Post Reply 
Fearstia filozofuje
Author Message
Gik Offline
*

RE: Fearstia filozofuje
Niektóre fragmenty pominąłem, bo w gruncie rzeczy były one o tym samym. Jeżeli, że odniosłem się do jego nagrania zbyt wybiórczo - wytknij mi moje błędy.

Póki co czekam na odpowiedź Fearstii na moje argumenty i jakoś nie mogę się doczekać.

[Image: aqI8D.jpg]
05-04-2011 21:56
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Fearstia Offline
*

Nie możesz się doczekać, ponieważ mam ważniejsze sprawy na głowie, a to "forum" zupełnie wyleciało mi z głowy, dzisiaj akceptowałem ponad 2 strony komentarzy na moim kanale, oraz 2 usunąłem z powodu filmu, w którym to znalazła się muzyka z gry Metin 2 (zamiast tego miałem zaplanowane wejście na to forum, jednak jak widać, nic nie może być zaplanowane...)
Co do Wacków... Tutaj się muszę przyznać, bo to było żenujące, nie mam pojęcia dlaczego akurat o tej grze zacząłem wtedy mówić, sam nie lubię alkoholickiego, prostego i przede wszystkim "polskiego" humoru, skąd ta gra się tam znalazła, nie mam pojęcia.
Wracając do kwestii fabuły gier NESowskich - w tamtych czasach często grałem z osobami dorosłymi, które znały angielski, przez co tłumaczyły mi niektóre rzeczy. Nie mam pewności, czy użyłem w tym alogu słów, które miały zasugerować, że jako dziecko wyolbrzymiało się pewne fakty, dodając do tego sentymentalizm, chciałem zwrócić uwagę na to, że z biegiem lat, to co dla nie jednej osoby jest nudne, dla nas mogło być ciekawe, interesujące.
Oprawa audiowizualna, tutaj się nie wypowiem do czasu, aż nie usłyszę nagrania ponownie, teraz nie mam na to ochoty, po całym dniu zwyczajnie mi się nie chce słuchać, analizować, pisząc tego posta powołuję się na swoją pamięć.
Ktoś wysadził z tytułami dla niego ważnymi, więc i ja podałem przykład Silent Hillu.
Jeden tekst jest bardzo fajny, mianowicie:
Quote:Dzisiejsze gry wcale nie dają nam mniej frajdy jak stare.
Po prostu my nie czerpiemy takiej frajdy z gier jak kiedyś.
BTW, mam takie pytanie, czy znajduje się na tym forum chociaż z 5 tematów o zagrajmerach, gdzie nie ma lizania dupy i/lub krytyki? Czy tylko ja mam pecha i gdzie nie wejdę tam jest krytyka, gwardia kostki i atak? Czuję się, jakbym do kościoła katolickiego wszedł, a czytając niektóre posty, odczuwam większe zażenowanie niż widząc księdza z dzieckiem na kolanach -.-'
Pozdrawiam.
(This post was last modified: 05-04-2011 22:46 by Fearstia.)
05-04-2011 22:43
Lavos Offline
*

Quote:BTW, mam takie pytanie, czy znajduje się na tym forum chociaż z 5 tematów o zagrajmerach, gdzie nie ma lizania dupy i/lub krytyki?

BAWWW!
Są, zapewne są takowe, lizanie dupy ukróciłem ja w pewnym stopniu, zatem spokojna marchewa, towarzyszu. Jesteś tu bezpieczny.

Quote:Czy tylko ja mam pecha i gdzie nie wejdę tam jest krytyka,

Aghrr! Krytyka! My only weakness!
Nie czas już nauczyć się ją przyjmować, panie Fearstia? Duży z pana koń, nie gołowąs.

Quote:gwardia kostki i atak?

Pewnie jak u VVitchavena ; ]

Quote:Czuję się, jakbym do kościoła katolickiego wszedł, a czytając niektóre posty, odczuwam większe zażenowanie niż widząc księdza z dzieckiem na kolanach -.-'
Pozdrawiam.

Zabawne, to samo czułem słuchając twojego aloga. Posłuchaj, to do ciebie - powiedziałeś kilka bzdur. Ludzie na to zwrócili uwagę, bo mają prawo do samodzielnego myślenia. Jeśli twój kanał dał ci jakiś inny obraz, to jesteś w błędzie. Zacznij zatem myśleć nad tym co piszesz/mówisz, zamiast wić się teraz jak piskorz i beczeć, bo mafia z neta napisała kilka słów krytyki.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
05-04-2011 22:57
punio7 Offline
*

Straszne z nas potwory. Ludzie postują swoje kanały i proszą o komentarz i dostają komentarz. Jeżeli coś jest złe to nie powiemy, że to jest dobre a jak komuś się coś podoba to pochwali. Cóż w tym tak nadprzyrodzonego?

Czemu wg. ciebie księdza mieliby nie brać dzieci na kolana? Wśród rodziców, rodziny i znajomych również zdarzają się pedofile, czy to oznacza że nikomu nie wolno brać dzieci na kolana?

