Heya! :D
Wiem, że cały post jest długi, ale zachęcam do przeczytania, i wyrażenia swojej opinii na ten temat :)
Spróbuje napisać co nieco o grze i moich przemyśleniach na jej temat, ale piszę głównie dlatego, że jestem ciekaw Waszego zdania nt. tejże gry. Bo mnie ta gra strasznie jara i zniecierpliwieniem wyczekuję jej premiery, która była zapowiadana na marzec, niestety jak się okazało na gre przyjdzie Nam poczekać jeszcze 5 miesięcy, aż do sierpnia.
Czy będzie lepsza od poprzedniczki?, czy będzie się opłacało kupić?, co czujecie patrząc na zdjęcia oraz wideo z gry? (którego na razie niestety dość mało), etc... można dużo wymienić.
Według mnie gra będzie naprawdę super. Bardzo podoba mi sie rozbudowanie otoczenia (a nie tak jak w jedynce - cały czas autostrada no i ew. co jakieś 10min stacja...), więcej miast, bramki na granicach będą realistyczniejsze - słupki, linie na drodze, znaczniki gdzie bramka otwarta a gdzie nie, kierowanie tranzytu do określonych bramek etc...
Zresztą wszystko ładnie widać na screenach ;)
Infrastruktura drogowa też została mocno rozbudowana :)
Hmmmm... co jeszcze? Licencjonowani producenci trucków(a nie jakieś Swift i inne), o wiele większy wybór taboru, ładniejsze naczepki oraz możliwość w pewnym stopniu tuningowania naszej maszyny, poprzez dodanie halogenów, malowań i innych pierdółek, co w ETS jest nowością i bardzo miło zaskakuje potencjalnego odbiorce :)
Zastanawia mnie jedynie jedno, a mianowicie czy na naszych zestawach pojawią się obrysówki, których szczerze mówiąc bardzo mi brakowało w pierwszej części gry...
No i nie zapominajmy o grafice, która jest na prawde super. Zostawiłem sobie ją na koniec, gdyż w symulatorze to nie ona jest najważniejsza. Liczy się realizm i przyjemność płynąca z jazdy (przynajmniej tak myślę).
Przepiękne widoki podczas jazdy zarówno w miastach jak i poza nimi. Zróżnicowane otoczenie o czym już pisałem wcześniej - mostki, rzeczki, laski, domki, remonty dróg i wiele wiele innych...
Bardzo podoba mi się również grafika deszczu zalegającego na szybie oraz odbijanie świateł od mokrego asfaltu. Ciekawi mnie, czy droga hamowania podczas deszczu będzie wydłużona? Jak myślicie?
Bo myśle, że byłoby to bardzo fajną rzeczą ;)
Interesuje mnie też, jak będzie się jeździć nocą, bo z tego co widziałem na screenach światła stopu przemieszane z oświetleniem kabiny mogą nieźle razić po oczach, zwłaszcza podczas deszczu.
W sumie o grafice nie mam za wiele do napisania, bo od strony technicznej sie nie znam, więc nie napisze jakie to efekty zostały użyte czy na jakim silniku graficznym pracuje gra no bo po co to komu? Chciałem napisać tu o moich przemyśleniach na temat gry, na której
premiere bardzo czekam, i posłuchać co Wy macie do powiedzenia i co o niej myślicie ;)
Myślę że zapowiada się całkiem dobra gra, pytanie tylko ile przyjdzie za to zapłacić?
Zamieszczam link do screenów z gry. Niektóre na prawde zapierają mi dech w piersiach. Po prostu coś pięknego...
Galeria screenów z Euro Truck Simulator 2
No i na koniec chciałbym przeprosić za błędy i nieład panujący w poście, ale ze mnie taki chaotyczny człowiek jest i tyle :P
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i czekam na odpowiedź ;)
@EDIT: Jakby co, na jakąkolwiek odpowiedź z mojej strony będzie trzeba poczekać do poniedziałku...