NOWY POZIOM!
Tak, więc z ciepłego i bezpiecznego terrarium wydostaliśmy się do... no właśnie sami zobaczcie
O to pokój, naszej karmicielki i podglądaczki. Kogoś kto oferował nam bezpieczeństwo, jedzenie i dość zacne życie. Więc pogwałćmy jej prywatność i rozejrzyjmy się dookoła.
Na początek mała ciekawostka: Denis Adventure (na plakacie i w komputerze), to poprzednia gra twórców Axela, kolejny miły aspekt...
Co się ze mną dzieje... chyba polubię tą grę zaraz :O
Oto i nasza właścicielka. A za oknami... JEST JUŻ CIEMNOOOOOOOOOOO, ALE WSZYSTKO JEDNOOOOO, PYTAM SIEBIEEE
Oj głupiutki Axel, przecież nie tak idą słowa... ale skoro już wyraził chęć uspołecznienia się to poszukajmy mu jakiegoś 'targetu'.
O ten się nada... żołnierz, tj dzielny i w ogóle. Przywitajmy się!
Chęć poznania przygód, świata i...
ŻE CO JAKA MYSZKO?!
Okeeej, wybaczam. Zresztą pan Żołnierzyk, pomimo dosyć pospolitego imienia, jest z zamiłowania skarbnicą wiedzy. Jestem bogatszy min. o to że, właścicielka ma na imię Emilka, a cały pokój to "Pokój Emilki" (widocznie Ołowiany odziedziczył zdolność do finezyjnych i innowacyjnych imion po rodzicach), że jesteśmy już znani (wieści się szybko roznoszą podobno) oraz że niektóre zabawki mogą nie podzielać ogólnego uwielbienia do naszej ucieczki w ostatnim poziomie. Spoko po ostatnich poziomach Axel zmężniał i jest pełen odwagi, więc nic nie jest mu straszne.
hm... Zapomnijcie o ostatnim zdaniu... umrzemy w męczarniach... na pewno.
Dowiedzieliśmy się jeszcze jednej rzeczy. A mianowicie:
oraz:
...
Dla wiadomości to jest owa przerażająca lokomotywa...
I cały obraz mężnego żołnierza prysł
Ok pomożemy Ci...
Dobra dobra, nie ma sprawy...
A teraz zapraszam naaaaaaaaaaa:
Dzieci co się stanie jak pociąg A z prędkością X zbliża się do ciała stałego imieniem Axel?
Nie wiecie?
Prawidłowa odpowiedź to oczywiście teleportacja rzeczonego Axela obok torów. Przecież to takie prostę!
Podniecony tą informacją, podzieliłem się nią z Żołnierzykiem.
Niestety jakoś nie chciał w to uwierzyć... tchórz. Dobra wyłączmy tą kolejkę, niech się biedaczyna trochę porusza, bo tak nie zdrowo w jednym miejscu stać.
Jest i dźwignia. Oby obyło się bez proble...
...
KTO BY SIĘ SPODZIEWAŁ?! NO KTO?!
Czekaj czekaj... co Ty mówiłeś podczas naszego pierwszego spotkania... co to było...
![[Image: 2011-11-22_00017.jpg]](http://dl.dropbox.com/u/23844576/Axel/02odcinek/2011-11-22_00017.jpg)
I TO JEST TWÓJ PRZYJACIEL!!!
Stary musisz sobie znaleźć innych przyjaciół serio...
I to koniec odcinka czekajcie na kolejny, a w nim: Axel dowiaduje się co to prawdziwa przyjaźń!!! I mapa... tego też się dowiaduje, ale to pewnie mniej ekscytujące.
Nadal zachęcam Was, do brania udziału w szukaniu odpowiedników bohaterów Axela. Może na zachętę dam + komuś do reputacji, co da najlepsze/najbardziej trafne porównanie (wiem hojny jestem... ale taki już się urodziłem).