Bardzo mnie cieszy odzew z Twojej strony, przynajmniej nie mam poczucia, że produkowałem się bezcelowo. Szkoda trochę, że uważasz moje uwagi za śmieszne, zamiast w jakimś stopniu użyteczne. Wracając do tematu:
Quote:- Wytykasz mi wadę wymowy, której jestem świadom o d ,,X" już lat, więc nie jest to dla mnie nowość ;
Nie twierdzę, że nie wiesz o tym, jednak pewne wady nie wpływają negatywnie na odbiór. Twoja niestety wpływa (rzecz jasna to subiektywne odczucie), dlatego ta uwaga znalazła się w zestawieniu pomimo tego, że brzmię jak cpt. Obvious.
Quote:-Sam wspomniałeś, że podczas gry w Unreal Tournament komentowanie jest ciężką sztuką, wolę mówić mniej niż rzucać bluzgami na prawo i lewo jako urozmaicenie komentarza,
Tak, to jest ciężkie, ale nie sugerowałem Ci bynajmniej, żebyś bluzgał. Ba, gdybyś tak robił, to bym Ci to wytknął. Trudność dobrego komentowania danej gry nie jest wystarczającą wymówką dla nudnego komentarza.
Quote:-Wspominasz o czatowaniu przy windzie - najwidoczniej nie wiesz, że zdobytych punktów należy bronić, a nie latać wszędzie gdzie się da;
Hmm, czatowanie to dobre określenie, ale bez offtopu: przede wszystkim nie byłeś w krytycznej sytuacji, która zmuszałaby Cię do podjęcia takich kroków. Dokładnie mam na myśli to, że gdybyś nie potrafił sobie poradzić z tym etapem, a kolejne podejścia byłyby nużące, to taka zagrywka miałaby uzasadnienie. Po drugie, gdyby nie ten niski poziom trudności, to nie dałbyś rady utrzymać tego punktu w ten sposób.
Quote:-Stwierdzasz, że brak mi umiejętności, tak się akurat składa, że grałem w tą grę już 12 lat temu i znam ją o wiele lepiej niż wielu graczy.
So? Mówię o umiejętnościach, a nie wiedzy. I to umiejętności właśnie Ci brak.
Quote:-Poza tym, jeśli mam za zadanie ocenienie jakiejś publikacji to nie oceniam jej po 5 stronach, ale po całości, Ty wysuwasz wnioski po fragmencie jednego z 12 odcinków, zauważyłem, że czynisz tak już nie pierwszy raz wystarczy popatrzeć na treść napisanych przez Ciebie postów;
W tym przypadku oceniłem tylko fragment, bo wysypała mi się przeglądarka inaczej obejrzałbym pewnie cały odcinek. Cała playlista to ponad 5h godzin materiału, serio oczekujesz, że ktoś poświęci aż tyle czasu? Poza tym w ten sposób oceniają też widzowie, nawet bardziej surowo, nikt nie będzie się litował nad autorem, na yt jest za dużo treści. Myślę, że mam odpowiednie podejście, a mianowicie wybieram jeden z odcinków w środku serii (bo zawsze może być tak, że ten pierwszy lub pierwsze dwa tylko wyszły słabo). Jeśli jednak trafię na "pechowy" materiał (twórca miał gorączkę, był przemęczony etc.) to zawsze można mi o tym powiedzieć, a odniosę się do innego (w ramach dostępnego czasu).
Quote:-Widziałem wiele serii z UT nagrywanych przez bardzo młodych zagrajmerów i ich komentarz nie powala na kolana i nawet jeżeli grają na najniższym poziomie trudności to i tak mają wielką frajdę, to, że może posiadają mniejsze umiejętności nie dyskwalifikuję ich z posiadania tytułu ,, Prawdziwego Gracza"
Serie innych graczy z tej samej produkcji, które są słabe działają na Twoją "korzyść", lecz nie umniejszają Twoich potknięć. Dokładnie mam na myśli to, że jeśli musiałbym wybierać między Twoim a cudzym gorszym LP, to wybrałbym Twój, nie zmieniłoby to mojego odbioru.
Jednak skoro mowa o faktycznym zarzucie z tego cytatu: nie uznaję pojęcia 'prawdziwego gracza' czy też 'prawdziwego zagrajmera', rób co chcesz, nie mam zamiaru Cię powstrzymywać ani nikogo innego. Wyraziłem tylko swoją opinię, która może, lecz nie musi się pokrywać z opiniami potencjalnych widzów, gdyż ocena LP jest rzeczą mocno subiektywną. Do Ciebie należy decyzja, co z tą wiedzą zrobisz.