KrzychuuuPe
{socialsites}
|
RE: Zakaz ujawniana zarobków YT?
pieniądze to drażliwy temat, nie wiem po co wyskakiwać z tekstem, ja zarabiam tyle a tyle, to działa negatywnie na otoczenie, ale w sumie mnie to lata xD istota LP to sama gra, dawanie przyjemności widzom, zabranie ich w podróż, podobnie jak w filmach czy coś a kasa to tak chyba drugorzędnie, mogę się mylić, ja mam takie zdanie ;]
|
|
06-05-2012 14:20 |
|
KrzychuuuPe
{socialsites}
|
yhym, yhym, rozumiem, masz rację, trochę się zagrzałem po gimperze ^^ pewnie wynika to z tego, że ludzie nie czytają umów, albo źle interpretują, no nie wiem dokładnie, może im ktoś powiedział, że nie mogą ^^ najważniejsze przecież jest w umowie (chyba, że trzeba zwiększyć czcionkę albo użyć dobrej lupy, bo może jest to napisane bardzo małym druczkiem)
|
|
06-05-2012 15:28 |
|
appareil

{socialsites}
|
art. 8, art. 18 § 1, § 2, art. 183b § 1 pkt 3, art. 183c, art. 100 § 1, § 2 pkt 2, § 2 pkt 4, art. 104 § 1, art. 1041 § 1 ustawy z 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz.U. z 1998 r. nr 21, poz. 94, ze zm.),
» art. 1 ustawy z 23 maja 1991 r. o rozwiązywaniu sporów zbiorowych (Dz. U. nr 55, poz. 236, ze zm.).
Tyle do polurkania odnośnie zakazów ujawniania zarobków.
tl;dr takie zakazy są niezgodne z prawem
|
|
06-05-2012 19:18 |
|
Vedoos

{socialsites}
|
Także nie zauważyłem by było coś takiego jak zakaz mówienia o zarobkach. LAG TV w swoim Livestreamie, na którym odpowiadał na różne pytania, wspomniał jakie to mogą być zarobki w przybliżeniu i od czego zależą.
Osobiście śmieszy mnie, gdy ludzie się zasłaniają wymówką "nie mogę wam powiedzieć bo mi zabronili". I zgadzając się z Sou, dziwi mnie że ludzie nie potrafią zwyczajnie powiedzieć wprost i szczerze: "Nie czuję obowiązku by wam to wyznawać." czy "Wybaczcie, ale to już moja prywatna sprawa."
Nie wiem jak za granicą, chociaż taki PewDiePie w wywiadzie przyznał się do tego, że zarobki ma takie, że w sumie nie musi pracować. Podobnie MaximusBlack z LAG TV, może nie dosadnie ILE zarabia, ale no cóż: http://www.youtube.com/watch?v=Q8IVMLXKGHs wystarczy posłuchać.
|
|
07-05-2012 13:30 |
|
GunslingerP

{socialsites}
|
Dżentelmen nie mówi o pieniądzach, dżentelmen pieniądze ma ;)
|
|
16-05-2012 20:27 |
|
Wan1Mas
{socialsites}
|
Ludzie nie muszą mówić o tym ile hajsu przygarniają, to jak się tłumaczą - ich sprawa, na pewno nie wypada mówić o tym ile się zarabia robiąc coś hobbystycznie, to że ktoś zarabia 1600 PLN czy 1600 funtów to inna sprawa.
Nie wiem po co się tłumaczyć, ale niektórzy wolą nie mówić - spieprzaj dziadu nie powiem ci ile zarabiam, wolą powiedzieć iż im nie wolno, niewinne kłamstwo.
|
|
16-05-2012 21:19 |
|