Słuchałem twojego nagrania i czytałem jeden z postów na twoim blogu, w obu przypadku odnosiłem wrażenie iż chcesz coś powiedzieć, ale zamiast mówić to tylko powtarzasz gdzieś zasłyszane teorie i poglądy i nic z tego nie wynika.

[Image: 88440151.gif]
(This post was last modified: 05-04-2011 23:17 by punio7.)
05-04-2011 23:16
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Fearstia Offline
*

Nawiązanie do księdza miało być niesmaczne, cel osiągnięty.
Potrafię przyjmować krytykę, umiem dyskutować, o to się nie musicie martwić, jednak autor tematu (mam przeczucie) chciał mnie sprowokować, nie udało mu się to, gdyby nie cynk pewnej osoby o tym temacie, nawet bym o nim nie wiedział, bo polska scena zagrajmerowa jest nudna, zupełnie jak to forum, gdzie powielane są te samy schematy, pomysł był dobry, wykonanie również, jednak... to userzy tworzą fora, grupy, bez nich nie istniało by to, coś o tym wiem.
Gdy człowiek czegoś szuka, to zawsze to znajdzie, gdy chce skrytykować - zrobi to. Tak samo jest w drugą stronę. Nie obrażam się, nie wyzywam nikogo, kto mnie krytykuje, bo to do niczego nie zmierza, uczmy się cierpliwości, bo bez niej niczego nie można osiągnąć.
Gdzieś zasłyszane teorie... Tutaj sprawa ma się kontrowersyjnie, ponieważ wszystko analizuję, gdy coś nie zgadza się z moimi przekonaniami, wiedzą, ignoruję to. Całe życie budujemy swoje opinie, dlatego blog póki co nie jest prowadzony, gdyż zdarzyła się u mnie rzecz, która wszystko postawiła zupełnie inaczej, niż tego chciałem, oraz pokazała "drugą stronę medalu" - którą to byłem pewien, że znam, okazało się inaczej.
06-04-2011 10:57
Lavos Offline
*

(06-04-2011 10:57 )Fearstia Wrote:  Nawiązanie do księdza miało być niesmaczne, cel osiągnięty.

To nawiązanie pasuje nijak do tego o czym tu piszemy.

Quote:Potrafię przyjmować krytykę, umiem dyskutować, o to się nie musicie martwić, jednak autor tematu (mam przeczucie) chciał mnie sprowokować, nie udało mu się to, gdyby nie cynk pewnej osoby o tym temacie, nawet bym o nim nie wiedział, bo polska scena zagrajmerowa jest nudna, zupełnie jak to forum, gdzie powielane są te samy schematy, pomysł był dobry, wykonanie również, jednak... to userzy tworzą fora, grupy, bez nich nie istniało by to, coś o tym wiem.

Tjaa..widać jak umiesz. Zamiast wytłumaczyć poruszone przeze mnie oraz Gika zagadnienia, cały czas tłumaczysz się w stylu 'ale to moje zdanie'. To nic konstruktywnego, serio.
Skoro to forum jest takie złe, po co tutaj jesteś?

Quote:Gdy człowiek czegoś szuka, to zawsze to znajdzie, gdy chce skrytykować - zrobi to. Tak samo jest w drugą stronę. Nie obrażam się, nie wyzywam nikogo, kto mnie krytykuje, bo to do niczego nie zmierza, uczmy się cierpliwości, bo bez niej niczego nie można osiągnąć.

Sugerujesz, że trzeba tak bardzo się doszukiwać luk w tym alogu? Każdy człowiek z przeciętną inteligencją je wskaże.

Quote:Gdzieś zasłyszane teorie... Tutaj sprawa ma się kontrowersyjnie, ponieważ wszystko analizuję, gdy coś nie zgadza się z moimi przekonaniami, wiedzą, ignoruję to.

LOL. Chcesz dyskusji, a teraz piszesz, że ignorujesz opinie innych. Czy jeszcze wiesz, o czym piszesz?

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
06-04-2011 12:06
CarlSheppards Offline
*

Chciałem się wypowiedzieć w temacie, ale potem zobaczyłem to:

Fearstia Wrote:Gdzieś zasłyszane teorie... Tutaj sprawa ma się kontrowersyjnie, ponieważ wszystko analizuję, gdy coś nie zgadza się z moimi przekonaniami, wiedzą, ignoruję to.

