do mojego modelu i niestety nigdy się nie udało. A może to i lepiej, dzięki temu miałem mnóstwo czasu aby postrzelać do kowboji, latających dysków czy tam talerzy i oczywiście kaczek,
z tym kundlem co sie ze mnie śmiał:happy:. Później zostało tylko mario, niestety padł mi mój ukochany pistolet. Lubiłem zasiadać po prostu w "menu". I słuchać muzyki. Troche w innej formie, ale to ten sam utwór.

http://www.youtube.com/watch?v=tKEmJ7hoYHU

Tak bardzo chciałbym jeszcze raz ujrzeć to menu. Właściwie do tej pory nie wiem co się z nim stało. Pamiętam, że szwankował. Pewnie już zszedł z tego świata na jakimś wysypisku. Gdybym teraz go dorwał w swoje ręce, za żadne pieniądze bym go nie sprzedał. Ahh... to były piękne chwile.:cool:

Edit. I oczywiście czołgi! Ile to ja sie nabroniłem tego pięknego orła;).
(This post was last modified: 23-08-2012 11:21 by whit.)
23-08-2012 11:17
Find all posts by this user Quote this message in a reply
carving85 Offline
*

RE: Pegasus
Taki też był chyba moim pierwszym. Ja nadal mam jakąś wersje pegazusa w piwnicy. To już jest taka wersja w postaci klawiatury. I nadal mam pokaźną ilość tych dyskietek. Od takich 999 w jednym do contry w sumie około 20-30 się zachowało.
(This post was last modified: 23-08-2012 14:50 by carving85.)
23-08-2012 14:49
appareil Offline
*

O ile pamiętam to ten twój model to nie był Pegazus (czyli famiklon), a klon NES-a. A przynajmniej miał możliwość uruchamiania kartridży z takowego.
23-08-2012 16:16
whit Offline

(23-08-2012 16:16 )apparatus Wrote:  O ile pamiętam to ten twój model to nie był Pegazus (czyli famiklon), a klon NES-a. A przynajmniej miał możliwość uruchamiania kartridży z takowego.

Z tego co wyczytałem, jest to pegasus sp60.
23-08-2012 16:38
Grzybiarz Offline
*

"Pamięta ktoś(...)"? Mój w 100% działający stoi z kabelkami i pudełkiem kartridżów. Nie mam również pojęcia dlaczego każdy zawsze wspomina Battle City (czołgi) na Pegazusa. Ja gry tej miałem po dziurki w nosie. Fakt, każdy ją miał, fakt nie każda gra pozwalała na jednoczesną grę po tej samej stronie i fakt gra w nią przynosi frajdę. Kiedy jednak każda osoba z którą grałem bez namysłu sięgała po "czołgi" zupełnie nie zwracając uwagi na całą resztę, piętrzących się tuż obok gier trafiał mnie z deka szlag.
Melodię znam zaś z kartridża o wdzięcznej nazwie 9999in1. Menu przedstawiało parę na plaży, która zbliżała się do siebie coraz bardziej, im dalej zabrnęliśmy w listę. Bardzo ładnie zrobione, przyznaję. (Mam nadzieję, że nic mi się nie pomerdało, choć mogę przysiąc, że była to właśnie ta melodia.)
17-09-2012 03:32
whit Offline

(17-09-2012 03:32 )Grzybiarz Wrote:  Melodię znam zaś z kartridża o wdzięcznej nazwie 9999in1. Menu przedstawiało parę na plaży, która zbliżała się do siebie coraz bardziej, im dalej zabrnęliśmy w listę. Bardzo ładnie zrobione, przyznaję. (Mam nadzieję, że nic mi się nie pomerdało, choć mogę przysiąc, że była to właśnie ta melodia.)

Dokładnie, na moim sp-60 grałem tylko w wbudowane gry a menu to była para na plaży oraz ta melodia. Zdaje się, że im dalej brnęło się w listę tym jak gdyby zmieniała się pora dnia lub coś podobnego. A gry z listy wybierało się takim jakby białym(?) ptakiem i w dodatku ta wspaniała muzyka. W menu również przesiedziałem trochę czasu :). Najwięcej grałem w mario. A Tanki wspomniałem dlatego, że gier tych nie miałem zbyt wiele. Zapomniałem tylko jeszcze o Dr. Mario ;). A i muszę przyznać, że zamówiłem cholernie taniego pegasusa Funstation. Przysłali Flinstation z zepsutym zasilaczem. Jednak, jestem szczęśliwy z tego zakupu, znów mogę zanurzyć się w te dla mnie wspaniałe produkcje. Z racji tego, że nie idę za techniką i nowościami bawię się przy tym wybornie. I nie chce tego zmieniać. Serce mi się kraje[...]

Edit. Dokładnie to miałem wbudowane, to samo menu, muzyka, chyba tylko gry się różnią.
http://www.youtube.com/watch?v=jrs8Ffqlj0w
(This post was last modified: 19-09-2012 17:45 by whit.)
18-09-2012 17:14
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5