Parada

{socialsites}
|
RE: Fraps vs Bandicam vs Mirillis Action! - Który najlepszy ?
(31-07-2012 20:58 )Andzia639 Wrote: Fraps dla obrazu i audio gry + audacity dla mowy
Zrobiłem pewien test, nagrałem gameplay z Left 4 Dead 2, materiał z Frapsa miał 744960kb/s danych, natomiast materiał z Actiona miał aż 1989120 kb/s mimo, że plik nagrany z programu Action ważył o wiele wiele mniej od Frapsa. Jakby ktoś się pytał, nagrywane na maksymalnych detalach + Full HD, jednak wracając do tematu jakim cudem jest to możliwe, że plik z programu Action ma taki bitrate i tam mało waży ?
Znalazłem jedną dla mnie straszną wadę tego programu, nie nagrywa starszych gier, np GTA III, Gothic jak i Mafia
(This post was last modified: 31-07-2012 22:14 by Parada.)
|
|
31-07-2012 21:29 |
|
Mrpati

{socialsites}
|
@up,
Zapewne korzysta z innego kodeka, z własnego, który działa na takiej a nie innej zasadzie, Fraps tworzy pliki nieskompresowane, czyli z podstawowym kodekiem.
Sprawdziłem, żaden z wymienionych w ankiecie programów nie jest dobry, z moich testów wyszło iż MSI Afterburner nagrywa filmy w dobrej jakości kosztem mniejszej ilości zżartego miejsca na dysku, oczywiście jest jeszcze Dxtory wraz z najlepszym do niego kodekiem x.264 który deklasuje wszystkie wymienione programy w kategorii pożeranego miejsca na dysku, niestety mankamentem jest fakt, iż ten kodek nie jest obsługiwany przez większość znanych programów do renderowania (Sony Vegas ma problemy z widzeniem).
Tak więc proponuję dodać jeszcze 2 programy do ankiety, Dxtory i MSI Afterburner.
(This post was last modified: 31-07-2012 23:38 by Mrpati.)
|
|
31-07-2012 22:14 |
|
Parada

{socialsites}
|
(31-07-2012 22:14 )Mrpati Wrote: @up,
Zapewne korzysta z innego kodeka, z własnego, który działa na takiej a nie innej zasadzie, Fraps tworzy pliki nieskompresowane, czyli z podstawowym kodekiem.
Sprawdziłem, żaden z wymienionych w ankiecie programów nie jest dobry, z moich testów wyszło iż MSI Afterburner nagrywa filmy w dobrej jakości kosztem mniejszej ilości zżartego miejsca na dysku, oczywiście jest jeszcze Dxtory wraz z najlepszym do niego kodekiem x.264 który deklasuje wszystkie wymienione programy w kategorii pożeranego miejsca na dysku, niestety mankamentem jest fakt, iż ten kodek nie jest obsługiwany przez większość znanych programów do renderowania (Sony Vegas ma problemy z widzeniem).
Tak więc proponuję dodać jeszcze 2 programy do ankiety, Dxtory i MSI Afterburner.
MSI Afterburner ma taką wadę, że śmiesznie nagrywa grę Gothic 1, między innymi widać na filmie jak migają szybko różne tekstury, co jest przeszkadzalne w nagrywaniu tak więc go tutaj nie uwzględniłem. Dxtory mogę dodać, choć jakoś ten program nie przykuł mojej uwagi, choć nie testowałem go jeszcze.
P.S Jednak nie można już zmieniać ankiet, albo ja przynajmniej nie widzę już takiej opcji.
(This post was last modified: 01-08-2012 11:59 by Parada.)
|
|
01-08-2012 11:58 |
|
appareil

{socialsites}
|
Quote:Fraps tworzy pliki nieskompresowane, czyli z podstawowym kodekiem.
Nie. Fraps używa domyślnie własnego kodeka, który na dodatek jest stratny.
Osobiście korzystam z ZD Soft i nie narzekam.
|
|
01-08-2012 12:17 |
|
skkf

{socialsites}
|
Osobiście polecam dxtory, wydajny, sporo opcji które się przydają także np. do livestreamowania.
Nie wiem jak wypada na tle konkurentów, ale jakby ktoś przygotował jakieś porównanie, to chętnie się przyjrzę ;)
Kiedyś wyślę chomika w kosmos.
|
|
02-08-2012 02:16 |
|