I wszystko stało się jasne. Dziękuję, dobranoc.
06-04-2011 12:34
Gik Offline
*

Quote:
Wracając do kwestii fabuły gier NESowskich - w tamtych czasach często grałem z osobami dorosłymi, które znały angielski, przez co tłumaczyły mi niektóre rzeczy. Nie mam pewności, czy użyłem w tym alogu słów, które miały zasugerować, że jako dziecko wyolbrzymiało się pewne fakty, dodając do tego sentymentalizm, chciałem zwrócić uwagę na to, że z biegiem lat, to co dla nie jednej osoby jest nudne, dla nas mogło być ciekawe, interesujące

Jako jedyny przykład gier NES-owskich z ciekawą fabułą podałeś Contrę. Grę, w której nie ma zawartych żadnych cutscenek wyjaśniających wydarzenia na ekranie. Skąd niby wiedziałeś, o co w niej chodzi? Pomijając nacieranie do przodu i rozwalanie wszystkiego.
Jeżeli jako dziecko wyolbrzymiałeś pewne fakty, to teraz jako dorosły mężczyzna powinieneś wiedzieć, że fabularnie w tamtych grach nie było nic nowego. Generalnie chodziło albo o uratowanie świata, albo dziewczyny. Schemat pełną gębą.

Nadal nie rozumiem, o co chodzi ci z tymi Silent Hillami. Domyślam się, że podałeś Homecoming jako przykład upadającej jakości gier w dzisiejszych czasach. No i? Zauważyłeś, że Homecoming zrobił inny developer? Mniej doświadczony? Bez żadnych szczególnych osiągnięć? Mogłeś się spodziewać, jaki poziom będzie prezentował sobą Homecoming.

"Nawiązanie do księdza miało być niesmaczne, cel osiągnięty."

Właśnie dlatego ogląda cię głównie zbuntowana dzieciarnia. Gratuluję.

"(...)jednak autor tematu (mam przeczucie) chciał mnie sprowokować, nie udało mu się to, gdyby nie cynk pewnej osoby o tym temacie, nawet bym o nim nie wiedział(...)"

Nie czytałeś shoutboxa. Takie nudne i słabe to forum, że nawet go nie przeglądałeś? Chciałem cię poinformować po godzinie, dwóch od wstawienia artykułu. Uważałem, że na jego temat najpierw powinni się wypowiedzieć sami użytkownicy forum, ewentualnie skrytykować moją polemikę, a następnie dopuścić ciebie do głosu. Bardzo przepraszam, że chciałem uniknąć burdelu w temacie. A poza tym, jak już rozmawiać o grach ogólnie - to na forum publicznym.

W swoim alogu o czasie 0:11 mówisz:
"Chciałbym z wami porozmawiać - tak, to będzie dyskusja -, ponieważ możecie ze mną rozmawiać poprzez komentarze pod filmem(...)"

Zacząłem dyskusję. Z tą różnicą, że odbywa się ona na forum, a nie na twoim kanale YT. Sam tego chciałeś.

edit-kaszubiak// "/" a nie "\" ;]

[Image: aqI8D.jpg]
(This post was last modified: 06-04-2011 17:57 by kaszub.)
06-04-2011 14:49
CarlSheppards Offline
*

Gik Wrote:Zacząłem dyskusję. Z tą różnicą, że odbywa się ona na forum, a nie na twoim kanale YT. Sam tego chciałeś.

Ktoś kto się przyznaje, że:

Fearstia Wrote:gdy coś nie zgadza się z moimi przekonaniami, wiedzą, ignoruję to.

raczej kłamie, twierdząc, że chce dyskusji. To pewnie żeby pokazać, że jest otwarty na zdanie innych.
Potem, jak widać, zdania te są ignorowane.

Fearstia już pokazał co potrafi, odchodzi - wraca; zaczyna od początku, ale zostawia widzów i dziękuje za 3k (mając trochę mniej niż 3k przed odejściem), a teraz twierdzi, że chce dyskusji, przyznając zarazem, że ignoruje odmienne zdanie.

Dlaczego? Dlaczego widzę w tym podobieństwo do N666 i VV?
06-04-2011 15:09
Kern3l Offline
*

(04-04-2011 17:47 )Gik Wrote:  Znasz kogoś, kto przeszedł Mafię, czy Dead Space więcej niż jeden raz? Ja nie. A wiesz, czemu? Bo jak raz się przejdzie taką grę, to już nie ma czego tam szukać. Po prostu wszystko się już widziało.

Ile razy się grało w Fallouty i za każdym razem widziało się coś nowego. Mówisz o liniowych historiach, nieliniowe są rozrywką wielokrotnego użytku.

A propos "moich" opinii - nie rozumiem ludzi, którzy czepiają się, że ktoś nie dopisał w swojej wypowiedzi, że to jest "moja, subiektywna opinia". A niby czyja miałaby być? Więc po co oczywistości pisać? Rozumiem, że jest wielu takich, co uważają, że ich prawda "jest najmojsza i najprawdziwsza", ale to oni powinni być piętnowani, a nie wszyscy, którzy nie chcąc męczyć czytających ciągłymi "IMHO", "w mojej opinii" itp.

Hm, w sumie już rozumiem takich czepiaczy. Dzięki temu mają się czego czepić, by zdyskredytować za byle bzdurę rozmówcę.

Dwa powyższe akapity są moimi przemyśleniami nie skierowanymi do konkretnych osób.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
06-04-2011 16:18
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5